Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Næste Springsteen-stop: Danmark

GAFFA | Af Morten Ebert Larsen
Mandag d. 13-05-2013 kl. 11:02
Foto: Fotograf Morten Rygaard --- www.mortenrygaard.com

Der er kun én dag til, at Bruce Springsteen & The E Street Band indtager Danmark. Springsteen og bandets besøg byder på to udsolgte koncerter, henholdsvis i Parken i København i morgen tirsdag den 14. maj, og torsdag den 16. maj gælder det så Herning, hvor Jyske Bank Boxen indtages.

I lørdags spillede Springsteen & The E Street Band deres sidste koncert inden besøget i Danmark. Det gjorde de i Sveriges nye nationalarena, Friends Arena, hvor der naturligvis var udsolgt, hvilket vil sige, at omkring 60.000 publikummer havde fundet vej til koncerten. Det hører med til historien, at afbrudt af to koncerter i Finland spillede chefen og kumpanerne to udsolgte aftener i selvsamme Friends Arena først på måneden og vendte dermed tilbage i lørdags for at spille den sidste af tre koncerter i den svenske hovedstad.

Specielt forhold til Sverige
Bruce Springsteen har spillet i vores naboland utallige gange og har altid haft et specielt forhold til Sverige. Et kærlighedsforhold, som kun er blevet stærkere med årene, med det går også den anden vej, og svenskerne er i total ekstase, når Bossen er i landet. De mest ihærdige ligger i kø i uger for at komme op foran til koncerterne, og flere svenske dagblade rapporterer direkte på deres hjemmeside fra koncerten, mens den er i gang.

Springsteen & The Street Band besøgte Sverige for første gang i 1975, og dermed var det et af de lande i Europa, som først blev besøgt. De netop overståede koncerter i Stockholm bød da også på ultimative Springsteen-oplevelser. Første aften, efter de første seks numre, holdt Springsteen en kort tale for det svenske folk og fortalte, hvor meget besøgene i Sverige havde betydet for ham og bandet igennem årene. De havde en speciel overraskelse med – kun for Sverige – og det udmøntede sig i, at det legendariske album, "Born To Run" blev spillet i sin fulde længde. Springsteen fortalte fra scenen, at de ville spille det album, som i sin tid bragte dem til landet. Noget af en gestus fra amerikaneren.

Efter koncerten blev der blandt fans spekuleret på, om Springsteen mon ville fortsætte med at spille de såkaldte album-koncerter ved de to resterende koncerter. Et koncept, han indtil den første Stockholm-koncert kun havde gjort brug af i USA. Og det gjorde han sgu… Ved andendagsgildet hev Springsteen endnu en kanin op af hatten og spillede hele "Darkness On The Edge Of Town". I lørdags var der lagt op til et brag af en finale i Stockholm, og svenskerne blev ikke skuffede. Springsteen fortsatte album-konceptet og spillede "Born In The USA" i sin fulde længde i en koncert, som varede præcist tre timer.

Noget, som også viser Springsteens kærlighed til Sverige er, at han i dagens udgave af den svenske avis, Aftonbladet, har fået indrykket en helsides annonce, hvor han takker det svenske folk for støtten.

Fantastiske Finland

Imellem anden og tredje Stockholm-koncert rejste Springsteen og bandet til Finland, hvor de spillede to udsolgte koncerter i Turku. Det var spændende, om også Finland ville få album-koncerter, men de var forbeholdt Sverige. Til gengæld fik det finske publikum rariteter på stribe og ikke mindst to vidt forskellige aftener, hvor der ved anden omgang var skiftet 17 sange ud fra sætlisten ved den første koncert.

Første aften bød på sjældent spillede "From Small Things (Big Things One Day Come)" (outtake til "The River"-albummet og med på "The Essential Bruce Springsteen") og også "Brilliant Disguise" ("Tunnel Of Love", 1987), som endnu ikke havde været med på scenen på "Wrecking Ball"-turnéen, hvor Springsteen efterhånden har spillet omkring to hundrede forskellige sange. Anden aften i det finske var en ren lækkerbisken for hardcore Springsteen-fans med læssevis af rariteter. Bossen åbnede selv ballet med sin akustiske guitar og mundharpe og en soloudgave af "I'll Work For Your Love" ("Magic", 2007). Desuden blev publikum i Turku vidner til en decideret verdenspremiere, da Springsteen og bandet spillede "Wages Of Sin" ("Tracks", 1998) for første gang nogensinde.

Nu er der kun at vente og se, hvad Springsteen finder på til koncerterne i Danmark. Én ting er sikkert, og det er, at København og Herning bliver to vidt forskellige aftener.

Du kan i øvrigt varme op til koncerten med denne Springsteen-playliste, som WiMP har sammensat.


Følg Bruce Springsteen & The E Street Band tryk på hjertet

Bruce Springsteen udgiver selvbiografi
I går, kl. 16:33 (nyhed)
14 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
1
Fy for satan hvor bliver det fedt i morgen!
1
Lige meget hvad han spiller fra sit bagkatalog, bliver det uden tvivl helt fantastisk! Og her sidder man så alligevel og ærgrer sig over at man ikke også har billetter til Boxen i Herning.

Mere vil ha' mere, specielt når det er Springsteen! Hold kæft hvor jeg glæder mig til imorgen!
0
#2: Ærger mig også allerede over hvorfor jeg ikke også bare købte billetter til Boxen.
0
Her setlisten fra Roskilde, hvis man lige vil se den inden de næste koncerter:

http://michaelniebuhr.wordpress.com/2012/07/08/bruce-springsteen-skrue-op-for-charmen-stemningen-og-lyden-pa-roskilde-2012/

Mon ikke Springsteen har den i erindringen, betænksom og omhyggelig som han er?
1
#4: Det må han næsten - han så da ud til at hygge sig, i hvert fald! Selv håber jeg på Thunder Road/Jungleland, so here's to hoping!
0
Der er ikke udsolgt i Parken. Begrænset udsyn, bevares, men hvis man vil med til festen...
0
Er der nogen der ved, om der allerede nu ligger nogen i kø foran parken?
0
Er der nogen der ved, om der allerede nu ligger nogen i kø foran parken?
0
#8: Hvad er dit motiv til at spørge? Vil du ud at ligge med dem?
0
Jeg overvejer det stærkt, ja (-:
-1
jeg har alle BS´plader og hører dem ganske ofte. Men jeg er ved at være træt af den hype omkring BS, som mere og mere ligner noget nyreligiøst og sekterisk. Om det er BS, som kynisk kører sig selv i stilling som guru, eller det er tilhængerne som groft overvurderer og fejlbedømmer hans person vides ikke. Man kan nok ikke få et svar fra tilbederne, som jo nok har travlt på bedetæppet, med ansigtet vendt mod Jersey :)
1
#11: Alle millionsælgende kunstnere har fans - i ordets bogstaveligste forstand. Bruce har mange, og det er der for mig at se flere gode grunde til, end jeg lige orker at kaste mig ud i at redegøre for hér.
0
#12: Sjovt, jeg kan kun finde en grund til at gå til BS´ koncerter og lytte til hans plader: De er ufattelig gode ! Men jeg tror der hvor problemet opstår er når, opmærksomheden vender sig fra musikken og til manden. En klog mand har sagt at en fan, er ham der dyrker kunstneren, mens en musikelsker dyrker musikken ! Den store hype omkring visse koncerter, skaber også et andet stort problem, nemlig at der ikke længere er tale om en koncert, men en begivenhed.
Det betyder at der en ufattelig mange tilstede, hvis største formål,netop kun er at være til stede: "Jeg var der" (også kaldt "Horsens-syndromet, opkaldt efter byen som går mere op i at en koncert er spektakulær, en kunstnerisk i orden).Ved mange store koncerter møder jeg folk som står med ryggen til musikken, med fadøl i hånden og storsnakkende med gamle venner. Jeg drister mig ofte til at spørge om deres forhold til kunstnere og hvor mange af hans plader de har ? Ofte er svaret undvigende og i mange tilfælde ejer det "vist nok" en gr. hits, med den optrædende kunstner.

Bemærk at min ovn. kommentar (#11) ikke er et angreb på "manden", men på det publikum og de medier som gør BS en bjørnetjeneste, ved at sovse ham ind i omtale, så man nærmer sig bræknings-punktet !

God oplevelse i aften ! .....Men husk at lade musikken være i centrum !!

0
Hej Arne. Jeg er enig i dine betragtninger. Jeg er også stor BS fan, og glæder mig til koncerten i aften. Men der er altså dannet denne overestatiske begejstring når BS er i landet, som er blevet for meget.
Yderligere lader det til at de nordiske lande konkurrerer om, hvem der er mest inde i varmen hos BS.
I Norge kalder de ham konsekvent "norgesvennen", og Sverige har et åhhh så specielt forhold til BS.
Hvorfor ikke bare tage det som det er; en lige-ud-af-landevejen rockkoncert med en masse gode sange sunget af en stor entertainer.

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 17:17

Lukas Graham er nummer 1 i England

Den danske kvartet er helt ustoppelig

I dag, kl. 16:18

Kanye West svarer igen på Taylor Swift-kritik

Rapperens Twitterprofil er igen kilde til god underholdning

I dag, kl. 14:43

Brandon Beal afslører livshistorie i ny video med Lukas Graham

Se den rørende billedside til sangen Golden

I dag, kl. 16:15

Se Medina til hest i ny musikvideo

Popsangerinden er aktuel med ny single som forsmag på det kommende album

I dag, kl. 15:48

Før Valentinsdag: Hør de 10 mest streamede sange om kærlighed – og sex

Spotify har lavet opgørelser i anledning af den romantiske dag

I dag, kl. 14:12

Pharfar holder sig skarp i ny video

Bikstok-medlemmet er ude med ny single og video fra de københavnske gader