Sonja Richter springer ud som sanger

Sonja Richter springer ud som sanger

Sonja Richter har opnået stor anerkendelse som skuespiller, kendt fra både tv-serier som "Forestillinger," "Ørnen" og "Rejseholdet", film som "Det Som Ingen Ved", "Forbrydelser" og "Elsker Dig For Evigt" og de skrå brædder, ikke mindst Det Kongelige Teater. I 2007 fik hun Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kroner, og nu springer hun så ud som sangerinde med det jazzorienterede album "Careless Rapture", der er på gaden 7. september. Allerede nu kan man dog købe en vinyludgave i udvalgte pladeforretninger.

Musikken er dog ikke et helt nyt område for Sonja Richter. For 10 år siden rejste hun rundt i verden med musikforestillingen "Lulu - Sometimes in Dreams". Musikken til stykket var skrevet af den engelske komponist Chris Jordan, og allerede dengang bestemte hun sig for, at hun en dag ville indspille sit eget album med sange skrevet af Chris Jordan.

"Jeg deler Chris Jordans måde at se tingene på; hans tekster er barske, men med en masse humor og varme. Jeg har i lang tid selv haft stor glæde af at have dem med mig," udtaler Sonja Richter. Hun fortsætter: "Jeg savnede at have musikken med mig; sangen har altid betydet meget for mig. Min drøm havde ligget og ventet på mig i skuffen, og jeg kunne mærke, at det var på tide at give den et liv. Jeg ringede til Chris, og så gav han mig nøglen til sin store skattekiste af sange, som han har skrevet til scenen gennem de sidste 25 år."

Sonja Richter har allieredt sig med elektronika-produceren Mads B. B. Krog og jazzpianisten Peter Rosendal. De 10 numre på "Careless Rapture" er ifølge pladeselskabet Rosabud fulde af kontraster. Teksterne handler om det grusomme og det smukke, eufori og melankoli, lys og mørke, og kontrasterne går igen i musikken. Sonja Richter fortæller:

"Der er nogle tidslommer i det. Det lyder både gammelt og nyt på én gang. De akustiske instrumenter og analoge
optagelser giver en nostalgisk følelse, mens electronica-editeringen og arbejdet med lydlandskabet gør det nyt. De
modsatrettede elementer lægger en bund og trækker en rød tråd. Samtidig er melodierne klare og enkle og har givet
mig mulighed for at lægge mig selv ind i en fortolkning af dem."

Sonja Richter konkluderer:
"Det er som skuespiller, at jeg har en masse at give til verden. At jeg nu udgiver et album med sange er for mig
som at gå ned ad en ny gade i samme nabolag. Sangene på dette album kommer fra scenen, fra teatret, som er min
verden, som filmen også er det, og jeg er naturligvis stadigvæk absolut lige så dedikeret til mine film- og teaterroller, som jeg altid har været."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN