Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Nyhed / Søndag d. 27-05-2012 kl. 00:52

Sverige vandt Melodi Grand Prix

Loreen skabte europæisk eufori, mens Danmark fik en skuffende 23. plads

Af Maria Therese Seefeldt Stæhr
Foto: Andres Putting (EBU)

Svenske Loreen og sangen "Euphoria" skabte eufori i Baku i Aserbajdsjan og sørgede dermed for den femte Eurovision Song Contest-sejr til Sverige. Den 28-årige sangerinde var spået en god placering i aftenens konkurrence – og da de 42 deltagende lande skulle afgive stemmer, viste der sig da også hurtigt et mønster. Sverige slog alt og alle omkuld, og vandt med 372 point over Rusland (259 point) og Serbien med (214 point). Sidste gang Sverige vandt ESC var i 1999 med Charlotte Nilssons "Take Me To Your Heaven", og med Loreens store popsejr går turen altså igen til Sverige, når Europa mødes til den traditionelle sangdyst i 2013.

For Soluna Samay og det danske hold blev det imidlertid en helt anderledes og skuffende aften. Efter nogle år med top 5-placeringer til Danmark var forventninger og forhåbninger skruet godt op. Den unge sangerinde leverede en fin performance, men det var ikke lige, hvad Europa tørstede efter, så dette års 5'er blev desværre i den anden ende af skalaen – Danmark endte på en 23. plads ud af de 26 finalister med kun 21 point. Det er Danmarks dårligste placering, siden Malene Mortensen blev nummer 24 og dermed sidst i 2002.

Se Loreen fremføre "Euphoria" her.

Følg Loreen tryk på hjertet

Loreen : Skive Festival
07-06-2013 (anmeldelse)
Loreen: Heal
17-11-2012 (anmeldelse)
Tip en ven
20 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Rettelse: Delt 22.-plads. Ikke at det gør det meget bedre. Hold kæft det var sløvt.

Men tillykke til Sverige, som var de helt klare vindere fra starten.
0
Vildt så meget Norge stjæler fra Lady GAga
0
Spørgsmål.. det var playback, ikk?,

der blev sunget til bånd, cd, dat eller tilsvarende. Ikke?

Det så i hvert fald kunstigt ud den måde hvorpå "musikerne" i Solunas band "spillede", ret komisk faktisk. Men de kan vel ikke spille rigtigt når det kommer til stykket.
0
Der bliver sunget rigtigt, mens musikken er playback.
Men det virker også lidt som om man har mistet alt musikalsk integritet når man står på den scene og opfører sig som folkeskoleelever i mærkeligt tøj og enorm overdreven optræden, som virkede forceret.

Kom ud i den virkelige verden og lav noget ordentligt.
0
#3 Rent faktisk er størstedelen af Solunas band, etableret og talentfulde musikere, der både kan spille og synge..... Men MGP er jo indbegrebet af
frygtlig forceret perfomance og B - musik.
0
De kan noget de svenskere!
0
Vindersangen er meget Rihanna-inspireret synes jeg.
0
synes vindersangen lyder som den her: http://www.youtube.com/watch?v=TSRg7w6gtZQ
0
Hvorfor og hvordan kan det cirkus kører videre år efter år. Det er da ikke andet end en stor ballon fyldt med lunken luft. Musikken er tom og ide forladt og man går mere op i at se ud. Det er sku et kvalmt show
0
#9: Fuldstændig korrekt!! Gider ikke bruge min tid på det
0
jeg begynder desværre at tro mindre og mindre på at pop-musikere har noget originalt på hjertet når de sætter sig ned og skriver en sangtekst! Når Sverige vinder en titel fordi de tilfældigvis har skrevet en god popsang, hvorfor lyder den så som alle de andre, og omhandler samt behandler den samme problematik/tema som man har hørt en utal af gange? COME OOON!
0
At vaere med i Melodi Grandprix er som at deltage i handicap OL. Selv om du saa vinder, saa er du stadig retarderet. ;)
0
#12: Du er da ualmindelig ondskabsfuld og med stor sandsynlighed selv langt mere retarderet end gennemsnittet af deltager ved handicap OL med den kommentar!
Handicap OL (eller Paralympics) har intet med at være retarderet at gøre. Deltagerene er mennesker med fysiske handicaps...folk som er født normale, men måske har været udsat for en rygmarvs skade og efterfølgende er blevet lam fra livet og ned.
0
@13 Undskyld! Der skulle have staaet: Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
0
bndptgr - Du er et fjols. Kort og godt.
0
#15: Det er en vidt udbredt, ret hyppigt brugt talemåde. Ufatteligt, så ømskindet man kan være.
0
Jeg forstår ikke at folk gider at komme og brokke sig over at det er en ordinær popsang der vinder MGP. Hallo, konceptet er at du skriver en sang på max 3 (!) minutter som opføres med båndet musik og live sang og show som publikum hører mindre end en håndfuld gange og så skal de stemme på den de bedst kan lide. Selvfølgelig er det da ikke her, man finder de vildeste innovationer i musikken - men det gør da ikke konceptet meningsløst af den grund. Hvis man kan lide pop kan det da sagtens være god underholdning - og hvis man ikke kan lide pop kan man da bare lade være med at se det. Det ville være ligesom hvis jeg troppede op til Copenhell og bitchede over at de alle sammen spiller på guitar og larmer. Nu har Danmark jo for længst opgivet alt hvad der hedder seriøsitet med vores bidrag, men der er faktisk lande der sender kvalificerede numre - at det så efter min mening ikke ligefrem var et af dem der vandt er en anden historie.
0
#15: Don't feed the troll.

#17: Jeg er meget enig. Melodi Grand Prix er pop, og det er poppens præmisser der gælder.

Faktisk synes jeg, det ville være ret trættende, hvis al musik absolut skulle være innovativ. Musikalsk innovation er bestemt en vigtig ting, og avantgarden har afgjort tilført musikhistorien noget værdifuldt, som vi nyder godt af i dag. Vi ville f.eks. ikke have haft plader som Sgt. Pepper, hvis det ikke var for forudgående banebrydende arbejde af komponister som Piere Schaeffer, Edgar Varése (såkaldt "musique concrete") eller Karlheins Stockhausen.

Men innovation kan efter min mening ikke stå alene. Hvis det kun handler om at overraske lytteren med mærkelige og uhørte ting, bliver det jo næsten mere en gimmick-ting end en musikalsk oplevelse. Der ligger også noget værdifuldt i genkendeligheden og, hvad vi kunne kalde "forventningens glæde" - altså det der går rent ind, for nu at sige det på en anden måde. Det nyskabende er jo netop afhængig af disse aspekter, også for overhovedet at skille sig ud som nyskabende.

For mig bliver det rigtig spændende, når ting som f.eks. genkendelighed vs. nyskabelse eller det iørefaldende vs. det skæve (grimme) kommer i balance. Det betyder dog ikke, at der nædvendigvis skal være lige meget af hver, før det bliver godt, og i MGP er der jo normalt mest af det poppede.

Set i et lidt større perspektiv kunne man måske også sige, at en popfest som MGP er en betydelig modvægt til Einstürzende Neubauten - og omvendt.
0
(Karlheins = Karlheinz, forstås)
0
@15 Tak som byder! (bukker og nejer). Mission accomplished! ;)

Log ind for at kommentere.

I går, kl. 13:46

Se albumcovers i Google Street View

Hvordan ser det ud, når albumcovers bliver sat i deres oprindelige kontekst?

6    
I går, kl. 20:11

AC/DC spiller videre trods sygdom

Bandet har offentliggjort, at rytmeguitarist Malcolm Young tager en pause fra bandet

1    
I går, kl. 16:12

Guide: Her er påskeferiens bedste fester

Påskeferien betyder masser af ekstra fridage, og som sædvanlig er de tætpakket med gode fester. Find vej til de bedste her - fra onsdag til søndag.

0    
I går, kl. 16:19

AC/DC er ikke færdige

Rygtet har holdt stædigt ved siden i går, men Brian Johnson afviser nu, at gruppen er på kanten af opløsning

2    
I går, kl. 15:07

Wonderfestiwall fuldender næsten program

Med syv tilføjelser er programmet for den bornholmske festival næsten færdiggjort

1    
I går, kl. 13:28

Se Scarlet Pleasure til privatfest

Som optakt til trioens kommende musikvideo kan du nu se dem spille til den omtalte privatfest tidligere i marts

0    
I går, kl. 12:30

Pop Revo fuldender program

Tre nye navne på plakaten samt annonceringen af en Day-party

0    
I går, kl. 12:54

Hør Bernhoft live

Andensinglen Wind You Up er lige på trapperne, få en tidlig smagsprøve her

1    
I går, kl. 12:32

Konkurrence: Vind komplet Sonos-anlæg – sidste chance!

Danskerne har for alvor taget streamingtjenester som WiMP og Spotify til sig. Vi trækker lod om flere lækre Sonos-produkter.

0    
I går, kl. 12:31

Distortion præsenterer 12 nye navne

Danske legender og indie-rock på programmet

2    
I går, kl. 12:31

Bieber stjæler min kæreste - hør sangen her

14-årige Charlie Jones har udgivet en debutsingle, der handler om at være forelsket i en Belieber

1    
I går, kl. 12:29

Robyn og Röyksopp samarbejder om nyt album

Den svenske artist og den norske duo har forud for sommerens turné sammen lavet et minialbum

0