Nyhed

Årets DMA-statuetter er uddelt

Mew og TV-2 blev de store prisslugere ved årets fornemste prisuddelingsfest

Her til aften fejrede musikbranchen sig selv i KB-Hallen på Frederiksberg, hvor Danish Music Awards 2006 fandt sted for 18. gang.

Mew (billedet) fortsætter med at høste priser, og gruppen løb med statuetterne for Årets Danske Album, Årets Danske Gruppe og Årets Danske Rock Udgivelse. Bandets forsanger Jonas Bjerre blev desuden belønnet for sine falsetanstrengelser med prisen som Årets Danske Sanger.

GAFFA fangede Bo Madsen fra Mew til en kommentar umiddelbart efter showet:


- Vi er særligt glade for DMA-prisen for Årets Danske Album ("And The Glass Handed Kites", red.). Vi har lavet en kompromisløs plade, og det er dejligt, at det er blevet påskønnet, forklarer Bo, der er guitarist i Mew. Mew har generelt høstet en lang række priser for deres musikalske indsats i 2005.

Hvad bringer den kommende fremtid?
- Vi er på vej til USA for at spille en række koncerter, fortæller Bo og tilføjer, at bandet hele tiden arbejder på nyt materiale. Han kan dog ikke konkretisere, hvornår et nyt Mew-album ser dagens lys.

Veteranerne fra TV-2 havde også en indbringende aften. Århusianerne modtog prisen for Årets Danske Hit med sangen De Første Kærester På Månen, og Steffen Brandt modtog prisen som Årets sangskriver. Desuden snuppede TV2 også prisen for Årets Danske Pop Udgivelse samt IFPI’s Ærespris, som gives til en kunstner eller et band for den samlede karriere.


Bikstok Røgsystem blev også tilgodeset med prisen for Årets Danske Rap/Hip-Hop Udgivelse (Over stok og Sten), og Pharfar blev for samme album tildelt prisen som Årets Danske Producer. Pharfar har også produceret for bl.a. Natasja og Djosos Krost. Sidstnævnte var i øvrigt nomineret i kategorien Årets Danske Urban/R&B Udgivelse, men denne pris gik til Pelding & Joy Morgan for albummet Spine.

De demoniske animationsaber fra Gorillaz modtog to priser for henholdsvis Årets Udenlandske Album (Demon Days), og nummeret Feel Good Inc. blev Årets Udenlandske Hit.

På scenen i KB-Hallen optrådte bl.a. TV-2, Outlandish, Anna David, Bikstok Røgsystem, Mew, Carpark North, Johnny Deluxe, Tue West, Tina Dickow, Anden og Gavin DeGraw. Det mest spetakulære indslag til årets DMA var uden tvivl TV2’s optræden med Oulandish, der bakkede op om en fremførelse af Popmusikerens Vise.


Det er pladeselskabernes brancheorganisation IFPI Danmark som står bag den årlige prisuddelingsfest, som kigger tilbage på det forgangne år og uddeler priser til en række af årets mest markante udgivelser. Danish Music Awards 2006 blev til i samarbejde med DR, som sendte live fra musikbegivenheden på DR1.

Prisernes fordeling bestemmes af en jury bestående af journalister, radiomedarbejdere, tv-medarbejdere, forhandlere og andre fagfolk - f.eks. spillestedsrepræsentanter og festivalarrangører. Årets Danske Hit findes dog med hjælp fra musikforbrugerne i form af bl.a. sms-afstemning.


DMA 2006

ANNONCE