Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Roskilde klar med fire nye navne

GAFFA | Af Nanna Jenner Jensen
Onsdag d. 27-02-2013 kl. 09:19

Roskilde Festival offentliggør som sædvanlig en række navne onsdag, og i dag er ingen undtagelse. 

Første annoncerede navn i dag - ud af fire - er Marie Key. Den danske sangerinde er i øjeblikket aktuel med sit fjerde album "De Her Dage", som har placeret sig højt på de danske hitlister. De to første blev udgivet med Marie Key Band, der fik deres kommercielle gennembrud via "KarriereKanonen" i 2005 med populære sange som "Mormor" og "Kleptoman". Bandet spillede også på Roskilde Festival i 2006 på Pavilion Junior-scenen, men det er første gang Marie Key optræder som solist på festivalen. 

Det andet annoncerede navn er bandet Of Monsters And Men. Den islandske sekstet opstod, da de i 2010 vandt en stor islandsk musikkonkurrence for nye bands. Forsanger Nanna Hilmarsdóttir var på dette tidspunkt soloartist, men til konkurrencen fik hun nogle venner med på scenen, og dette udløste førstepræmien, som var at spille til Iceland Airwaves Festival. En amerikansk radiostation optog sangen "Little Talks", og derefter gik det stærkt for gruppen, som i 2012 kunne udgive debutalbummet "My Head Is An Animal". Bandet spillede i september i København. En koncert, der blev rykket fra Lille Vega til Store Vega grundet den store danske interesse. 

Det trejde annoncerede navn er The Lumineers, der spiller en blanding af stomp, americana og folkmusik. Bandet fra Denver, Colorado er ofte blevet sammenlignet med både landsfællerne fra Band Of Horses og britiske Mumford & Sons, og på genrehylden er de netop en form for kombination af de to omtalte grupper. The Lumineers udgav deres debutalbum i 2012 og har ligget nummer to på den amerikanske Billboard-liste. Særligt nummeret "Hey Ho" har fået stor opmærksomhed i radioerne også i Danmark, hvor sangen har været P3's Uundgåelige. 

Det fjerde annoncerede navn er Crystal Castles alias sangerinde Alice Glass og programmør og producer Ethan Kat. Bandet blev dannet i 2004 og udgav i 2008 deres første, selvbetitlede album, der modtog masser af roser for gruppens eksperimenterende, mørke, dansable, skramlede og støjende elektronika med Glass' ekspressive, ofte efterbehandlede vokal som et af kendetegnene. I slutningen af 2012 udgav de deres trejde album "III". 

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Dead Can Dance, Kraftwerk, Queens of the Stone Age, Rihanna, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.


Følg Roskilde Festival 2013 tryk på hjertet

Følg Marie Key tryk på hjertet

Marie Key : Posten, Odense
06-11-2015 (anmeldelse)

Følg Of Monsters And Men tryk på hjertet

Of Monsters And Men: Store Vega
01-11-2015 (anmeldelse)

Følg The Lumineers tryk på hjertet

Følg Crystal Castles tryk på hjertet

De gik i opløsning i 2014
29-12-2014 (nyhed)
Crystal Castles stopper
08-10-2014 (nyhed)
38 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Som jeg har skrevet tidligere, får Roskilde ikke problemer med at fylde de små scener i år. Marie Key, kommer vel næppe på hverken Arena eller Orange Scene.

Men mon ikke de kommer med esserne sidst på dagen?

Jeg har fulgt op på mit indlæg om Roskilde og Northside her: http://michaelniebuhr.wordpress.com/2013/02/27/den-evindelige-diskussion-om-northside-og-roskilde-revisited-eller-mit-take-take-2/

Og lad mig i samme ombæring sige, at jeg synes det er FEDT, at vi har fået en ny, stor festival i Aarhus på så kort tid. Om jeg kommer til Roskilde igen, må tiden vise. Det kommer egentlig kun an på hvem de booker...
1
#1:
Din blog indlæg er desværre ikke rigtigt noget værd, da de er utroligt snævert synet og bare handler om hvad der passer ind i din verden. Du forsøger få det til at se ud se ud som du stiller dem op overfor hinanden, det gør du jo på ingen måde.

Det handler jo bare om du gerne vil høre nogle få udvalge bands, og det må du gerne. Men det ændre ikke på at Roskilde har et sindsygt stærkt line up som efterhånden snart selv på indie området tæver NS (gør på alle andre klart)... og at du vil sove i en seng fint nok.. du kan også bo i Roskilde hvis du bare gerne vil det.....
0
#4: Fint at du udfordrer mig lidt på min synsvinkel, som jeg selv lægger op til at du gerne må. Men i sidste ende, er det min mening jeg giver til kende, derfor overskriften Mit take.

Jeg synes Roskildes program er elendigt, især til prisen. Og det irriterer mig, at betale for 175 bands jeg ikke gider se. Derfor lader jeg være.

Ideen med et mindre lineup, der så samlet set er stærkere og mere sammenhængende, i stedet for at stikke i alle retninger, ja, det tiltaler mig.
1
#6:
Jeg kan kun sige at at allerede nu har Roskilde et lineup der er langt over prisen værd.
Du kan se min liste som den er pt. her under.
Og det er kun det som fanger, mig, der er masser af stærke bookinger udover det jeg kan lide. Bare Slipknot, QOTSA, Kreftwerk, Volbeat ville koste 1800kr hvis jeg skulle se dem til normale koncerter.. så alt det andet får jeg gratis.

At du fortrækker Northside forsat er fint nok, men Roskilde har et vildt lineup i år, på tværs af genre og det bør man kunne se og respekte hvis man vil skrive om musik

Must:
The Bots
C2C
KVELERTAK
OVERTHROW
QOTSA
Slipknot
Volbeat
Kreator
PÄÄ KII
Hatebreed
Kraftwerk

Might:
Chinese Man
Savage
2
#16: Fedt at du uddyber, hvad du finder bedst på Roskilde.

Min egen liste ser sådan ud:
Foxygen
Indians
Kraftwerk
Kendrick Lamar
Rokia Traore

Jeg ville overveje at se følgende, for at fordrive ventetiden:
Sigur Ros
Marie Key

På Northside er følgende et must for mig:
Alt-J
Nephew
Nick Cave & The Bad Seeds
The Knife
Eclectic Moniker
Portishead
The Flaming Lips
Trentemøller
Band of Horses
Bikstok Røgsystem
Kaizers Orchestra
Kings of Convenience
Modest Mouse
Spleen United

Det er 14 bands!

I ventetiden mellem disse bands, kan jeg så nyde/opdage:
Arctic Monkeys
Bloc Party
Fun.
Keane
Phoenix
Tegan and Sara

Det er 20 bands, som jeg kan se på (stort set) samme areal, over 3 dage, i tidsrummet 12-24. Det er perfekt for mig. Måske ikke for dig, og som sagt kan jeg ikke finde guld i din liste. Men det er jo nok bare forskellig smag.

Du må have dit livs Roskilde. Og det gælder også de 100.000 andre der tager til Dyrskuepladsen.
0
#17: At sammenligne en fokusgruppe-udviklet festival som Northside imod en bevidst bredtfavnende og relativt udfordrende festival som Roskilde er i og sig selv meningløst. Listen af bands du vil se på Northside er lang; det er meningen med Northside. Du kommer til en Festival med en mindre håndfuld navne som alle er relativt kendte - men du betaler så sandelig også for det. 1400,- for 25 bands er en MEGET højere pris end 1700,- for 200 bands. Northside er kommercielt af helvede til, men der er en gruppe af folk der er villige til at betale dette for deres musik og det skal de være totalt frie til - men som sagt er det meningsløst at sammenligne de to. Det vil give mere mening at sammenligne Northside med Copenhell eller endda Grøn Koncert; formålet med disse festivaler er udelukkende profit (i Grøn Koncerts tilfælde til velgørenhed, men sandt nok er det).
1
#28: Meningsløst alligevel? ;-)

Tillad mig at korrekse dig mht. priserne på de to festivaler:
Roskilde koster 1910,- mens Northside koster 1095,-
Der findes forskellige former for kombi- og early bird-tilbud, men ovenstående er den officielle billetpris.

Jeg går ikke til festival af ideologiske årsager, men af musikalske årsager, og delvist af sociale årsager. Det betyder noget for mig, at jeg på en festival betaler for en overflod af bands jeg hverkan nå at se eller har lyst til at se. Det betyder også noget, hvis jeg har lyst til at se 2/3 af et program. Så er det er program for mig. Så enkelt er det vel?

Min hensigt er ikke at disse Roskilde. Jeg forstår ikke deres satsning på småbands og metal i år, men kan bare konkludere at de ikke vil have mig dertil med det program. Det har de sgu da godt vidst da de sammensatte programmet (at folk som mig, ikke mig specifikt, ville føle sig snydt). Folk som mig = folk der kan lide Northsides program.
0
#29: Prisen på en Northside-billet er kun 1.095,- indtil den 30. april. Derefter koster den 1.395,- – hvilket vel er en betydeligt dårligere deal. Afhængig af, hvilke briller, du har på, kunne du også betragte den nuværende pris, som en early bird-pris.
1
#29: Så Roskilde ved at folk der kan lide NorthSides program fravælger dem grundet deres program?
Nah. Jeg er vild med NorthSides program og tager højest sandsynligt til begge festivaller. Men var jeg tvunget til at vælge vandt Roskilde. På grund af alsidigheden i programmet, stemningen, de 8 (4 med musik) dage frem for 3 og alt det andet der ligger udenom.

Det er sgu også umuligt at skulle vælge mellem:

Sigur Ros, QOTSA, Foxygen, Kraftwerk, Crystal Castles, Animal Collective (indtil videre... der kommer jo mere!) + alle de bands jeg enten ikke kender endnu eller ikke kender særlig godt. - At gå på opdagelse på Roskilde er fantastisk. Kan takke dem for mange af de bands jeg hører og elsker i dag.

Og så:

Modest Mouse, The Flaming Lips (1), Arctic Monkeys (4), Nick Cave (1), The Knife, Kings Of Convinience, Bloc Party (2), Portishead m.fl. - Alle sikre kort, men mange af dem har jeg set før - derfor tallene i parantes. Modest Mouse gør dog at jeg er nød til at tage afsted.

Jeg glæder mig til begge festivaller, men tror alligevel at Roskilde ender med at have mest at byde på for mig. Både musikalsk og på de andre parametrer. Selvom jeg er en sucker for indierock og i høj grad er indenfor NorthSides målgruppe.
0
#29:
Der er jo masser af band på Roskilde som folk der kan lide Northside, bør kunne lide ud fra genre og stil:
ANIMAL COLLECTIVE, Crystal Castles(der er meget større nu end i 11), Efterklang, Foxygen, Jack bugg, Marie key, Kraftwerk, The lumineeers, Of monsters and men, Sigur ros, Asgeir trausti, When saints go machine

Udover Kraftwerk der er for store, så kunne alle de andre spille på Northside og folk ville elske det.. der udover er der helt sikkert navne jeg har overset.. at du IKKE kan lide er noget andet, men Northside segmentet kan sgu.

Og igen.. Northside lukker deres program på tirsdag me de sidste 10? navne.. hvad mangler roskilde 140? navne
0
#4: Må dog give dig ret i, at mit indlæg stadig er mere farvet (af træthed over Roskilde) end godt er. Det må jeg rode bod på næste gang, f.eks. ved at fortælle lidt mere om de fede oplevelser jeg har haft på Roskilde. Dem er der trods alt mange af. Og så er der de professionelle forhold til koncerterne. Lydudstyret og afviklingen er prof!
-7
Vis kommentar
1
#2: Det er den samme artikel, de opdaterer.
0
#2: Haha du er godt nok ude at skide
-1
#8: Derfor der det stadig noget fis ikke at offentlige alle fire på én gang.
1
Jeg tror strategien er, at opdatere denne nyhedsartikel i løbet af dagen, Lars.
0
For at kommentere på musikken!! Sådan Roskilde så er i lidt i gang fedt super navne :-)
0
Crystal Castles. Herligt.
1
Men glæder mig allermest til, at hovednavnene bliver annonceret...;-)
0
#11: Du har 5-6 stykker allerede.

Rihanna, Slipknot, Kraftwerk, Queens of the Stone Age er sikre headliners og Sigur Ros kunne måske også været et hovednavn. Så du skal ikke forvente meget mere end et par stykker mere :-)
0
#12: Glemte lige Volbeat som selvfølgelig også er hovednavn :)
0
#13: HÆ :-)
-6
Vis kommentar
5
#15: ... ligesom 2/3 af Northsides 2013-lineup er hentet fra de sidste 5 års Roskilde Festivaler... lol.
0
#15: Det er synd for jer, der ikke fatter den i grunden tykke ironi
0
Håber dette betyder at Of Monsters and Men kommer på Northside/Skanderborg indenfor 1-2 år :D
0
Det er da stadig noget fis ikke bare at fyre de fire af på én gang? Crystal Castles var da sikkert konfirmeret til morgen...?
2
De er da blevet booket for lang tid siden og ikke kun imorges, det er bare Roskildes strategi at sprede navnene ud over flere måneder for at få noget presseomtale.

Du tror vel heller ikke at glastonbury bare sådan booker alle 800 navne på en gang og offentligøre dem der, de har bare valgt en anden strategi for måske at holde hypen kørende så folk kan gætte i månedsvis hvem der kommer.
1
De 3 internationale navne her er sgu da klasse, måske ikke Orange, men hvor ville jeg gerne have set Of Monsters And Men og Lumineers på Northside personligt var Of Monsters And Men en af de bedste koncertoplevelser i 2012 - de kan I godt glæde jer til, hvis man er til den slags!
7
Trods jeg ofte er et muggent menneske hvad angår offentliggørelser af bands på hhv. Roskilde og Northside, som ikke falder i min smag, synes jeg sgu lige jeg vil benytte lejligheden til at sige: Vi har sgu et pisse fedt land hvad angår udbud af festivaller, der er noget for enhver smag!! Roskilde som kongen der har det hele, Northside til indie musikken, Copenhell til metal, Tønder til Folk osv osv. Hvor er det fedt at der er så bred en palette inden fo så lille et geografisk område. Længe lever de herlige festivaller!
-1
Det er obligatorisk for Marie Key, at hun opsøger en stemmecoach INDEN Roskilde Festival!

1
#25: God ide! den stemme skal passes og plejes, så den ikke går væk :-)
-3
Mere bras til Roskilde, suk...
2
Roskilde skal bare skynde sig at booke My Bloody Valentine, så bliver jeg svært tilfreds
0
Roskilde har godt nok et stærkt program i virkelig mange genrer i år! Det er da hvis kun ensidige personer som Niebuhr der ikke kan se det!

Og Northside har eddermame banket et vildt øl-indie-program sammen! Overvejer kraftigt at tage derop lørdag, selvom det er midt i en eksamensopgave... damn you eksamensopgave!! (det burde da være muligt at lægge en festival på et tidspunkt hvor der er konsensus om, at man holder sommerferie?)
0
#33: Jeg burde lade din kommentar passere, men kan du forklare mig, hvordan denne liste er ensidig:

Foxygen (amerikansk 60'er pop-inspireret indie)
Indians (københavnsk elektronisk 1-mandsprojekt)
Kraftwerk (det største elektroniske ikonband)
Kendrick Lamar (storsejrende rap og r&b navn)
Rokia Traore (guitarist og sangerinde fra Mali)

Med følgende navne som måske:
Sigur Ros (postrock fra Island)
Marie Key (københavner-pop)

Det kan godt være jeg begrænser mig, i hvad der falder i min smag på Roskilde, men ensidigt må du sgu ikke kalde det. Du må nøjes med gammel og sur ;-)
0
#36: okay jeg var måske også lige kålhøgen nok i lyset af internettets anonymitet (jeg hedder i øvrigt Rasmus, er 22 år).

Din liste - modregnet Rokia Traore (og til dels Kendrick Lamar, men han er sgu allestedværende) - er meget hvad man kan kalde hvid finere kultur-præget eller Pitchfork-centreret, og ikke mindst meget moderigtigt (og jeg hører det også selv med glæde - det er ikke navnene jeg har noget imod). Alle de navne ville fint kunne passe ind på Northside - og det er da heldigt at der findes en festival skræddersyet til dig - som du også fint viser med din liste, er dette segment bestemt også tilstede på Roskilde. Problemet er bare, at det overhovedet ikke udgør hele festivalen, og du ender derfor ud med at sammenligne hele Northsides - noget ensidige - program med 15-20 % (eller sådan noget) af Roskildes, og det er lettere useriøst og noget ensidigt at du ikke tør gå ind på alle de andre genrers præmisser og prøve nogenlunde objektivt at vurdere om det er skidt eller kanel. At sige bongo musik og metal stinker kommer man sgu ikke langt med, og man minimerer sin Roskilde oplevelse betydeligt!

Mvh Rasmus
-1
Vil bare lige kommentere på den faktiske nyhed, da de da egentlig fortjener at blive aktualiseret. The Lumineers og Of Monsters and Men er virkelig nogle lækre bookinger, og selvom de nok ikke får tildelt de store scener, så vil jeg nyde at stå med en pils i hånden og en smøg i den anden og lade mig drage af deres lækre folkmusik. Crystal Castles er i øvrigt også en lækker booking. Det begynder sgu at lysne, Roskilde!

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 11:03

Ben Harper & The Innocent Criminals kommer til Danmark

Verdensturne og nyt album på vej

I dag, kl. 09:52

Det synes publikum om Disclosure i Tap1

Vi har spurgt fire koncertgængere om deres vurdering af den engelske house-duos koncert

I dag, kl. 11:12

Video: Se Father John Misty og Lana Del Rey i passioneret svingom

Divaen og den skæggede sangskriver er klar med psykedelisk musikvideo til sangen Freak

I dag, kl. 10:07

Beyoncé trækker flere kunder til kendt amerikansk fiskerestaurant

Den Formation-aktuelle sangerinde booster restauranten Red Lobsters salgstal

I dag, kl. 09:32

Kanye West skaber opmærksomhed på Twitter - igen, igen, igen

Udtalelser om Bill Cosby og sportstøjmærker får internettet til at koge over

I dag, kl. 07:40

Runrig slår Rihanna og Sia på hitlisten

Veteraner sælger og streamer godt på albumhitlisten – på tracklisten ligger norske Alan Walker stadig i top tre

GAFFA Shop

Marie Key Band: Hver Sin Vej
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Marie Key: De Her Dage
Kr. 59,00
Køb på GAFFA Shop
Marie Key: De Her Dage (Vinyl)
Kr. 169,00
Køb på GAFFA Shop
Marie Key: I Byen Igen
Kr. 59,00
Køb på GAFFA Shop
Marie Key: Tænker Du Vi Danser
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Of Monsters And Men: Beneath The Skin
Kr. 129,00
Køb på GAFFA Shop
Of Monsters And Men: Beneath The Skin (2xVinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Lumineers, The: The Lumineers
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Lumineers, The: The Lumineers (Vinyl)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Crystal Castles: Crystal Castles
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop
Crystal Castles: Crystal Castles
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Crystal Castles: Crystal Castles (2xVinyl)
Kr. 149,00
Køb på GAFFA Shop
Crystal Castles: Crystal Castles (III)
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA Plus

TINDERBOX 2016 - MEDLEMSPRIS
Festivalen i Tusindårsskoven ved Odense har et imponerende line-up. Som GAFFA Guld-medlem kan du får billet til helt speciel pris.
SPAR 10%

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.