Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Jack White indtager Falconer Salen

GAFFA | Af Randi Pallesen
Onsdag d. 18-07-2012 kl. 11:39
Foto: Kristoffer Amlani Ulbak

Armene er dårligt nok kommet ned efter Jack Whites koncert på årets Roskilde Festival, og nu er det tid til at tage dem op igen. Allerede til september er det muligt at (gen)opleve den produktive musiker, når han den 10. giver koncert i Falconer Salen.

For blot små to uger siden kunne man på Orange Scene opleve Jack White rocke solen ned over Roskilde Festival. Til koncerten var GAFFAs Michael Jose Gonzalez, som kvitterede med fem stjerner og blandt andet følgende ord: "White har som bekendt støvlerne plantet solidt i den amerikanske sangskrivertradition, men formår at sætte sit helt eget præg på traditionerne, og dét særlige præg får vi oplevet til fulde i aften. Og hvor er det i øvrigt befriende at en rundtur i det White'ske univers med effektiv vekslen mellem det blide og sårbare og de store hidsige rock-udladninger kan samle så mange mennesker foran Orange Scene."

Jack White er kendt som medlem og medstifter af både duoen The White Stripes og grupperne The Racounteurs og The Dead Weather. The White Stripes debuterede med deres selvbetitlede album tilbage i 1999, og siden har Jack White figureret som sanger og producer på adskillige albums. I april i år debuterede han som soloartist og udgav albummet "Blunderbuzz", som af GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez fik fire stjerner. Han skrev blandt andet om albummet:

"På "Blunderbuss" får man lige præcis, hvad man kunne forvente sig at et Jack White-soloudspil: veltilrettelagte og iørefaldende sange pakket ind i et skramlet univers med mandens letgenkendelige vokal og hans sans for finurlig og nærmest naivistisk melodiseren samt overlegne musikalitet som anker."

Albummet er produceret af White selv og indspillet i sit Third Man Studio i Nashville. Om albummet har White udtalt i en pressemeddelelse: "Jeg har udskudt at lave albums under mit eget navn i længere tid, men disse sange føles som om de kun kan blive præsenteret under mit navn. Sangene er skrevet fra bunden, og har intet at gøre med nogen eller noget andet end mit eget udtryk, mine egne farver på mit eget kanvas".

Ærgrer man sig over ikke at have oplevet koncerten med Jack White på Roskilde Festival, eller kan man bare ikke få nok af at se den produktive musiker i aktion, så må svaret være den kommende danske koncert i Falconer Salen den 10. september.

Billetter til koncerten kan købes fra på fredag via GAFFA Live


22 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
YEEEEAH! ROSKILDE VAR FOR FEDT!
0
Roskilde var til 0 stjerner - ja NUL stjerner - man kunne jo SLET ikke høre musikken.

Jeg håber de får en lydmand med som skruer OP.
0
Sådan! Roskilde var for fedt!
0
Thank you Jack White for the fiber-optic Jesus that you gave me =D!!!
0
Det koster kr. 445,- hvilket må siges at være in der überkant.
Desuden er Falconer elendig til at afholde ståkoncerter. Det bliver 1000 grader varmt, og det er som regel ikke til at spytte for folk.

Tror sku jeg sætter vinylen i rotation derhjemme.
Bedre lyd, mere plads, bedre toiletforhold og meget meget billigere priser i baren :-)

God koncert.
0
#2: Din skide troll...

Roskilde-koncerten var til 6 stjerner! Ja, SEKS STJERNER! Hvis du synes, det er for lavt på bagerste række, så gå i Pitten - der var lyden perfekt!!!

Denne gang håber jeg så på all-male-band bare for variationens skyld...
0
Jack White var genial på Roskilde!
(sammen med The Boss og TuneYards) - Årets største oplevelse på Roskilde!
0
Blunderbuzz.... ;)
0
Billetter kan også købes på billetnet: http://www.billetnet.dk/event/jack-white-Billetter/356471
0
#6 jeg stod skam i pitten, men selvom vi stod og hviskede overdøvede det totalt musikken. gik ud fra pitten blot for at konstatere at det var det samme ude bagved. mega skuffelse. alle jeg snakkede med havde samme opfattelse. man kunne slet ikke mærke lilletrommen og guitaren, hvilket man burde til en jack white koncert. øv øv øv.
0
Jeg stod lige op af pittet bagved, ved hegnet - højre side.

Jack Whites guitar var næsten ikke til at høre. Den kunne fornemmes once in a while og det er bare ikke optimalt til en jack White koncert. Jeg tog mig selv flere gange i at gabe under koncerten fordi jeg simpelthen bare ikke blev pumpet nok op pga. lydniveauet.

ærgeligt at det skal være så dyrt i Falconer salen, da jeg ellers gerne ville have haft oplevet ham igen med lidt bedre lyd.
0
#10: Jeg respekterer din mening.
Men i modsætning til dig, så ALLE som jeg talte med, var mere end tilfredse med koncerten, energien, setlisten, lydniveauet osv. Flere fortalte mig, at de havde set Malk De Koijn efterfølgende, som virkede sløje og tamme, fordi de netop havde set et brag af en Jack White... Sådan er oplevelser så forskellige...

Jeg refererer sjældent til anmeldelser, men Jack White fik altså både 5/6 stjerner i både Gaffa, Soundvenue, Børsen, Berlingske Tidende samt 9/10 på diskant.dk. Der er altså flere, som har haft en fremragende oplevelse...

0
#12: lyden var fin hvor jeg stod i bagerste pit. Den kunne godt have fået en tand mere, men det ødelagde bestemt ikke min koncertoplevelse.
Til gengæld var lyden elendig til Malk De Koijn. Total mudret og ingen chance for at opfange vokalen/rappen.
0
#13 jeg er da kun glad for at du og andre havde en god koncert, men vi var mange der var meget skuffede og forlod koncerten halvvejs i vrede/frustration.

En hurtig google-søgning giver følgende:

Man skulle næsten tro at det var mig der havde skrevet følgende (fuldstændig kopi af mit indlæg ovenfor):
http://www.lydmaskinen.dk/viewtopic.php?f=13&t=49432
"Jeg må give anmelderne ret i at lyden ved flere af koncerterne på Orange var alt for lave. Det var specielt problematisk ved Jack White, hvor den lave lyd efter min mening ødelagde en del af koncertoplevelsen!
Til at begynde med (den første halve time) stod jeg i pitten foran scenen i højre side, og her kunne mine kammerater og jeg hviske sammen, og stadig høre hinanden. Herefter bevægede jeg mig bagud, ind omkring midten af pladsen foran scenen, og her var lyden stadig alt for lav."

Mange andre kommenterer på lyden:

http://ekstrabladet.dk/musik/koncert_anmeldelser/article1786691.ece

http://www.metroxpress.dk/roskilde-festival/store-koncerter-med-lille-lyd/KOblgi!2dZ4XTNwp4M/

http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Roskilde/Nyheder/2012/07/07/07102147.htm

http://ibyen.dk/fokus/roskildefestival/roskildenyheder/ECE1683514/roskilde-afviser-problemer-med-lyden/

Til info:
http://roskilde-festival.dk/fileadmin/user_upload/documents/lydpolitik.pdf
0
Lyden var lav, hvorfra jeg stod (bagerste højre pit), men når folk kunne holde deres fede kæft, som de også skal, så var det HELT fint. Jeg kunne endda høre, at den lilletromme, som #10 ikke kunne høre, var stemt.
0
Nogen der kan forklare, hvordan man kan gå fra Orange til Falkoner på så kort tid? Skal Jack White virkelig være en del af af et tvunget festival program for at trække publikum?
0
#17: måske i danmark? jeg synes det er svært at sige hvor mange der egentlig kan lide Jack White, og hvor mange der kom for at høre seven nation army.
0
#15: Fair nok. Der er vist en del, som havde problemer med lyden. Jeg var dog (uden at være særlig beruset), meget tilfreds med koncerten...


#17: Forstår slet ikke din anke!!!
En festivals scene har intet at gøre med et spillested i byen. Det er usammenligneligt. Patti Smith, Mastodon, Queens Of The Stone Age, Snoop Dogg, The Prodigy, L.O.C og en hel masse andre har spillet på Orange Scene foran 30.000-35.000 og relativt kort tid efter optrådt i Vega, Amager Bio, Falconer Salen, Den Grå Hal eller lignende. Ingen af de kunstnere kan jo fylde det halve af Parken med 20.000 betalende. Derfor er det usammenligneligt.

Jack White er et monsterstort navn i verden, som når han spiller på Roskilde kommer 30.000-35.000 til koncerten. Men selvfølgelig når Live Nation booker ham til en koncert på dansk grund så kort tid efter, bliver det en helt klart mindre en sal, så der bliver udsolgt.
0
#17: Det handler, som #19 påpeger om, at der findes under 50 kunstnere/bands i verden, der vil kunne fylde et sted af Orange scenes kaliber på egen hånd.

Derfor bliver der ofte satset lidt på kunstnere, som trækker mindre solo, men som i festivalregi vokser eksponentielt med opgaven, fordi der så er tusindvis af ekstra publikummer til stede, som ikke vil gå glip af dem. Jack White var afgjort en af dem. Andre gange kikser det. #19 omtaler Patti Smith. Der var tre ludere og en lommetyv til hendes koncert på RF i 2010, og hun kunne nok sagtens have været på en mindre scene.

En anden faktor er, at Live Nation selvfølgelig regner på, hvornår arrangementet giver overskud. Her er det federe at kunne få udsolgt på et mindre sted end f.eks. at booke Forum eller Tap 1 og risikere en halvtom sal. Måske Live Nation har lidt de sikre seler på her, men der skal ihvertfald nok blive udsolgt.
0
Så er billetten købt! Det bliver fedt.
0
Hvorfor har man valgt sådan et grimt billed?

Log ind for at kommentere.

I går, kl. 09:38

Ny musikvideo: Beyoncé er TILBAGE

Queen B overrasker med den nye single 'Formation', som hun selv har instrueret videoen til. Du kan downloade singlen gratis via link her.

I går, kl. 12:30

Video: Red Hot Chilli Peppers spiller Bowie for Bernie Sanders

RHCP viste deres støtte til den demokratiske præsidentkandidat med en rockende hyldest til Bowie

I går, kl. 13:10

David Bowies enke bryder tavsheden

Den legendariske musikers enke har lagt en kort besked op på sin Twitter-profil. Det er hendes første offentlige melding siden Bowies død den 10. januar.

I går, kl. 11:41

Iggy Pop: Måske mit sidste album

Legenden er usikker på, om han har energien til at udgive flere album efter 'Post Pop Depression' udkommer den 18. marts

I går, kl. 11:16

Se læsernes bedste musikfotos fra januar

Vi har udvalgt læsernes flotteste bidrag fra Instagram med #gaffadk

I går, kl. 09:11

Fotoreportage: Matthew E. White og Teitur gav unik fælleskoncert

Den amerikanske singer-songwriter og den færøske ditto spillede sammen for første og måske eneste gang