Nyhed

Guide: Weekendens 10 bedste koncerter

GAFFA har udvalgt 10 koncerter, som vi mener er weekendens must-sees

GAFFA giver dig som sædvanlig 10 bud på musikalske oplevelser, du ikke vil gå glip af, rundt omkring i det danske land. Fra København til Vordingborg. Fra Vanløse til Viborg. Weekenden byder på alt fra rap battles til disco-fever, electro-chok og akustisk folk. 

FREDAG

København:


CODY, Vega, klokken 20.00

Den danske syvstjerne CODY skinner netop nu stærkere end nogensinde før. Københavner-septetten udgav sidste år deres andet fuldlængdeudspil, "Fractures", hvor instrumenteringen er stemt en anelse mere op i pop end tidligere. Albummet fik flot omtale, blandt andet fem stjerner af GAFFA, og blev efterfulgt af bandets hidtil bedste salgstal og airplay i radioen. CODY er et dansk band, der smager skandinavisk og eklatant eksklusivt.

Vanløse:


Pil og Liv, Kulturstationen, klokken 20.30

De to søstre Pil & Liv spiller bevægende indie-folk, og de gør det så godt, at et samlet dansk anmelderkorps kastede fremragende anmeldelser efter søsterduoens debutalbum, der udkom i starten af 2012. Senere på året fulgte blandt andet optræden på Smukfest, og i foråret 2013 er de charmerende søstre klar med opfølgeren til debuten.

Aarhus:


Crystal Castles, VoxHall, klokken 21.00 (billedet)

Canadiske Crystal Castles spiller en forunderligt smuk sammensmeltet blanding af nedbarberet elektronisk støj og vilde iørefaldende pop-figurer. Crystal Castles blev dannet i 2004 og udgøres af produceren Ethan Kath og sangerinden Alice Glass. Duoen, der ikke mindst er kendt for sine voldsomt medrivende og lettere kaotiske koncerter, er især kendt for deres hitsingle "Not In Love", der havde The Cure-frontmanden Robert Smith på gæstevokal. I november 2012 udkom deres trejde album "Crystal Castles (III)". Gruppen spiller også i Store Vega lørdag den 2. marts.

Odense:


Julie Maria, Kulturmaskinen, klokken 21.00

Den talentfulde, danske sangskriver Julie Maria udgav i oktober sidste år sit seneste album "Kom". GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen skrev følgende om albummet: "Julie Maria er uden tvivl en af vores mest talentfulde sangere og sangskrivere, der kan synge med en sødmefyldt længsel og skrive smukt drejede popsange. Kom er da også et seriøst forsøg på at lave det store popalbum, hvor følelserne hænger uden på tøjet, og melodierne sigter mod skyerne."

 


Esbjerg:

The Rumour Said Fire, Tobakken, klokken 21.00

Med sangen "The Balcony" fra debutalbummet "The Arrogant" blev The Rumour Said Fire med ét kendt over det ganske land og gik fra status som ukendt indieband til folkelig allemandseje. Bandet er nu aktuelle med opfølgeren med albummet "Dead Ends", og det lidt skrøbelige univers, som kendetegnede debuten, er nu skiftet ud med et mere selvsikkert og hårdtpumpet udtryk med klare referencer til 80'ernes dystopiske pop, med helt klare vink til forbilleder som The Cure, Cocteau Twins og Echo & The Bunnymen.


LØRDAG

København:

Christopher Owens, Jazzhouse, klokken 21.00


En af de sidste års mest spændende sangskrivere, Christopher Owens vil denne lørdag spille sange fra sit nye album "Lysandre" fremført med et fuldt orkester. Det er lidt en sensation, at det endelig er lykkes at få Christopher Owens til landet, da den San Francisco-bosatte kunstner er vokset op i den religiøse sekt Children of God, og han har som teenager blandt andet boet en årrække i Danmark. Et gensyn med Danmark har derfor ikke været førsteprioritet, når Owens de sidste par år har været på turné med sin tidligere gruppe Girls. Owens er nu sprunget ud som solist, og hans nye album byder på en blanding af sørgmodige gospel-ballader og upbeat rock-sange, og er et stærkt nyt kapitel for den fænomenale sangskriver.

CTM, Koncertkirken, klokken 21.00

Cæcilie Trier er en af Danmarks mest aktive og eksperimenterende musikere, og har aktier i en række anerkendte bands og projekter som Chimes & Belles, Choir of Young Believers, Le Fiasko og Valby Vokalgruppe. Denne gang har Trier endnu engang skiftet musikalsk ham, og under soloaliasset CTM udsendte hun i 2012 debut-ep'en "Variations". Her springer hun ud som dunkel 80'er-popcrooner med synthesizer, elektroniske trommer, Sade-inspirerede fraseringer og referencer til sin barndoms store musikalske helt, Michael Jackson.


Valby:

DJ Noize Late Night Nattle, Prøvehallen, klokken 23.00

Dj Noize, Anders Koppel og Benjamin Koppel inviterer rapperne Per Vers og Pede B samt en række kendte solister på scenen til endnu et uforglemmeligt battle, hvor electronica møder jazz, dancehall, freestyle rap, hiphop og world. En unik aften for rappens udfoldelser i nye musikalske lag.  


Vordingborg:

Vinnie Who, Stars, klokken 21.00

Vinnie Who alias Niels Bagge med band er et musikalsk stortalent fra et sted syd for København. Hans debutalbum, "Then I Met You" udkom i 2010, og førstesinglen "What You Got Is Mine" endte med at blive den næstmest spillede danske single på P3 i 2010. Vinnie Who spiller skamløst diskofil synthpop med masser af kant og personlighed og er ikke mindst live et fantastisk festligt, farverigt og energisk bekendtskab. Lige nu er Vinnie Who aktuel med deres nyeste album "Midnight Special".


Viborg:

Mikael Simpson trio, Paletten, klokken 21.00

I sommeren 2012 prøvede Mikael Simpson at gentænke sine sange i livesammenhæng, hvor sangene fik nyt liv i en triosammenhæng, idet Mikael Simpson allierede sig med Asger Baden på tangenter og Steen Holbek på trommemaskiner. Denne konstellation lyder efter Simpsons eget udsagn som "afdæmpet natkørsel i et analogt set up, hvor velkendte sange cruiser i nye retninger med det lange lys slået til". Der er altså garant for en stemningsfyldt aften når trioen, med Simpson i front, gæster Viborg. 


ANNONCE