Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Neil Young kommer til Danmark

GAFFA | Af Nanna Jenner Jensen
Onsdag d. 06-03-2013 kl. 10:16

I sidste uge skrev GAFFA om de rygter, der var opstået om, at Neil Young ville komme til Danmark, efter at songkick.com havde listet koncerten sammen med en række andre europiske koncerter. På daværende tidspunkt ville Youngs danske agentur Live Nation dog hverken be- eller afkræfte rygtet.

Men nu er det så endelig officielt. Neil Young & The Crazy Horse kommer til Danmark den 12. august og gæster Forum i København. 

Neil Young & Crazy Horse udgav sidste år det ekspansive dobbeltalbum "Psychedelic Pill", som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte fire stjerner under overskriften "Tordenbetvingeren stener voldsomt på langstrakt udspil".

Den legendariske country/folk/rocker besøgte sidst Danmark med Crazy Horse-bandet på Roskilde Festival i 2001. Siden er det blevet til tre udsolgte besøg i Falkoner Salen, i 2008 havde Roskilde Festival igen fornøjelsen af Young med band, og senere i 2008 spillede Neil Young i Forum Horsens.

Men det er således første gang i 12 år, at Neil Young & Crazy Horse sammen skal optræde i Danmark, og danskerne kan se frem til en sand rock'n'roll-koncert i Forum til august.

Billetsalget starter den 11. marts via Billetnet. 


Følg Neil Young tryk på hjertet

Følg Neil Young & Crazy Horse tryk på hjertet

Neil Young-bassist død
08-11-2014 (nyhed)
39 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
1
fuldstændig vanvittig billetpris
0
#1: Hvor ser du billetprisen? Jeg kan ikke finde noget hos billetnet.
1
#2: Det står på Facebook eventen. Det koster 745,- + gebyr.
0
Jeg elsker Neil Young. Genial sangskriver og altid fantastisk live. Men for faen, næsten 800 kroner for en billet til elendige Forum. Det er jo grotesk!
0
Jeg tager ham i Hamborg mandag d. 3. juni. Da koster billetterne kun 500 kr.
0
Det er noget forbandet svineri med de priser.
Snupper også Hamborg - eller Malmö hvis vi er heldige!!
Nægter simpelthen at sætte mine ben i Forum.
0
Nej nej nej. 800?? Så er det bare at håbe på en Svensk dato.
Er det i øvrigt ikke samme dog som Roger Waters?
0
#7: Roger Waters er d. 11-8 , altså dagen før
0
Fy for satan! Jeg ville virkelig gerne se Neil Young og hans skøre heste. Men 800 kr??? Det er sgu for galt. Særlig taget borafgifter mv. i betragtning, løber det hurtigt op i 1000 kr for denne koncertoplevelse..
2
Jeg er enig i at billetprisen er i overkanten, men denne her myte med at lyden i Forum altid er elendig passer simpelthen ikke. Med det rigtige udstyr og den rigtige lydmand kan man få ganske fin lyd i Forum. Som eksempler jeg har været til kan nævnes Pearl Jam sidste år og Bowie i 2003.
3
#9: enig mht lyden! Selvfølgelig skal lyden kritiseres når den bør kritiseres, men der kan ofte gå selvsving i det. Hverken Forum eller KB-hallen har altid været så slemme, som det ofte påstås. Dermed ikke sagt, at der naturligvis - alle steder i øvrigt - kan være kiksere ind imellem.
-1
Det er korrekt, man kan være heldig der inde. Det var jeg da Muse spilled der. Da jeg så Metallica, var det en vederstykkelighed. Nu havde de også centerstage, men alligevel skal det sgu være i orden. Det er noget af et sats at skulle betale 800kr og så være usikker på om lyden er god eller ej, inden koncerten går igang. Der er jo ingen der giver dig pengene tilbage, hvis du har haft en rigtig dårlig oplevelse. Tværtimod kan du blive frustreret over at have spildt så mange penge på en dårlig oplevelse.. Så kunne arrangørene vælge et sted, der altid slår fejl. F.eks Boxen i Herning.
0
*Der aldrig slår fejl :)
3
Som vi kan se er billetpriserne noget dyrere i DK end resten af Europa. Men vi må heller ikke glemme at udviklingen på musikmarkedet er skyld i de høje priser. I "gamle" dage tjente musikerne kassen på pladesalget, mens koncerterne ofte gav underskud, da de tjente som en service for fan´s. Nu køber mange ikke plader længere og så må musikerne tjene pengene på koncerterne!
1
#13: Derfor giver det stadigvæk ikke mening at der skal være næsten 300 kr i forskel fra om man ser ham i København eller Hamborg.
0
#14: Det kan du have ganske ret i. Men på den anden side må man sige at en vare aldrig kan sælges for mere end kunden syntes rimelig. Så er der udsolgt er prisen ok!
0
#14: Og skal vi ikke lige have med at vi forbrugere faktisk kan påvirke prisen. Hvis vi kan blive enige om at boycotte de dyre koncerter vil prisen blive reguleret, til vores fordel!
-1
#14: Der er umiddelbart rigtig stor forskel på en masse ting i det danske og det tyske. Enig, jeg er også uforstående over for de høje billetpriser, men jeg er rimelig skråsikker på, der er nogle rent strukturelle forskellige mellem Danmark og Tyskland, der er i hvert fald en af årsagerne.
0
#14: Hvad koster det at køre til Hamborg????
Med mindre du hopper på tungen, sparer du ikke en skid ;-)
0
#14: Alt er dyrere i DK. Moms, skat, løn, energiafgifter osv. osv. Differencen i % er ikke meget anderledes end forskellen på en ramme bajere i Tyskland vs. DK.
-2
Bliv hjemme! Der er lyden altid god, og man bliver ikke skuffet over ikke at høre sit yndlingsnummer.
0
#19: Det var da et elendigt forslag. Musik er altså mere end bare at sætte cd'er på, hr. dj..
0
Hvad med varmen i Forum. Den kan også være ulidelig
7
800 kroner er mange penge, men for helvede da, det er NEIL YOUNG OG CRAZY HORSE! Hvad skal i ellers bruge penge på!? -flere fladskærme, flere latterlige tv-pakker, internet porno-abonnemnter, lorte-mad proppet med kemikalier?! irmas lortevin? mere benzin til den belånte bil og mere lort til at putte ind i huset hus som børnene kommer til at betale af på når i er gone - 800 kroner for en flugt fra alt dette lort er satme billigt !
0
#22: Rørende smukt sagt, Ruben!
2
#22: Det er ret nemt at sige "lort" om alting - især når man opremser det i flæng med en patosappel for øje. Man kunne osse bruge sine penge på noget fornuftigt og nødvendigt såsom mad. Og hvis man nu var studerende, ville ens budget måske ikke kunne rumme begge dele, hvorfor man i så fald enten ville være nødt til at nedprioritere Neil Young eller leve på en sten resten af måneden. Og så synes jeg heller ikke, det er forkert at brokke sig over ågerpriser, selvom man så skulle kunne undvære pengene. Optrækkeri er optrækkeri.

Irmas vin er iøvrigt ganske udmærket.
0
Jeg gider ikke brokke mig over billetprisen. Jeg har hørt Neil Young 4 forskellige steder, og alle har været fantastiske oplevelser. Desuden må lyden sgu godt være lidt rusten (ikke at forveksle med dårlig) når det er Neil Young. Men tag da bare til Hamborg. Mon ikke det så bliver lidt dyrere end 800,- i sidste ende.
0
#23: Det gør det bestemt ikke hvis du bor i Jylland eller på Fyn. Husk, du slipper for broen.
0
#25: Igen... Hvad putter du i tanken på din bil som er gratis og hemmeligt for os andre :-)
0
#27: 95 bleifrei velsagtens!:-)

Det er altid billigere for os Jyder at tage til Hamborg frem for KBH - der er iøvrigt også meget større udvalg når man nu ikke er til Nik og Jay...

En tur til KBH fra Fredericia koster ca 800 kr. med bro, turen til Hamborg kan gøres for det halv, og så når du er afsted så er parkering, mad og drikke samt overnatning betydeligt billigere syd for grænsen. Ren win/win
0
#28: What he said :-)
1
#29: Hvorfor piver i så over billetprisen i DK hvis i forvejen synes det er bedre syd for grænsen.
Mht Nik & Jay, så kan jeg oplyse om at der også kommer andet. Neil Young f.eks.
1
jeg gav 1.300 for billetten til koncerten i Falconer og det var HVER en øre værd!!!
1
#31: Du er jo også en livsnyder! :)

Men denne gang følger jeg med!
0
#32: præcis
2
Jeg har købt billet til koncerten i Belgien. 115 euro = 850 kr. Derudover, hotel, fly, taxi, mad og sprut. Tør ikke tænke på hvad det ender med økonomisk og er også ligeglad. Youngs koncerter kan ikke gøres op i kroner og ører. Det er en oplevelse man aldrig glemmer. Har set ham 2 gange før. Derfor: Køb for fanden - inden det er for sent.
0
Det er jo et lotteri, og det betaler jeg ikke 800 pisk for eksl. transport. Forum har generelt en stinkende ringe akustik, og ud af de omkring 20 koncerter jeg har været til derinde, er der måske 2 der var middelmådige, resten var tarvelige. Kun KB Hallen var værre mht. lyd, ja og Valby Hallen (men der har jeg ikke været så tit). Man skal bare holde sig fra at afholde koncerter i sportshaller og diverse betonklodser. Vega, Voxhall, Godset og Amager Bio er de bedste steder i DK, men de er jo ikke store nok til Neil Young, eller ret mange andre for den sags skyld.
0
Fantastisk at det eneste der fylder i kommentarerne er billetprisen.
0
Ikke alting kan gøres op i kroner og øre. Og vil man betale kassen i transportudgifter for at spare 300 kr i billetudgifter, for at se ham i Hamburg, so be it.

Syntes man det er for dyrt - så bliv hjemme :-)

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 09:32

Kanye West skaber opmærksomhed på Twitter - igen, igen, igen

Udtalelser om Bill Cosby og sportstøjmærker får internettet til at koge over

I dag, kl. 07:16

Rapperen DMX indlagt – fundet bevidstløs

Rapperen selv kalder det for et astmaanfald

I går, kl. 12:00

De har åbnet Orange Scene 1978-2015

Få hurtigt overblik over samtlige kunstnere, der har åbnet den ikoniske scene

I dag, kl. 07:40

Runrig slår Rihanna og Sia på hitlisten

Veteraner sælger og streamer godt på albumhitlisten – på tracklisten ligger norske Alan Walker stadig i top tre

I går, kl. 18:07

Vanessa Carlton udfolder nye toner i Danmark

Kvinden bag hittet A Thousand Miles giver dansk koncert

I går, kl. 17:54

Zayn Malik slår One Direction

Singlen Pillowtalk vælter hitlisterne

GAFFA Shop

Young, Neil & Crazy Horse: Americana
TILBUD: 149,00 kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Young, Neil & Crazy Horse: Americana (3xVinyl)
Kr. 299,00
Køb på GAFFA Shop
Young, Neil & Crazy Horse: Americana (BluRay)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Young, Neil & Crazy Horse: Greendale
Kr. 69,00
Køb på GAFFA Shop
Young, Neil & Crazy Horse: Psychedelic Pill (2xCD)
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.