Nyhed

Nive Nielsen: Der er noget om snakken om en lyd fra Norden

Vi har mødt den grønlandske singer-songwriter, der er aktuel med debutalbummet "Nive Sings!"

"My boyfriend doesn't know / how to live without his coffee in the morning / I promise him to make his coffee / but I never do when he asks me to", er den første strofe, der bliver ytret af en storsmilende Nive Nielsen over for GAFFAs udsendte (med flere). Hun er i færd med at synge og spille nummeret "My Coffee Boy" fra hendes debutalbum "Nive Sings!" til et radiointerview i en baggård på Vesterbrogade.

Grønlandske Nive Nielsen og hendes kompagnon giver et enkelt nummer, der både indebærer cello, melodika og klokkespil – eller glockenspiel, som hun siger. Hun forklarer, at nummeret er om at blæse små hverdagsting op til store problemer i et forhold, om end temaerne er mange og forskellige i Nive Nielsens musik.

 


Genudgivelse af album

"Nive Sings!" blev oprindeligt udgivet i Grønland, mens den i Danmark først er udkommet i april i år, hvor britiske John Parish (P.J. Harvey, Eels m.fl.) har siddet bag knapperne i selskab med Nive Nielsen selv. En samling fine singer/songwriter-sange, der primært er håndspillet musik på henholdsvis engelsk og grønlandsk af en række meget dygtige musikere bl.a. folk fra Wolf Parade og The Black Keys m. fl.

Den 33-årige sangerinde er i denne omgang på et kort besøg i Danmark, før hun drager videre. Det rører dog ikke sangerinden, der er meget vant til at rejse, hvorfor hun bl.a. har boet i Canada og London, men altid har vendt tilbage til sit fødestad i  Grønlands hovedstad Nuuk.


- Det var et tilfælde, at jeg begyndte at spille musik, for jeg havde ikke regnet med, at jeg nogensinde skulle synge eller spille musik. Det startede med, at min kæreste gav mig en ukulele-guitar, fordi jeg kedede mig, da jeg læste samfundsvidenskab. Jeg var meget stædig, så jeg ville ikke stoppe studiet, selvom jeg ikke var så interesseret. Jeg måtte finde på alt mulig andet og lave, og en af dem var at spille musik. Det var sådan det startede.

Interessen for musik kom således i midten af 20'erne for inuitten, og det var noget af en overvindelse for hende, at begynde at spille for folk. Hun fortæller bl.a. om første gang, hun skulle spille et nummer for sin kæreste. Lyset blev slukket, og hun med ryggen til ham opførte hun det, der senere blev til hendes første nummer, "Room".

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.


 

ANNONCE