Jack White indtager Falconer Salen

Jack White indtager Falconer Salen

Armene er dårligt nok kommet ned efter Jack Whites koncert på årets Roskilde Festival, og nu er det tid til at tage dem op igen. Allerede til september er det muligt at (gen)opleve den produktive musiker, når han den 10. giver koncert i Falconer Salen.

For blot små to uger siden kunne man på Orange Scene opleve Jack White rocke solen ned over Roskilde Festival. Til koncerten var GAFFAs Michael Jose Gonzalez, som kvitterede med fem stjerner og blandt andet følgende ord: "White har som bekendt støvlerne plantet solidt i den amerikanske sangskrivertradition, men formår at sætte sit helt eget præg på traditionerne, og dét særlige præg får vi oplevet til fulde i aften. Og hvor er det i øvrigt befriende at en rundtur i det White'ske univers med effektiv vekslen mellem det blide og sårbare og de store hidsige rock-udladninger kan samle så mange mennesker foran Orange Scene."

Jack White er kendt som medlem og medstifter af både duoen The White Stripes og grupperne The Racounteurs og The Dead Weather. The White Stripes debuterede med deres selvbetitlede album tilbage i 1999, og siden har Jack White figureret som sanger og producer på adskillige albums. I april i år debuterede han som soloartist og udgav albummet "Blunderbuzz", som af GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez fik fire stjerner. Han skrev blandt andet om albummet:

"På "Blunderbuss" får man lige præcis, hvad man kunne forvente sig at et Jack White-soloudspil: veltilrettelagte og iørefaldende sange pakket ind i et skramlet univers med mandens letgenkendelige vokal og hans sans for finurlig og nærmest naivistisk melodiseren samt overlegne musikalitet som anker."

Albummet er produceret af White selv og indspillet i sit Third Man Studio i Nashville. Om albummet har White udtalt i en pressemeddelelse: "Jeg har udskudt at lave albums under mit eget navn i længere tid, men disse sange føles som om de kun kan blive præsenteret under mit navn. Sangene er skrevet fra bunden, og har intet at gøre med nogen eller noget andet end mit eget udtryk, mine egne farver på mit eget kanvas".

Ærgrer man sig over ikke at have oplevet koncerten med Jack White på Roskilde Festival, eller kan man bare ikke få nok af at se den produktive musiker i aktion, så må svaret være den kommende danske koncert i Falconer Salen den 10. september.

Billetter til koncerten kan købes fra på fredag via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA