Nyhed

NorthSide fik underskud på 700.000

Early Bird-billetterne til NorthSide 2013 blev dog solgt på under en uge, så festivalen er optimistisk

Det er nu små tre måneder siden, NorthSide Festival 2012 blev afholdt, og nu har festivalen fået et overblik over økonomien.

– Vi fik et overskueligt underskud, fortæller talsmand John Fogde.

Hvor stort er det?


– Cirka 700.000 kroner, og det skyldes især en kombination af en lav omsætning søndag på grund af det dårlige vejr, og at vi havde en del udgifter med at forbedre festivalpladsen i forhold til 2011. Sidste år var der blandt andet en del huller på pladsen, så folk faldt, og personer i kørestol havde også svært ved at komme rundt. Det er nu udbedret, og vi synes, det er et rimeligt økonomisk resultat. Vi er jo stadig en ung festival, så det er vigtigt, at vi får markeret os som en seriøs festival. Næste år vil vi jo heller ikke have de ekstraudgifter til at forbedre festivalpladsen, som vi havde i år. Desuden kan vi glæde os over, at vi allerede har solgt de 3000 Early Bird-billetter, vi satte til salg for en uge siden.

NorthSide 2013 finder sted i Ådalen ved Aarhus den 14.-16. juni, og lørdag den 1. september startede billetsalget til festivalen med 3.000 Early Bird-billetter, som hver især kostede 795 kr. På seks dage er de billige billetter blevet udsolgt, også selvom der endnu ikke er offentliggjort musiknavne til næste års program.

– Vi er virkelig glade og også en smule overvældede over, at så mange allerede nu har sikret sig billet til NorthSide 2013. Det er en kæmpe tillidserklæring, som vi tager meget seriøst, og vi glæder os rigtig meget til inden længe at kunne begynde at fortælle om, hvad man kan forvente sig af NorthSide 2013, fortæller John Fogde.


Fra nu af og indtil den 30. april kan partoutbilletterne til NorthSide købes for 1.095 kr., et begrænset antal endagsbilletter for 695 kr., og for 1.295 kr. kan man få den særlige kombibillet, som giver adgang til både Spot Festival og NorthSide Festival. Partoutbilletten til NorthSide 2013 kan også købes i rater indtil den 24. februar. De første musiknavne til NorthSide 2013 forventes at blive offentliggjort i løbet af efteråret.

Endagsbilletterne er tilbage

I år kunne man ikke købe endagsbilletter til NorthSide, i modsætning til NorthSide 2011. Tidligere på året fortalte festivalens talsmand John Fogde, at man ønskede, at festivalen skulle være en helhedsoplevelse og derfor ikke solgte endagsbilletter til NorthSide 2012.


Hvorfor har I skiftet mening, så man nu igen kan købe endagsbilletter?

– Vi har evalueret på de reaktioner, vi fik fra publikum, og der sagde mange, at de ikke havde mulighed for at købe partoutbilletter, fordi de skulle til eksamen. Den kritik har vi taget til efterretning, men jeg vil understrege, at der er tale om et meget begrænset antal. Præcis hvor mange kan jeg ikke sige, men det kan godt være, vi vil regulere antallet senere, hvis efterspørgslen er stor.

Dette års NorthSide Festival fandt sted den 15-17. juni, hvor omkring 20.000 gæster kunne opleve i alt 31 koncerter, heriblandt koncerter med Noel Gallagher's High Flying Birds, Garbage, James Blake, The Hives og Justice.


Billetterne til næste års NorthSide Festival kan købes via GAFFA Live.

 

ANNONCE