Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S
Nyhed / Tirsdag d. 14-05-2013 kl. 09:15

15 forunderlige facts om Bruce Springsteen

The Boss giver to danske koncerter i denne uge. Varm op til braget med en håndfuld rock'n'roll facts om arbejderklassehelten.

Af Nanna Jenner Jensen
Foto: Carin Hartelius

Rockikonet gæster landet endnu engang, efter sin anmelderroste visit på Roskilde Festival sidste år. Springsteen & The E Street Band byder på to udsolgte koncerter, henholdsvis i Parken i København i dag tirsdag den 14. maj, og torsdag den 16. maj gælder det så Herning, hvor Jyske Bank Boxen indtages. GAFFA har fundet 15 facts frem om Bossen, du kan varme lidt op på.

1. Bruce har fans i selv de højere politiske vækstlag. Således har Barack Obama udtalt, at han stillede op som præsident fordi "han ikke kunne være Bruce Springsteen."

2. Den første sang, som unge Bruce lærte at spille på guitar, var The Beatles' udgave af "Twist & Shout."

3. Der findes rent faktisk en gade ved navn "E Street". Den løber nordøst gennem New Jersey-byen Belmar. Historien lyder, at bandet tog navn efter gaden, fordi den originale keyboardspiller David Sancious' mor boede der, og gav bandet lov til at øve i hendes hus. 

4. Arbejdstitlen på albummet "Darkness on the Edge of Town" var oprindeligt "American Madness", der også er titlen på en Frank Capra-film fra 1932. De første eksemplarer blev ved et uheld udgivet inde i coveret fra Barbra Streisands plade "Songbird".

5.  I 1979 var Bruce til en koncert med The Ramones, der spillede på The Fast Lane i Asbury Park, New Jersey. Han mødte efterfølgende bandet, og Joey Ramone spurgte Bruce, om han ikke ville skrive en sang til dem. Samme aften skrev Springsteen "Hungry Heart" og overvejede at give nummeret til dem, men holdt fast i det på grund af insisteren fra hans manager. 

6. På nær albummet "The Ghost of Tom Joad" fra 1995 har samtlige af Bruces album siden "Born To Run" fra 1975 ramt top fem på Billboards albumliste. 

7. Efter en koncert i Memphis i 1976 aflagde en yderst beruset Springsteen besøg i Elvis Presleys hjem Graceland klokken tre om morgenen. Her sprang han over muren og løb mod hoveddøren, inden sikkerhedsvagter fangede ham og smed ham ud. Det havde dog ikke gjort nogen forskel, om Bruce havde nået at banke på døren. Elvis var i Lake Tahoe på det tidspunkt. 

8. Det var netop selvsamme Elvis, der inspirerede Springsteen til at kaste sig ud i musikken efter at have set legenden optræde i "The Ed Sullivan Show".

9. Da Bruce besluttede at opløse The E Street Band i 1989, gav han hvert medlem to millioner amerikanske dollars i fratrædelsesgodtgørelse. I dag svarer det cirka til 22 millioner dansker kroner per mand. I 1999 blev bandet officielt genforenet og tog på den omfattende "Reunion Tour", der varede over et år. 

10. Er du ægte Bruce-fan og i nærheden af New Jersey, skal du næsten besøge Asbury Park-biblioteket, der huser "The Bruce Springsteen Special Collection", og højst sandsynligt er én af verdens største samlinger helliget The Boss og hans bands. Samlingen indeholder intet mindre end 10.000 bøger, magasiner, fanblade, web- og avisartikler, akademiske tidsskrifter og opgaver, tegneserier, sangbøger, tourbøger og så videre, med emner fra over 42 forskellige lande, der er dateret så langt tilbage som fra 1964. 

11. Den 4. september, 1999 opdagede astronomen Ian Griffin en ny komet. Han opkaldte den efter sin musikalske rock'n'roll-helt Springsteen. 

12. Kult-dukke-showet Sesame Street har naturligvis lavet covers af Bruce Springsteen. Eksempelvis "Barn In The USA", hvor karakteren Stringbean holder fest i sin lade med en række dyr, der udgør The S Street Band. Den fornøjelse kan høres lige her.

13. Da bandet indspillede nummeret "Jungleland", der lukker albummet "Born to Run", tog det intet mindre end 16 timer, uden pauser, at udarbejde og indspille Clarence "Big Man" Clemons episke saxofonsolo. Da Bruce pointerede dette over for Clemons, blev han dybt overrasket. Han troede kun, der var gået et par timer. 

14. Springsteen har altid været kendt for sine maratonlange koncerter. Det fik en radiostation i Houston til at tage røven på sine lyttere tilbage i 1984, da de fik deres morgen-dj's til at fortælle nyheden om, at Springsteen-koncerten, der var begyndt dagen forinden, stadig var i gang næste morgen. 

15. Bruce Springsteen har vundet 20 Grammy Awards, 2 Golden Globe Awards og 1 Academy Award. Han er selvfølgelig også indskrevet i "The Rock'n'Roll Hall Of Fame". 

Følg Bruce Springsteen & The E Street Band tryk på hjertet

Baillie Walsh: Springsteen & I
09-11-2013 (anmeldelse)
Tip en ven
0 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 12:00

Guide: Det sker på Record Store Day

Vi bringer en oversigt over musikalske begivenheder på pladebutikkernes festdag på lørdag

1    
I dag, kl. 09:00

Posh Spice bliver 40

I anledningen af den runde fødselsdag tegner GAFFA et miniportræt af Victoria Beckham: sanger og meget andet

1    
I går, kl. 16:12

Guide: Her er påskeferiens bedste fester

Påskeferien betyder masser af ekstra fridage, og som sædvanlig er de tætpakket med gode fester. Find vej til de bedste her - fra onsdag til søndag.

0    
I dag, kl. 10:00

Undergrundshyldende Aarhus-festival vender tilbage

Flux Festival er klar med de første navne

2    
I dag, kl. 08:00

Se Stella Blackroses nye musikvideo

Der er et lille stilskifte i spil på gruppens seneste single

0    
I dag, kl. 07:00

Historien om Nirvana – del 13

I forbindelse med 20-årsdagen for Kurt Cobains død fortæller vi historien om et af 1990’ernes største og vigtigste rockbands med et nyt kapitel hver dag

0    
I går, kl. 20:11

AC/DC spiller videre trods sygdom

Bandet har offentliggjort, at rytmeguitarist Malcolm Young tager en pause fra bandet

2    
I dag, kl. 07:00

Tool-frontmand fylder rundt

Den amerikanske sanger Maynard James Keenan fylder i dag 50 år. GAFFA bringer et miniportræt af den midaldrende rocker.

1    
I dag, kl. 07:00

Se første video fra indie-supergruppen Lowly

Kvintettens første single har en medfølgende musikvideo, som du kan se her på GAFFA

0    
I går, kl. 16:19

AC/DC er ikke færdige

Rygtet har holdt stædigt ved siden i går, men Brian Johnson afviser nu, at gruppen er på kanten af opløsning

2    
I går, kl. 15:07

Wonderfestiwall fuldender næsten program

Med syv tilføjelser er programmet for den bornholmske festival næsten færdiggjort

1    
I går, kl. 13:46

Se albumcovers i Google Street View

Hvordan ser det ud, når albumcovers bliver sat i deres oprindelige kontekst?

7