Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Nominerede til P3 Guld er fundet

GAFFA | Af Anders Hjortskov
Mandag d. 04-01-2010 kl. 14:01
Foto: Martin Kurt Haglund

I et lille årti har de musikkyndige bag den landsdækkende radiokanal P3 stukket hovederne sammen og har fundet fremtidens musiknavne i landet. Det sker til live-arrangementet P3 Guld, hvor man blandt andet kan opleve Kashmir, Mew, Alphabeat, Nephew og Selvmord live. Nu er nomineringerne også klar til den prominente prisuddeling.

Det er især den store P3 Prisen med de tilhørende 100.000 kroner, der er i fokus. I år skal vinderen af denne pris findes blandt Julie Maria, Oh No Ono (Billedet), I Got You On Tape, Turboweekend og When Saints Go Machine. Samtidig bliver der også plads til en ny livepris, hvor nogle af årets største danske optrædener på blandt andet Roskilde Festival kæmper om prisen.

P3 Guld har nu fejret lovende musiknavne i et lille årti og har budt på alternative optrædener fra velkendte kunstnere, der i årenes løb har gjort noget specielt ud af netop dette arrangement. GAFFA spurgte P3's musikchef Lars Trillingsgaard, hvad de ni års erfaring har gjort ved prisuddelingsshowet:

- Vi er blevet mere professionelle siden starten. P3 Guld har altid været lidt på trods af, hvad der ellers har været. Vi har ikke et stort budget som Danish Music Awards eller Zulu Awards, hvor der er gøgl og gak. Vi forsøger at bevare noget af den ånd fra da det startede, og hvor vi skulle kæmpe for at komme igennem på tv og radio med den slags.

Musikchefen fortæller, at juryen består af ca. 20 af "DR's egne musikfaglige kræfter" til både talentprisen og til P3 Prisen, mens P3 Hit-prisen og Live-prisen bliver valgt af publikum. P3 Guld løber af stablen den 15. januar, og sendes live på DR2 og P3.

Nomineringerne ser således ud:

P3 Talentet:
Annika Aakjær
Giana Factory
Ginger Ninja
Lars & The Hands Of Light
The Rumour Said Fire
Spektors
 
P3 Prisen:
I Got You On Tape
Julie Maria
Oh No Ono
Turboweekend
When Saints Go Machine

P3 Hit:
Alphabeat: "The Spell"
Balstyrko: "Intet Stopper Helt"
Carpark North: "Save Me From Myself"
Dúné: "Victim Of The City"
Jooks: "Hun Vil Ha En Rapper"
Magtens Korridorer: "Milan Allé"
Mew: "Introducing Palace Players"
Medina: "Kun For Mig"
Mikael Simpson: "Inden Du Falder I Søvn"
Nephew: "007 Is Also Gonna Die"
The Raveonettes: "Last Dance"
Rasmus Seebach: "Engel"

Liveprisen:
Malk De Koijn: Roskilde 2009
Mew: Roskilde 2009
Nephew: Danmark Denmark Tour
Magtens Korridorer: Milan Allé Tour
Trentemøller: Roskilde 2009


Følg Oh No Ono tryk på hjertet

Oh No Ono går i opløsning
28-11-2011 (nyhed)

Følg P3 Guld tryk på hjertet

Saveus spiller debutkoncert
19-10-2015 (nyhed)
40 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
P3 Talent-prisen SKAL bare gå til The Rumor Said Fire... Det band er alt for seje til at man kan tillade sig at forbigå dem med denne pris!!!
0
Helt ærligt, en livepris for én koncert på Roskilde? Hvor latterligt og selvfedt kan det snart blive...
0
Oh No Ono SKAL vinde P3 Prisen.
0
Hvordan kan Oh No Ono blive nomineret?
Er der overhovedet nogle der hører det band ud over nogle P3DJs ?
0
#2

Og jeg vil vædde 300 kr. på at de vinder den alligevel!
0
Lars & The Hands Of Light
Turboweekend/When Saints Go Machine
Medina: "Kun For Mig"
Trentemøller: Roskilde 2009
0
hvis nephew ikke vinder for deres danmark/denmark tour, så er der noget galt...
0
Hvis Oh No Ono vinder, så skriger jeg. De er simpelthen så overvurderede at det halve også ville være for meget.
0
Turboweekend fortjener så meget at vinde P3 prisen. De er seriøst alt for fede! ;D

Nephew må for min skyld også gerne vinde liveprisen, Danmark/Denmark turneen var ret fed. Selvom jeg desværre kun fik dem en gang i år + deres fantastiske koncert på Skanderborg Festivalen. ;)
0
Hvis Nephew vinder skriger jeg endnu højere.
Magen til selvoptaget idiot som Simon Kvam skal man lede rigtig længe efter.
"007 is also gonna die".
Dræb hellere Nephew! :(
0
Jeg håber Ice Age vinder talentprisen.
0
Angående live-prisen mener jeg helt bestemt den må gå til Malk De Koijn! Jeg var selv til Roskilde-koncerten, og det var bestemt enestående (men nu er jeg også meget farvet i min holdning her), og så dem flere gange i løbet af efteråret med koncerten på Rådhuspladsen som afslutning på nogle fantastiske oplevelser med verdens bedste gruppe.

De er i hvert fald langt bedre en Nephew - der giver et liveshow som er instuderet/øvet ned sidste detalje, hvor Simon Kvamm gør og siger de samme ting hver eneste gang, om det er til Skanderborg eller en tilfældig havnefest et eller andet tilfældig sted. Det er fair nok men så er Nephew sgu ikke bedre!

Ellers håber jeg personligt på The Rumour Said Fire og I Got You On Tape eller Turboweekend - er enig i at Oh No Ono IKKE skal vinde de er pænt overvuderede og tinitusfremkaldende!
0
Efter min mening bør Trentemøller vinde live-prisen. Men jeg syns mest af alt p3 guld skal ses på grund af liveoptrædenerne.
0
The Rumour Said Fire
I Got You On Tape
Medina: "Kun For Mig"

har ikke set nogen af de 5 live-koncerter, har haft bedre koncerter at gå til... p.s. simon kvamm er arrogant. ;p
0
Jeg har rigtig meget til overs for P3 Guld, men Lars Trillingsgaards udsagn er pænt virkelighedsfjerne.

For det første er der ikke meget der tyder på at Danish Music Awards har haft noget særligt stort budget de senere år.

For det andet er der næppe et prisshow med mere 'gøgl og gak' end P3 Guld: Jeg nævner i flæng: Peter Palshøj med dukketeater, Adam Duvå på kirkeorgel samt de altid minus-morsomme båndede indslag, hvor værten eller musikerne deltager i noget spas.
0
Jeg synes P3 Guld er noget af det mest uundværlige TV - faktisk den prisoverrækkelse i Danmark som gør det værd at betale sin licens.

Og lige til sidst.
Nephew elsker man eller hader man.
Erik Jensen var jo nærmest helt oppe i skyerne da DenmarkDanmark (eller hvad pladen nu hedder) udkom, imens andre stod tilbage med deres truthorn og lasersværd og fattede ingenting, men stadig levede i de glade USADSB-dage..

P3 GULD JEG ELSKER DIG!
0
Først vil jeg bare lige sige, at selvom jeg ikke er til Trentemøller, så mener jeg, han burde modtage Liveprisen, da han sprængte og udvidede rammerne for, hvad der kunne gøres live. De andre koncerter kan have været mindst lige så velspillede og gennemførte, men ikke nyskabende på samme måde (i det mindste i dansk regi), efter hvad jeg ved af. Jeg kunne godt savne nogen argumenter i kommentarerne for, hvorfor netop dét og dét band skulle have en pris, udover at det er ens yndlingsband blandt de nominerede.

Dernæst henvendt til dem, der ønsker en pris til MEDINA:
Med al respekt, og så videre, hvordan kan det så være? Jeg spørger af ren nysgerrighed, da det ikke er noget, jeg umiddelbart selv kan se det nye og spændende i.
0
#11
Yay!
Jeg har 7"'eren. :)
0
Hvad sker der?
Oh No Ono er det bedste Danmark har præsteret i løbet af hele det foregående årti! Hvis der er nogle der fortjener den pris må det være dem.

Talentprisen bør gå til Lars And The Hands Of Light eller The Rumour Said Fire!..
0
@kalnæs: Du efterlyser argumenter. Her er et par saglige bud på, hvorfor Ginger Ninja er værd at lægge mærke til - og evt. tildele talentprisen.

Ginger Ninja består af fire gutter, der slog sig sammen som band i begyndelsen af 2008 og siden har gjort alt rigtigt. Musikken er super, men de har samtidig formået at trække i de rigtige tråde for at gøre opmærksom på sig selv, og det er også en del af dét at have talent i musikbranchen anno 2010. Et par eksempler:

Ginger Ninja fik hurtigt indspillet en række demoer og lagt dem på MySpace. Deres profil er siden blevet besøgt knap 150.000 gange. Bl.a. af BandBase, der hurtigt så potentialet i bandet og både har tildelt dem Zennheisers Blå Box med optageudstyr og givet dem BandBase-legatet.

Også den tidligere Vesterbro Festival (nu START!) forelskede sig i bandet og tildelte dem airplay på P3, da de i 2008 skulle give eksempler på kvalitets-upcoming musik.

I løbet af 20 måneder har de varmet op for Veto, skrevet kontrakt med Sony, spillet på Spot og Roskilde, inden de i sommers en overgang var det mest spillede band på P3 med singlen Sunshine.

I 2009 valgte brugerne af BandBase at kåre dem til årets band og udråbe Sunshine som årets sang. Seneste nyt er, at Ginger Ninja skal varme op for Dizzy Mizz Lizzy med Tim Christensens velsignelse.

Ginger Ninja bruger også Facebook og Youtube på fremragende vis, og 2. singlen Bone will break metal har klaret sig fint på P3. Samtidig har de turneret land og rige rundt til store spillesteder og små gymnasier for at dele ud af deres musik.

Det vidner alt sammen om talent. Talentfuld musik og talentfuld forvaltning af musikken. Bare dét at blive nomineret er godt gået i betragtning af, at deres album slet ikke er udkommet endnu. Det sker 25. januar!
0
Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné Dúné
0
Det billede af malthe er simpelthen så fedt. Jeg er ikke DJ på P3 og jeg elsker Oh No Onos nye plade (dog kun den, og til dels EP'en - kan ikke lide Yes). Jeg hepper på Åh Nej Yoko.
0
Skulle Ginger Ninja eller Lars & The Hands Of Light vinde talentprisen vil jeg nu også være tilfreds selvom jeg "holder med" The Rumour Said Fire.

Mit argument for Malk De Koijn er egoistisk set at jeg aldrig har oplevet så fantastisk en koncert i mit liv, men de havde jo også nærmest vundet på forhånd. Så det æstetiske og nyskabende der skal jeg ikke gøre mig klog på, så skulle Trentemøller vinde klager jeg ikke da hans koncert jo også var blandt de mest anerkendte koncerter i 2009.

Angående P3 prisen så fatter jeg ikke hvorfor Mew ikke er nomineret, (ja jeg er meget begejstret for Mew, men så nogenlunde i stand til at være objektiv) de har leveret en plade som journalister og såkaldte eksperter overalt kalder for nyskabende og noget af det mest interessante DK har at byde på. Samtidig levere de varen live - bare se på anmeldelserne igen, hvad mere skal man gøre. Personligt tror jeg eller håber de er blevet "for store" til den pris, ellers giver det ingen mening i min verden, når man husker på at Veto vandt prisen sidste år. Og jeg mener da Mew har et højere niveau og holdbarhed end Veto - men smag og behag.

Hvis Medina, Jooks eller Rasmus Seebach vinder for P3 hittet så er det lige til at tude over. Mere ligegyldige sange skal man da lede længe efter!
0
[Dette indlæg er slettet af admin, fordi det overskred GAFFA.dk's forumpolitik.]
0
Oh No Ono er en dårlig kopi af Mew - magen over hyped band skal man længe lede efter.

P3's hit pris må netop gerne gå til Mew. Jeg elsker stadig det nummer. På den side så kan jeg heller ikke ha' noget imod at prisen tilfalder Rasmus Seebach. Han er langt fra min kop te, men han har lavet en sang som er catchy og den danske kunstner som har solgt mest i det forgange år. Dette bør belønnes på en eller anden måde
0
Giana Factory - Deres koncert på Roskilde var magisk, og jeg vil aldrig glemme dem for det

Oh No Ono - En af de bedste danske plader i lang tid. Oh No Ono har kæmpe potentiale og fortjener helt klart et ordentligt skuldeklap, og et plaster på underskudet fra Eggs.

Mew - "Introducing Palace Players" eller The Raveonettes - " Last Dance" - Sammen med Giana Factorys "Bloody Game" er disse to sange det bedste fra landet i år. Utroligt høj international klasse.

Trentemøller - Roskilde 09 - Koncerten der var blevet så hypet at den næsten ikke kunne blive en fiasko. Jeg var egentlig ikke voldsomt begejstret da jeg så selve koncerten, men det er klart den største koncert en dansk kunstner har leveret i 2009.
0
Kalnæs : Hvordan kan der være tvivl om, at Medina skal vinde for største hit? Om man kan lide musikken eller ej, er der da absolut ingen, INGEN, tvivl om at det var det største danske hit i 2009.
0
Jeg er desuden ret skuffet over de nominerede til p3-talentet og p3-prisen. Hvorfor er det stort set kun indie-rock-gøgl, der bliver nomineret? Det kan for fanden da ikke passe, at der ikke bliver spyttet andet ud end unge kulturradikale drengebands med lidt for stramme Cheap Monday-jeans, skovmandsskjorter og snegl.

0
@27
Jeg troede man skulle stemme på det man synes er bedst og ikke det, der er blevet eksponeret/har solgt mest. Ellers kan man jo bare kigge på salgstallene og kåre vinderen på baggrund af det. Fordi Medina har solgt meget og garanteret er blevet spillet i vildskab på THE VOICE, er det ikke ensbetydende med at det er et godt - ej heller originalt - nummer. Hvis du stemmer på det nummer, så er det fordi du synes det er mega fedt, og så er det det du skal skrive!

Jeg synes personligt at Balstyro har leveret det største danske hit i år. Også selvom det slet ikke nåede Medina til sokkeholderne på Tjeklisten.
0
Hvor er Shu-Bi-Dua i alt det her?!?
0
Lars & The Hands Of Light !!!!!!!!!!!!
0
#28
Havde de haft kjole på, havde dte vel også været galt?
0
Hvis The Rumor Said Fire vinder talent prisen det en fother mucking joke! De er jo bare Simon & Garfunkel efterligninger, og ærlig talt er det en meget karakteristisk stil som ikke er det sværeste at imitere!
Når det er sagt, så kan de sgu ikke en gang ordenligt engelsk!

Helt ærligt "The world just make me sick"? Så "verden laver ham syg" eller hvad?
Og "run through my blood"? Nå, så det "løbe i dit blod" gør det? Prøv at sætte nogle s'er efter de verber drenge...

De drenge skulle seriøst tage et engelsk grammatik kursus.

Nå, her er ellers mine bud på velfortjente vindere:

Talent:
Ginger Ninja (Gode catchy sange, uden at blive for kvalme eller mainstream-kedelige + som tidl. argumenteret i #20, og fordi deres maniske karisma og drive frem i verden, er i bund og grund det "talent" kan defineres som)

Prisen:
When Saints Go Machine (Fordi de klart har mest internationalt potentiale - Åh Nej Yoko er måske det mest (ufortjent) hypede band siden Hall & Oates - deres nasale og "åh jeg er så inadvendt og mærkelig"-attitude keder mig i søvn)

Hit:
Mew: "Introducing Palace Players" (Fordi hvis Medina vinder, slår jeg aldrig over på p3 igen - lad The Voice håndtere tanketomt mainstream produkter.

Live:
Trentemøller, Roskilde 2009 (Fordi det var den mest ambitiøse koncert jeg har set længe, selvom den ikke levede helt op til ambitionsniveauet, var det stadig vildere og mere uforglemmelig end resten af Roskilde koncerterne - de to andre bands nåede jeg ikke at se, men er de ikke lidt "old news"?)

//Mr.Rees
0
33#
0
The Rumour Said Fire er slet ikke så folkede som nummeret The Balcony giver indtryk af. Lyt til deres EP, The Balcony er faktisk ret malplaceret efter min mening. De er nu lige en kaliber over de andre i puljen IMO.

Saints skal ha' guldet!
0
Giana Factory
Turboweekend
Balstyrko
Trentemøller
0
malk på roskilde var da overhoved ikke den bedste koncert!
der var intet sceneshow, og der var alt alt for mange mennesker som bare stod der for at se i giraffen. De stod bare og sang, deres kommunikation med publikum var fed, men det gør den ikke til en "enestående" koncert; EFTER MIN MENING.


Jeg er selv kæmpe malk fan, har set 3 koncerter i år incl. roskilde.
0
Når Odense Assholes´s album udnævnes som et af årets plader, kan man vel ikke forlange dybsindig musikforståelse af Gaffa´s læsere.
0
har du hørt den?
- Den er meega fed!
0
Bøsser bløder lyserødt

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 16:33

Bruce Springsteen udgiver selvbiografi

Bossens bog Born to Run udkommer samtidig på engelsk og dansk

I dag, kl. 12:40

Læsernes bud på Do’s & Don’ts på festival

Kære læsere, vi skal bruge jeres hjælp

I dag, kl. 11:53

Se Kanye Wests fem allerbedste videoer

Kanye aka Yeezy er i dag ude med ny plade, og GAFFA kommer her med et bud på rapperens bedste videoer

I dag, kl. 14:00

De får Polarprisen 2016

Vinderne af den anerkendte svenske musikpris er annonceret

I dag, kl. 13:55

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Fra Erik Hassle og Patrick Dorgan til Baal og Mikael Simpson – læs om weekendens bedste koncerter her

I dag, kl. 12:37

Spillested genåbner efter terrorangrebet i Paris

89 personer blev dræbt under koncerten med Eagles of Death Metal i november 2015