Nyhed

Spot fik publikumsrekord

Cirka 6000 personer deltog i weekendens branchefestival i Århus

Lørdag nat lukkede og slukkede Spot Festival, og dagen derpå kunne festivalleder Gunnar K. Madsen fra ROSA se tilbage på en festival, som ifølge Madsen fik rekord i antal af både publikummer og branchefolk. I alt cirka 4500 betalende gæster og cirka 1500 branchefolk – heriblandt koncertarrangører, pladeselskabsfolk og journalister – besøgte festivalen, som fandt sted i Århus midtby torsdag, fredag og lørdag.

Dermed er antallet af betalende gæster steget med cirka 300 og antallet af akkrediterede branchefolk steget med cirka 70 i forhold til sidste år, fortæller Madsen på Spots hjemmeside.

En medvirkende årsag til det store fremmøde tilskriver Madsen det gode vejr hele weekenden, og naturligvis musikudbuddet. I år slog Spot også rekord, hvad angår antal optrædende kunstnere – cirka 120 koncerter på den egentlige del af Spot fredag og lørdag, og cirka 30 på åbningsaftenen torsdag med primært ikke-nordiske bands under titlen InterSpot.

Cirka halvdelen af disse koncerter blev i løbet af festivalen anmeldt af GAFFA, hvor det blev til fire seks-stjernede anmeldelser – af Kellermensch, Naja Rosa, Sebastian Lind og Dúné – men også fire to-stjernede, af DJ Bootsie Quartet, Apollo, Critical Mass og Esther Maria & The Song Horse. Læs anmeldelserne i GAFFAs anmeldelsessektion.

ANNONCE