Nyhed

Queen: "Sonisphere er aflyst"

Hovednavnet Queen lækker information om, at metal- og rockfestivalen er aflyst

Denne sommers Sonisphere Festival er blevet aflyst, ifølge rygter. BBC Newsbeat fortæller, at festivalens hovednavn Queen har lækket nyheder omkring festivalens aflysning på deres hjemmeside. Men siden da har Queen fjernet deres statement fra hjemmesiden.

GAFFA kunne i slutningen af februar fortælle, at Queen havde hyret American Idol-sangeren Adam Lambert til at optræde på scenen med dem, når de skulle spille koncert i Knebworth. Men nu ser det muligvis ud til, at koncerten ikke bliver til noget. Ifølge BBC Newsbeat skrev Queen: "Det er med tunge hjerter og megen beklagelse, at vi kan annoncere aflysningen af Sonisphere Knebworth 2012".

Mange Queen-fans var rystet over valget af Adam Lambert som "erstatning" for Freddie Mercury, hvor de har vist deres skuffelse og vrede over beslutningen ved at skrive ting som "Stakkels Freddie" på sociale netværk. Josh Weinstein, produceren bag tv-serien "Freaks & Geeks", har dog valgt at beskylde den tidligere stand-in for Mercury, Paul Rodgers, for miseren: "Adam Lambert skal synge med Queen. Ja, så langt har Paul Rodgers sænket barren."


Guitarist Brian May (billedet) har selv udtalt: "Jeg er sikker på, at Adam ville have fået Freddies godkendelse", ifølge engelske guardian.co.uk. Det er dog ikke første gang, at Lambert er på scenen med idolerne fra Queen. May og Tyler optrådte sammen med sangeren til et afsnit af American Idol, og ved MTV Europe Music Awards sidste år tilsluttede Lambert sig Queen-medlemmerne på scenen.    

Sidst Queen spillede var ved Knebworth i august 1986 for et publikum bestående af 120.000 mennesker. Det var slutningen på deres turné med Mercury, som desværre døde fem år senere.

Foruden Queen skulle Kiss og Faith No More også spille store koncerter på metal- og rockfestivalen. Derudover har Sonisphere også Refused, Marilyn Manson, Evanescence, The Darkness, The Blackout og Skindred på programmet. Glassjaw skulle give en albumkoncert med deres klassiske album "Wordship & Tribute" fra 2002, mens Hundred Reasons skulle optræde med deres debutalbum "Ideas Above Our Station" fra 2001.


Festivalens promotorer har endnu ikke udsendt et statement eller pressemeddelelse omkring aflysningen, men man forventer en officiel kommentar snarest.  

Andre festivaler hen over sommeren er også blevet aflyst, herunder Oxegen og The Big Chill. Og i mellemtiden vil der ikke blive afholdt nogen Glastonbury, da den ikoniske festival har et "brak"-år.

ANNONCE