100 kontrabassister gæster Tivoli

100 kontrabassister gæster Tivoli

Den 14. august åbner Bass2012 Copenhagen med en koncert i Tivoli, hvor 100 kontrabassister forsøger at komme i Guiness Rekordbog. Europas største konvent finder sted i København fra den 14.-19. august og Tivolis Koncertsal danner også rammen om den afsluttende koncert med Sigurd Barrett.

"Jeg er utrolig glad for, at Tivoli kan bidrage til BASS2012 med hele to scener, Plænen og Koncertsalen. Jeg ser frem til begge konventets Tivoli-koncerter – og især til synet af 100 kontrabassister, der spiller sammen til konventets åbningskoncert på Plænen tirsdag 14. august kl. 16.30!", udtaler Henrik Engelbrecht, musikchef i Tivoli.

Åbningskoncerten vil blive dokumenteret og materialet bliver efterfølgende indsendt til Guiness Rekordbog, som vil evaluere rekordforsøget.

Fælles passion

Bass2012 Copenhagen, som finder sted i år for tredje gang, er Europas største konvent for kontrabassister. Hovedparten af de mere end 150 workshops, koncert, master classes og foredrag vil foregå i Operaen på Holmen.

"Konventets afslutningskoncert finder sted i Koncertsalen i Tivoli 18. august kl. 19.30 – og det er en oplagt koncert for hele familien. Her vil Sigurd Barrett og en række dygtige kontrabassister give publikum et indblik i kontrabassens verden og give smagsprøver på instrumentets rolle i både den klassiske og den rytmiske musiktradition," siger Henrik Engelbrecht.

Mere en 70 professionelle bassister og professorer vil i disse dage gæste København, hvor arrangørerne regner med cirka 1000 amatører og herboende professionelle kontrabassister vil være med til at fejre den fælles passion for strenginstrumentet.

Adgang til de to Tivoli-koncerter kan erhverves for normal Tivoli-entré og yderligere 50 kroner i døren til Koncertsalen. Personer med årskort har gratis adgang. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA