Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Frank Ocean til Danmark

GAFFA | Af Ole Rosenstand Svidt
Fredag d. 17-05-2013 kl. 09:13
Foto: Nikolaj Jonas Blegvad

Den amerikanske soul/r&b-sanger og sangskriver Frank Ocean var et af sidste års helt store internationale gennembrud. Hans debutalbum "Channel Orange" fik fremragende anmeldelser, modtog blandt andet en Grammy som "Best Urban Contemporary Album" og blev kåret til årets internationale album af GAFFAs redaktion. Nu kommer han til Danmark for første gang og giver koncert i Tap1 i København torsdag den 27. juni – i øvrigt samme dag, som hans gamle kolleger i hiphop-kollektivet Odd Future gæster Vega få kilometer derfra.

Frank Ocean indledte karrieren ved at skrive sange til kunstnere som Brandy, Justin Bieber og John Legend, blev senere medlem af hiphop-kollektivet Odd Future kollektivet og udgav i 2011 mixtapet "Nostalgia, Ultra" i eget navn, hvorfra sange som "Novacane" og "Swim Good" markerede sig på r&b-hitlisterne og førte til et samarbejde med Kanye West, Jay-Z og Beyoncé.

Sidste sommer udkom så debutalbummet "Channel Orange", som hurtigt blev et hit herhjemme, hvor det var et af de første lande, hvor det solgte guld. Alene på streamingfronten er "Channel Orange" blevet afspillet mere end otte millioner gange i Danmark.

GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr tildelte "Channel Orange" seks stjerner og skrev blandt andet: "Ocean synger fuldstændig vidunderligt, og inderligheden er lige i skabet. Ikke for meget, ikke for lidt. Og det gælder egentlig både vokal, musik og tekster. Det hele er afmålt og tilpasset. Der er en grund til alt, lige fra det minimalistiske og fine til det mere rå og skarpe. Og hver gang man lytter, dukker der endnu flere nuancer op."

Billetsalget starter fredag 17. maj kl. 09:00 gennem livenation.dk, via billetnet.dk, telefon 70 15 65 65, samt på posthuse.

Opdatering:

Fredag middag den 17. maj er koncerten allerede udsolgt.


Følg Frank Ocean tryk på hjertet

40 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
At spille så tæt på Roskilde (29 juni - 7 juli)... man tænker sit, Roskilde-bookere.
0
#1: Alle medlemmer af OFWGKTA er bandlyst fra Roskilde Festival grundet deres brud på sikkerhedsreglerne i 2011.
-1
#25: Hvad er det for noget vrøvl . Har du en kilde på den mærkelige påstand?
1
#27: Vrøvl? Du ville vide du hvis du var der til koncerten. http://www.youtube.com/watch?v=QABK9_pXlv4
-1
#28: Ja, mester, jeg er klar over, at deres koncert blev afbrudt da de stagedivede. Nu venter jeg så stadig på din kilde, der siger, at det betyder, at de ikke er velkomme på Roskilde igen.
1
#31: Brud på sikkerhedsreglerne = bandlysning. Jeg har ikke nogen "kilde" udover personer jeg kender der har spillet på festivalen. Så hvis du kender nogen der har spillet der, kan du få verificeret igennem dem. Ellers kan du altid prøve at sende en email til festivalens kontor og se om de vil svare.
-1
#1 Enig... Av Roskilde, av!
-1
Fik I fat i den del med at han havde skrevet sange til bla. Justin Bieber? Jeg synes det er ganske fint, Roskilde Festival er gået uden om netop denne mand. Husk på balladen omkring Rihanna. Vi har vist fået rigeligt tomhjernet pop på Roskilde i år.
3
#3: Har du hørt hans musik? Det er langt fra tomhjernet pop.
0
#4: Ja, jeg har også hørt Justin Bieber og er ikke imponeret af nogle af dem.
0
#4: Ja, jeg har også hørt Justin Bieber og er ikke imponeret af nogle af dem.
0
#4: Ja, jeg har også hørt Justin Bieber og er ikke imponeret af nogle af dem.
-1
#8: Come on Lenny. Lad være med at udtale dig om noget du ikke ved noget om. Hér er lidt musikopdragelse til dig: http://www.youtube.com/watch?v=HfyWQ2AEBic
5
#9: Jeg er stadig ikke imponeret. Men tak for inputtet. Tillad mig at kvittere med lidt ditto, med forbehold for at smag er én ting. Men kvalitet og indhold er noget andet. http://www.youtube.com/watch?v=4dWT2dKw4fk
God pinse :)
-4
Frank Ocean er overvurderet...
5
#5 - Dybt uenig. Frank er et tiltrængt frisk pust på en kluntet R&B scene
1
#10: *Ja helt enig - hans tekstniveau og arrangementer er revolutionerende inden for genren. Og hans vokaludtryk er så sindssyg dybfølt og sofistikeret
0
#10: "et pust på scenen", ergo overvurderet....tænk at falde for hypen. siger meget om det uselvstændige kritikløse musikdanmark.
2
Den sene udmelding og korte frist i forhold til billetsalg tyder på man har haft en dialog med Roskilde indtil man åbenbart har opgivet og fundet et alternativ... mon ikke det handler om der er bedre økonomi i at spille i TAP1? Men en kæmpe forbier af Roskilde. Ved godt folk der kun er til musik der minder om en gammel ølbøvs altid er kritiske men Ocean er utvivlsomt et af det mest interessante nye navne på musikscenen pt på tværs af genrer...
2
#1: #2: #12: Helt enig i at Frank Ocean skal på Roskilde... Men...

DET ER JO STADIG RELETIVT SANDSYNLIGT, AT FRANK OCEAN KOMMER PÅ ROSKILDE!

Jeg ved, at hovedregelen er, at en Roskilde-headliner ikke spiller i Kbh ugerne op til eller ugerne efter...

Men nu er Frank Ocean koncerten jo udsolgt. Og måske havde Live Nation netop så travlt med at annoncere den og sætte billetterne til salg samtidig, netop i dag fredag, så de var stensikre på, at koncerten var udsolgt inden Roskilde offentliggør det på onsdag i næste uge... Og nu er der udsolgt, så er der jo ingen ko på isen for hverken Roskilde eller LiveNation. De har måske bare lavet den aftale, at LiveNation skulle først annoncere og får udsolgt inden Roskilde annoncerer bookingen. (Ligesom med James Blake...)

Derudover så spiller Frankie Boy altså både i Sverige og Norge ugerne op til og efter Roskilde, så han er stadig i omegnen, hvilket gør det endnu mere sandsynligt... Just sayin'.
0
#16: En tanke jeg ikke havde tænkt - håber virkelig du har ret. Nåede ikke at få billet til Tap1. Også meget mærkeligt at annonceringen af koncerten sker efter billetsalget går igang. Ellers må man håbe på ekstrakoncerten
0
#18: Jeg ved min teori et long-shot. Men heller ikke helt utænkeligt... Så vi krydser fingre...
1
Frank Ocean er dygtig, men han mangler dog de kvaliteter der gjorde hans far til megastjerne. Se f.eks. denne video, hvor rytmik, tekst og (selv)iscennesættelse er helt i top:

http://m.youtube.com/#/watch?v=-n3sUWR4FV4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D-n3sUWR4FV4
0
Ha ha ha ha - stærk humor David Lunch!
-3
Hvis folk ikke kan lide ham, så er det godt at i ikke er tvunget til at tage med til denne koncert. Jeg synes da det er ærgeligt for dem der ikke bryder sig om ham. Han er en fantastisk musiker.
Alle os der kan lide ham, lad os glæde os sammen <3
0
#16

Jeg er ikke helt sikker på at du har ret i din formodning om at Frank Ocean kommer til Roskilde Festival. Hans far turnerer rundt i vores egn af verden på samme tidspunkt og det ville jo have genialt af Øxner og co. at booke både Billy og Frank - men det gjorde/kunne hun ikke.
Nyd nu bare koncerten i Tap1 ( jeg er glad for jeg har købt 3 billetter) måske kommer han til Roskilde næste år?
0
#19: Billy hvem? Frank Oceans far? Billy Ocean er ikke Frank Oceans far, hvis det er det, du tror.
0
Jer der har fået billetter - var det bare ved et "tilfælde" - I så annonceringen tidligt og købte med det samme? eller har man kunnet skrive sig op på en nyhedsmail/alert-liste inden?
0
#20: Jeg så den her artikel klokken 10 cirka, og købte med det samme. Der var udsolgt omkring klokken 11. Der har ikke været forannoncering overhovedet.
0
#20
Jeg så det med det samme. Har også billet til Esbjerg. Det bliver en god Oceansommer.
0
Inden der går helt selvsving i det, skal vi så ikke få slået fast at Billy og Frank overhovedet ikke er i familie med hindanden. ;-)
0
hinanden, typo
0
Er overvurderet ligesom James Blake, dog har Blake ikke rodet rundt med Bieber og Beyonce..
0
#26: Hans musik er slet ikke overvurderet. Mandens vision med musikken er bare noget Mangfoldigheden kan følge med på. James Blakes musik, er som Broccoli for ørerne. der skal bare lyttes til det flere gange, så vil hans univers gribe sig over dem der giver plads til hans Genistreg.
1
@23: Det tror jeg ikke, der er nogen, der tror, de er...
2
black music for white people
0
#23:

Du er en troll.
0
#35

helt enig, James Blunt er da totalt undervurderet men nu er dette en Billy Ocean-tråd så jeg forstår slet ikke hvad det har med nogetsomheslt at gøre. Nuvel, god weekend til alle, vi ses i Tap1 og i Esbjerg.
0
#36 - gab
0
#39

?

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 07:00

Lukas Graham slår engelsk hitliste-succes fast

Den officielle engelske hitliste er blevet offentliggjort, og Lukas Graham er at finde inden for Top 10

I dag, kl. 13:37

Minus til Plus – GAFFAs hot og not

Det tænder redaktionen på, og tænder af på. Blandt andre Liss, Yung og Wes Scantlin fra Puddle of Mudd

I dag, kl. 13:42

Guide: Her er ugens bedste sange

Drake har selvtilliden i orden, Johnny Deluxe sadler op på elskovsponyen igen, og Pede B har givet første forsmag på sit kommende album

I dag, kl. 11:57

Min playliste: Det lytter Nikolaj Nørlund til lige nu – Bowie-special

Albumaktuelle Nørlund har sammensat en playliste med 12 Bowie-sange, der betyder meget for ham

I dag, kl. 11:45

Deftones driller Kanye West

Det NorthSide-aktuelle band har løftet sløret for albumdetaljer og benytter lejligheden til at drille West. Hør deres nye single her.

I dag, kl. 11:27

Stort anlagt støttekoncert flyttes

Af tekniske årsager er støttekoncerten It's In Your Hands nødsaget til at skifte spillested