Nyhed

Nabiha har vundet Border Breakers-pris

Den dansk-afrikanske sangerinde er sammen med Emeli Sandé blandt vinderne til European Border Breakers Awards 2013

I dag er vinderne af European Border Breakers Awards 2013 blevet offentliggjort, og danske Nabiha er iblandt dem. Priserne uddeles til nye talenter inden for europæisk popmusik, der har opnået succes uden for deres eget lands grænse med første internationale udgivelse.

Vinderne blev i dag offentliggjort af Androulla Vassiliou, EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed og ungdom, og den europæiske musikfestival Eurosonic Noorderslag. Vinderne modtager priserne den 9. januar ved en tv-transmiteret overrækkelsesceremoni. Årets vindere er Nabiha (Danmark), Ewert and The Two Dragons (Estland), French Films (Finland), C2C (Frankrig), Emeli Sandé (Storbritannien), Of Monsters and Men (Island), Dope D.O.D. (Holland), Amor Electro (Portugal), Zuan Zelada (Spanien) og Niki and the Dove (Sverige).

"Musik er et universelt sprog, der rører milliarder af mennesker uanset nationalitet eller baggrund. Vores vindere har alle et stort overskud af talent og energi samt den "x faktor", som betyder, at deres musik sprænger grænser og er populær blandt fans i forskellige lande. Jeg håber, at priserne inspirerer andre kunstnere til at tænke stort og trænge ind på nye markeder," siger Vassiliou.


For at komme i betragtning til priserne skulle kunstnerne have fået succes med deres debutalbum på tværs af Europas grænser mellem den 1. august 2011 og den 31. juli 2012. Til showet den 9. januar optræder vinderne, og tv-stjernen og musikeren Jools Holland vil være aftenens vært. Programmet transmitteres af det nederlandske nationale tv (NTR) og vil desuden blive vist af europæiske tv-kanaler og radiostationer.

ANNONCE