Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

Nu sætter GAFFA øget fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Stella Polaris holder flyttedag
Chillouteventen Stella Polaris har vokset sig så populær, at parken ved Statens Museum for Kunst simpelthen har været for lille til de mange deltagere igennem de sidste tre år. Det, der nogle år før havde været en ganske stor, men dog afslappet begivenhed med madkurve, picnictæpper og horisontal chillen i græsset, var blevet en decideret tætpakket og indimellem næsten stressende begivenhed - og det var jo ikke meningen. Arrangørerne har dog også længe haft en drøm om at rykke begivenheden til den smukke Frederiksberg Have, og hallelujah, i år er det lykkedes: Stella Polaris afholdes i år i den smukke park foran Frederiksberg Slot, hvor der er betydeligt bedre plads.

Kalle B & Løwenstein lægger ud klokken 12, herefter giver Mads Langer et særligt Stella Polaris-sæt, og 14.30 er det tid til et dj-sæt fra årets hovednavn, Leftfield. Også APP, Yoav, Nicka og Rob Da Bank er på programmet, mens Lulu Rouge traditionen tro spiller dagens sidste sæt kl. 19.30. Til dem, der er kommet i feststemning af al den hvidvin, de har tyllet på Frederiksberg Haves bløde græstæppe, er der Stella Polaris-efterfest på Vega med Rob Da Bank, Leftfield, Lulu Rouge, Pete Gooding og Stella Polaris Allstars bag pulten - til 100 kr. (start kl. 21).

Hvad: Stella Polaris 2013 - Frederiksberg
Hvor: Frederiksberg Have
Hvornår: Søndag 11. august kl. 12 til 21
Hvordan: Facebook-link

 

Superseje Rødhåd
På vi-kører-24-timer-i-døgnet-technoscenen på juli måneds eksperimenterende performancefestival Henry's Dream i Roskilde ventede mange i særlig grad på ét navn: tyske Rødhåd, som jeg også havde fornøjelsen af at opleve på dette års Fusion Festival i Tyskland. Rødhåd viste sig at være det allersidste navn på hele festivalens program i de tidlige søndag morgen-timer - og åh, hvilket formidabelt lukkesæt, det var: tørt, dystert, komplet stilrent. Leveret af en koncentreret og dygtig musiker med en bemærkelsesværdigt stærk udstråling.

Derfor er det ren bonusrunde og optur at se, at Rødhåd allerede denne weekend er tilbage i Danmark. Han havde skovlen fuldstændigt under dansegulvet på festivalen, og jeg vil på det varmeste anbefale, at man tager på KB18 og hører ham, hvis man vil opleve en dj og producer, der ikke bare er superdygtig, men også har en meget karakteristisk og gennemført lyd. Det er bestemt ikke alle, man kan sige det om, heller ikke selvom man kun taler om de dygtigste dj's. Ud over Rødhåd spiller Lauge & Rütz (live), Patrick Bateman, Haddock og Soran.

Hvad: Rødhåd
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag kl. 23.30 til 08
Hvordan: Facebook-link
 


Spot en ny musikgenre - eller en enhjørning
Den halvårlige modeuge er over København, og det betyder modefester over hele byen. Mange af dem ganske gængse og forudsigelige og som-de-plejer-at-være, så det gælder om at vælge rigtigt (medmindre man holder af det gængse, forudsigelige og ting-der-er-som-de-plejer-at-være, hvilket der unægteligt er mange, der gør). Men altså: Gængst og forudsigeligt bliver det næppe til Diesel og Dansks fest på KB3 fredag nat, ihvertfald ikke bag dj-pulten, hvor Esben Weile Kjær, som netop har afholdt festivalen Henry's Dream i Roskilde (ja, der var den igen), slår sine folder.

Han har nogle dansere med (hvis man var på festivalen, så man sikkert nogen af dem), samt nogle notabiliteter fra Cosy Bar - og et surprise-act. Og dét kan sådan set være alt fra en syngende enhjørning til dén mest hyper-hypede internetstjerne i hele verden netop nu. Under alle omstændigheder spiller Esben 100 procent sikkert noget spændende og væsentlig musik, du ikke kender endnu, men absolut burde kende, hvis du gerne vil følge lidt med i junglen af fremmyldrende mikrogenrer på det globale musikverdenskort. Og hey: Hvis du rammer klubben inden midnat, er det gratis (80 kr. efter). Plus: Dark Matters står for dekoen. De er gode!

Hvad: Dansk og Diesel
Hvor: KB3, Kødboderne 3, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 9. august kl. 23 til 05.
Hvordan: Facebook-link

 

Sukkersød fødselsdagsfest
Feststedet for de unge og tørstige i indre by, Sukkerbageren, fylder to år og fejrer det lørdag. Folkene bag lover overraskelser og naturligvis fri bar (for en hundredlap i døren, hvis man er medlem, det dobbelte hvis ikke). Det hele kickstartes med en times førfest, der kun er for inviterede (fra kl. 22), og kl. 23 åbner dørene for alle. Aftenens hovednavn er Faustix, som blandt andet har remixet Morten Breums "Moist" og har et nummer på trapperne, som han har produceret sammen med Diplo. Ud over Faustix spiller Sugarbois og Jay Adams.

Hvad: Sukkerbageren holder 2-års fødselsdag
Hvor: Sukkerbageren, Købmagergade 26, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag 10. august kl. 23-05
Hvordan: Facebook-link

 

Nye bands i sandet
Selvom man ikke står på wakeboard, er der god grund til at tage ud i Copenhagen Cable Park lørdag, hvor endagsfestivalen Musikdagen afholdes for femte år i træk. Blandt navnene på programmet er Rewolmer (døsig electronica), Fitness Figures (tempofyldt electropop) og The Late Great Fitzcarraldos (bittersøde kærlighedssange, der "lyder som følelsen af sand mellem tæerne") samt Ice Cream Cathedral, Taragana Pyjarama, Kasper Marott og Samuel André Madsen. Der er liggestole i sandet, kølige øl og grill samt to musikscener.

Og som vanligt kan man – for morskabens eller rutens skyld – følge cykelkaravanen derud: Den starter ved Skt. Hans Torv kl. 11, stopper ved Ørstedsparken ved søen kl. 13 og Torvegade ved volden kl. 14 – og der er gratis øl og musik undervejs). Når solen er gået ned, kan man hoppe tilbage på cyklen og  fortsætte festen på Culture Box, hvor der er Musikdagen-efterfest med bl.a. S.A.M., Third, Paw Seitzberg, Asmus Odsat og Mads Rehl bag pulten på mainfloor (og dj Lab og Kong spiller på Red Box!)

Hvad: Musikdagen
Hvor: Copenhagen Cable Park, Kraftværksvej 20
Hvornår: Lørdag 10. august fra kl. 14
Hvordan: Link til hjemmeside plus info om efterfesten på Culture Box


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA