Nyhed

Jomi Massage udgiver album

Sangerinden er tilbage med et album i samarbejde med digteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Jomi Massage alias sangerinden, sangskriveren og musikeren Signe Høirup Wille-Jørgensen (tv. på foto) er tilbage med sit første album i fire år, "Dråbers Logik", indspillet sammen med forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen (th. på foto). Albummet tager udgangspunkt i Marstrand-Jørgensens digte, hvor de enkelte digte bliver skiftevis læst op og sunget af henholdsvis Marstrand-Jørgensen og Jomi Massage til musik af Jomi Massage. GAFFA fik en snak med Jomi Massage og Anne Lise Marstrand-Jørgensen om projektet, der tog sin begyndelse helt tilbage i 2003, og som kan opleves live i den kommende tid.

Jomi Massage: – Vi blev sat sammen af Robert (Christensen) fra Lyd + Litteratur-festivalen i Aarhus tilbage i 2003. Han ringede og spurgte mig, om jeg ville lave noget sammen med en digter, og hvis ja, ville han gerne anbefale Anne Lise. Han mente, at vi passede godt sammen, og så var der jo også en vis navnelighed mellem vores navne – der er noget med en bindestreg og Jørgensen, så der var en rytmik, der passede sammen, siger Jomi Massage og fortsætter:

– Jeg kendte ikke hendes digte, men jeg anskaffede mig hendes digtsamlinger, og da jeg læste dem, forstod jeg straks idéen, for der var en ret heftig ekspressivitet i hendes digte, som jeg kunne genkende lige med det samme, og så var der en meget feminin fornemmelse, og det er jo også en af de sider, jeg selv har dyrket. Vi lavede en blind date og mødtes på en café. Det gik glimrende. Vi satte os ned med digtsamlingerne, og jeg tog de digte, som jeg fornemmede ville virke stærkt med musikøjne, for eksempel hvis der var mulighed for repetition eller en rytme, man kunne lege med melodisk.


Anne Lise Marstrand-Jørgensen: – Jeg kendte ikke ret meget til Signes musik, da hun kontaktede mig i sin tid. Jeg havde hørt lidt Speaker Bite Me og kunne vældig godt lide det, men det var det hele. Hun sendte mig et par cd'er med sine egne ting, som jeg med det samme blev fanget af og begejstret for. Jeg synes, Signe er en enestående kunstner: Hun er kompromisløs, aldrig bange for at gå nye veje, eksperimenterende, afsøgende, modig og altid tro mod sig selv. Hun lader sig ikke flytte af andres mening om dit eller dat – med mindre hun kan se det frugtbare og udviklende i det. Og så synes jeg hun har en gudbenådet og uhyre udtryksfuld stemme. Hun kan mane stemninger frem med den stemme og kan pendulere fra det ekstremt sårbare og sarte til det rå, stærke og brutale inden for samme nummer.

Ond new age-musik

Hvorfor kommer albummet først nu?


Jomi Massage: – Vi lavede nogle optagelser, som blev meget gode, men jeg kunne mærke, at der skulle være noget mere i det end bare den simple form, og så har det ligget i den berømte skuffe, og jeg har haft det fremme nogle gange, men der var stadig noget, der manglede, og så har der været andre ting, der skulle laves. Vi har dog aldrig overvejet at droppe projektet. Men sidste efterår fik jeg et gennembrud, hvor det pludselig faldt på plads. Jeg fandt ud af, at det var en ret meditativ plade, men tekstuniverset var samtidig presserende, ondt og alt andet end meditativt. Så fik jeg idéen, at jeg ville skabe en form for ond new age-musik, en ondsindet dvælen, en dvælen ved det hårde, og ikke arbejde så meget med melankoli og skrøbelighed, men mere arbejde med en underliggende strøm af goldhed og ondskab.

"Dråbers Logik" er udkommet på vinyl nu og kommer på cd og som download i nær fremtid.

Læs et længere interview i GAFFAs artikelsektion.


Jomi Massage fremfører "Dråbers Logik" følgende steder i den kommende tid – uden Marstrand-Jørgensen, men til gengæld med Henriette Sennenvaldt (Under Byen) og Maria Laurette Friis (Tys Tys):

8/6 kl. 21 Sommerstemmer, Stadepladsen ved Brabrand Sø

15/6 kl. 21.30 Poetisk Midsommer, Møstings Hus, Frederiksberg


27/7-29/7 Fanø Free Folk Festival

Der kommer desuden en turné til efteråret.

 


ANNONCE