Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

NorthSide offentliggør det fulde program

GAFFA | Af Nanna Jenner Jensen
Tirsdag d. 05-03-2013 kl. 13:30
Foto: Christian Hjorth - www.hjorth-photo.dk

NorthSide har netop offentliggjort festivalens fulde program, hvilket inkluderer de sidste 11 navne. Dermed er den færdige plakat klar til NorthSide 2013. 

Indtil nu har festivalen fået stor ros for deres bookinger, der rækker vidt og bredt, både på den danske og internationale scene. Således er bands som Arctic Monkeys, Nick Cave & The Bad Seeds, Portishead og The Knife allerede offentliggjort. 

Blandt de sidste 11 navne finder man Kashmir (billedet), der sidste år spillede en meget rost koncert, hvor de præsenterede hele "The Good Life" for NorthSide-publikummet. De får følgeskab af det unge stjerneskud , der allerede har fået masser af opmærksomhed fra toneangivende medier som Pitchfork og NME, og som også allerede er bekræftet til en lang række udenlandske festivaler. Derudover kan NorthSide også præsentere den lovpriste sangskriver Peter Sommer, opfindsomme The William Blakes, fremadstormende Kristina Renée, og ikke mindst den prisvindende sangerinde Fallulah og rockgruppen The Floor Is Made of Lava

Der er også blevet plads til yderligere fire internationale navne til plakaten, hvilket betyder, at man på NorthSide 2013 vil kunne opleve de skotske mørkemænd i Frightened Rabbit, den New York-baserede rapper og festmaskine Left Boy, den rå rock'n'roll-duo Deap Vally samt den engelske vidunderdreng Tom Odell, der netop har vundet Critics' Choice-prisen til Brit Awards.

Dermed er alle 41 navne klar til plakaten for NorthSide 2013, der i år er udvidet med en tredje scene, så man i dagene 14.-16. juni som noget nyt vil kunne opleve musik fra den nye teltscene Red Stage udover de to hovedscener, Blue Stage og Green Stage.

Programmet for NorthSide 2013 er som følger: Alt-J (∆), Arctic Monkeys, Band of Horses, Biffy Clyro, Bikstok Røgsystem, Bloc Party, Daughter, Deap Vally, The Eclectic Moniker, Ellie Goulding, Everything Everything, Fallulah, The Flaming Lips, The Floor Is Made Of Lava, Frightened Rabbit, Fun., Gogol Bordello, Imagine Dragons, Kaizers Orchestra, Kashmir, Keane, Kings of Convenience, The Knife, Kristina Renée, Left Boy, Michael Kiwanuka, Modest Mouse, Mø, Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Peter Sommer, Phoenix, Portishead, Rasmus Walter, Shaka Loveless, Spleen United, Tegan and Sara, Tom Odell, Trentemøller, When Saints Go Machine og The William Blakes.

Spilleplanen forventes at ligge klar i begyndelsen af maj måned.

NorthSide 2013 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 14.-16. juni. Find billetter via GAFFA Live. 


Følg NorthSide 2013 tryk på hjertet

Følg The Floor Is Made Of Lava tryk på hjertet

Følg Peter Sommer tryk på hjertet

Følg Fallulah tryk på hjertet

26 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
3
Smukt.
10
Det er jo et formidabelt program! Hvor er det fedt, at dette spædbarn af en festival allerede præsterer så mange stærke navne. Kritikere vil måske hævde, at programmet mangler variation, fordi festivalen ikke som Roskilde også har stærke navne inden for hiphop, metal og electro. Men jeg synes nærmere, at det er et udtryk for, at NorthSide har fundet frem til sin egen identitet og målgruppe. Efter min mening er det en kæmpe gave for de danske musikelskere, at nye festivaler som NorthSide og Copenhell markerer sig som alternativer til Roskilde og Skanderborg med unikke profiler. Derfor ser jeg heller ingen grund til, at man behøver at hade den ene for at elske den anden.
1
#2: Altså den har ikke meget variation, det tror jeg heller ikke er der i kritikpunkterne ligger. De meste kritik går da på folk, som råber højt op om, at nu skal Roskilde passe på og Northside er bedre end Roskilde, er useriøse, da Roskilde netop er en bredere festival med 200 navne, og det derfor er fjollet at sammenligne de to med hinanden... man kan måske godt sammenligne indieprogrammet på Roskilde - der går Northside lidt mere efter de etablerede navne, og Roskilde (som de gør som rød tråd igennem hele programmet) går efter det internationalt upcoming + nogle af de størrere.

TL;DR Northside er ret ensidigt, men det er ikke et problem - lad bare være med at sige den er bedre end Roskilde - for så skal der nok komme en hiphopper og påstå det modsatte!
0
Fint program, jeg får desværre ikke mulighed for at deltage i år, da jeg allerede har købt billet til Download Festival. Det er efter min mening også dårlig planlægning at Northside og Copenhell er samme weekend, jeg ville gerne have købt billet til begge, hvis det havde passet i kalenderen.
-1
#4: Det er helt sikkert ELENDIG planlægning. Jeg ved ikke, hvad det skyldes - måske regner man med, at målgrupperne for de to festivaller ikke overlapper i nævneværdig grad?

Men dårlig stil er det helt sikkert.
1
#5: og midt i fucking eksamensperiode :(
1
#6: Hold nu op med at tud over den eksamensperiode. Medmindre du skal til eksamen lørdag aften kl 22, har du ikke noget problem. Har du eksamen mandag formiddag, handler det bare om at læse lidt forud. Det er i hvert fald hvad jeg har tænkt mig at gøre.
0
#7: har en hjemme opgave henover Northside - jeg har tænkt mig at klynke til mine testikler falder af!!
0
#22: Så lav den nu.
2
#4: Jeg kan ikke se hvorfor det er dårligt planlagt. De to festivaler appelerer jo til vidt forskellige mennesker. Der er meget langt fra Northside's til Copenhell's program. Og da ingen af de to (formentlig) ikke får problemer med at sælge godt med billetter, behøver de respektive arrangører ikke planlægge i forhold til hinanden.
1
#11: Jeg tror at du ligesom arrangørerne, undervurderer hvor mange, som kan finde interessante navne på begge festivaler. Northside har adskellige gode rock-navne i år, som også vil tiltale en stor del af Copenhells publikum. Det er kun en ret lille del af de danske festivaler, hvor musikken er hovedfokus, derfor er det ærgeligt at to af dem er den samme weekend.
-3
#13: Hvilke Northside navne ville være en relevant Copenhell-booking? Bikstok?
2
#14: Det var ikke det han sagde.
0
#13: Hvilke rocknavne? Nej, helt seriøst: HVILKE? Der er vel sådan ca. tre på Northsides plakat, hvis jeg virkelig kniber øjnene sammen.
-1
Problemet med Roskilde i år, er ikke at de favner bredt og har 200 navne, men at de, igen i år, har svært ved tidligt at præsentere konturerne af et stærkt program. Det tror jeg de mister gæster på, fordi man så har lettere ved at vælge en anden festival eller to.
1
#8: de evt. mistede billetter får de hjem igen med rihanna bookingen.

Har det ambivalent med tendensen der ligner den udvikling tv kanalerne forlængst har taget, altså at de bliver mere eller mindre nichepræget. Kvaliteten er rimelig, men hvor er fællesskabet på tværs af genrerne. Synes fx det er en skam metalfolket på en copenhell koncert ikke kan overraskes af et nyt indie band, og det er skam en poptøs fra middelfart ikke kan skåle med en dødstysker fra kiel osv osv. Derfor kan jeg bedst li roskilde festival.
1
#15: Copenhell, hvilket navnet lidt antyder, er en nichefestival. SELVFØLGELIG skal man ikke på Copenhell overraskes af et indieband.

-2
#16: selvfølgelig skal man ikke det, her skal man spille hurtigere, hårdere, højere og helst noget man samtidig kan skråle med på....det gør ikke noget man lugter lidt af sved, altså på den lidt macho agtige måde, sort tøj selvfølgelig. Er der noget jeg har glemt, body?:-) man kan næsten allerede forstille sig hvordan det hele bliver...
0
#17: Ja, det bliver kanon. Glæder mig umådeligt meget til både Copenhell og Roskilde. Og nej, jeg gider ikke høre et indie band eller det der er værre på Copenhell ligesom jeg er sikkerpå langt størstedelen af Northside ikke har lyst til et black metal band mellem Gogol Bordello og Portishead. Det er som sagt en nichefestival og skal bare bestå af 2 dage med fuldt smadder. Så kan jeg få udfordret min musiksmag på Roskilde. Og hurra for at der findes begge disse muligheder.
-1
#18: jamen Raevkop, du er very metal...bare rolig. det er nok dumt egentlig at sammenligne de to festivaller når alt kommer til alt. sålænge roskilde ikke bliver en niche så er alt vel og så kan en rihanna booking tilgives.
0
#18: Yup du skulle have set hvordan et par af hipstervennerne rynkede på næsen da jeg sagde at at jeg så mest frem til Eagles of Death Metal, på northside. Folk troede rent faktisk at der var tale om death metal på Northside, så de gav dem ingen chance. Men heldigvis så spillede Jesse Hughes op til dans og et relativt lille crowd voksede til næsten dobbelt størrelse ved slutningen af den fremragende omend meget korte koncert.


Jeg tror at problemet med roskildes musik-program, er at de har sat sig fast på at have 200 bands, på trods af at priserne på bands stadigvæk er stigende, men at de ikke har hævet prisen på billetten i de seneste par år?

Det er på tide at skære 25-35 bands fra, og så få mere kvalitet frem for kvantitet i programmet.
3
Roskilde mister nærmere gæster pga deres hovne holdning overfor både festivaldeltagere og samarbejdspartnere.

Copenhell og Northside gør det helt rigtige ved at inddrage deres gæster så meget som de nu engang gør.
1
Fedt program, også rart med dagens danske offentliggørelser der giver tid til at hvile ørerne i baren!

- nogen som ved noget om kunstneren Left Boy???

Off Topic:
Nu går jeg i små sko, men hvor er det latterligt at de på plakaten har Nephew som hovednavn højere end eksempelvis Modest Mouse (første koncert i DK siden 09 så vidt jeg ved), Bloc Party og Gogol Bordello - håber ikke det betyder at Simon Kvamm & co. får bedre spilletid og mere tid at spille i! Frightened Rabbit er i øvrigt en blændende booking, deres 3 albums er jo små ukendte perler!
0
#10: hvor er det latterligt at de på plakaten har Nephew som hovednavn højere end eksempelvis Modest Mouse

Jeg tror det hænger sammen med, at Nephew har solgt rigtig mange plader herhjemme. De er lidt af en publikumsmagnet til festivaler. Se også på deres netop arrangerede arena-tour, hvor de spiller i Forum, Gigantium og Jyske Bank Boksen som de første danskere (der laver en tour på den størrelse herhjemme).

Kigger man på international betydning, eller rockhistorisk betydning, eller bare på credibility, ja, så burde Modest Mouse være højere. Men sådan er verden jo (så ond).

Må i øvrigt sige, at jeg glæder mig til at se Nephew igen!
-1
#12: Lige hvad det angår kunne det da - efter min ubrugelige mening - have været fedt, hvis Northside tog et seriøst standpunkt og fuldstændigt råbte "FESTIVAL FOR BLEGE MENNESKER" ved at sætte et af 90'ernes vigtigste bands på indiescenen øverst. Det er jo ikke sådan at folk ikke ved hvem Nephew er, så det har udelukkende noget at gøre med signalværdi... her er jeg så gammel gnaven over at Nephew får lov til at blive hyldet mere af en festival, der set på programmet er virkelig glad for hvide mennesker der spiller dårligt produceret garagerock.

Onde verden!!
0
Det bliver spændende at se, hvordan det ender med at gå med billetsalget for både Roskilde, Copenhell og Northside. Hvis alle tre festivaller ender med et for arrangørerne tilfredsstillende billetsalg, så kan ingen vel klendres for at have haft en forkert bookingstrategi.

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 07:00

Lukas Graham slår engelsk hitliste-succes fast

Den officielle engelske hitliste er blevet offentliggjort, og Lukas Graham er at finde inden for Top 10

I dag, kl. 08:00

Bob Marleys fødselsdag fejres på Loppen

I dag ville Marley være fyldt 71 år, men hans fødselsdagsfest går først i gang for alvor på fredag

I dag, kl. 10:00

Stone Temple Pilots søger ny sanger

Du har nu chancen for at følge i fodsporene af Scott Weiland og Chester Bennington

I går, kl. 17:40

Benal på miniturné til foråret

Der er lagt i kakkelovnen til en magisk hiphop-fest, når Benal tager på turné

I går, kl. 16:56

The Lumineers gæster Danmark

Det single-aktuelle folk-rockband er vågnet op efter et par års stilhed

I går, kl. 16:30

Ny video: Kom med på landevejen med Pede B & DJ Noize

Jeg Vil Glemme er første single fra det kommende album Gin & Cocio

GAFFA Shop

Kashmir: Cruzential Luxury Version
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Kashmir: Dat-Schaub T-shirt
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Kashmir: E.A.R.
Kr. 169,00
Køb på GAFFA Shop
Kashmir: Home Dead (ep)
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Kashmir: Loguebook (Bog)
Kr. 449,00
Køb på GAFFA Shop
The Floor Is Made Of Lava: All Juice, No Fruit
Kr. 119,00
Køb på GAFFA Shop
The Floor Is Made Of Lava: All Juice, No Fruit (2xVinyl)
Kr. 169,00
Køb på GAFFA Shop
The Floor Is Made Of Lava: Howl At The Moon
TILBUD: 139,00 kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
The Floor Is Made Of Lava: Kids & Drunks
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Sommer, Peter: Sandhed Nr. 502 (Vinyl)
Kr. 49,00
Køb på GAFFA Shop
Fallulah: Escapism
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA Live

Fallulah
Fredag d. 04-03-2016 kl. 21:00
Musikhuzet i Rønne
Find billet via GAFFA Live
Fallulah + Support
Torsdag d. 10-03-2016 kl. 21:00
Studenterhuset
Find billet via GAFFA Live
Fallulah
Fredag d. 11-03-2016 kl. 21:00
Godset
Find billet via GAFFA Live
Fallulah
Lørdag d. 12-03-2016 kl. 21:00
VoxHall
Find billet via GAFFA Live
Fallulah
Torsdag d. 17-03-2016 kl. 20:00
Gimle
Find billet via GAFFA Live
Fallulah (Dk)
Fredag d. 18-03-2016 kl. 21:00
VEGA - Musikkens Hus, Lille VEGA
Find billet via GAFFA Live
Fallulah
Lørdag d. 19-03-2016 kl. 19:00
Posten
Find billet via GAFFA Live

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.