Arcade Fire til NorthSide

Arcade Fire til NorthSide

NorthSide har netop smidt bomben om, at et af nutidens mest omtalte og respekterede bands, Arcade Fire, lægger vejen forbi Ådalen, når festivalen løber af stablen fra den 13. til den 15. juni 2014. Arcade Fire har toppet festivalgængernes ønskeliste i år, og NorthSides ledelse ytrer på deres hjemmeside, at de er meget stolte og glade for, at de endnu engang kan opfylde folkets ønske om et så stort og aktuelt navn.

Arcade Fire er albumaktuelle med "Reflektor," der er blevet modtaget med kyshånd af både anmeldere og fans verden over. Bandet har selv formået at skabe en enorm hype omkring udgivelsen, der, med kryptiske beskeder og pre-views, har gjort "Reflektor" til et af de mest ventede albums i 2014. Rolling Stone Magazine har tilmed udråbt det som værende bandets bedste album til dato. Canadierne albumdebuterede i 2004 med "Funeral," der øjeblikkeligt blev udråbt som et mesterværk. Også af GAFFA, der gav pladen fem ud af seks stjerner. Niveauet er blevet holdt på de tre efterfølgende udgivelser. Arcade Fire har vundet en lang række priser inklusive en Grammy og en Brit Award for "The Suburbs" samt flere GAFFA-Priser.

Ud over det første hovednavn kan man også opleve norske Ane Brun på NorthSide til sommer. Hun er, som med Arcade Fire, nærmest synonym med gode anmeldelser. Hendes seneste udgivelse "It All Starts With One" fra 2011 fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Finn P. Madsen under overskriften "Norsk sangmuse med blændende vokseværk", og hendes seneste danske koncert fik seks stjerner af GAFFA.

Festivalgæsterne kan også se frem til at se danske Quadron. Elektro-soul-duoen står for dansk musik med internationalt format, hvilket har ført til kollaborationer med Jay-Z, Kendrick Lamar og Tyler, The Creator samt optrædener hos både Jimmy Fallon og David Letterman. Herhjemme er duoen lige nu nomineret til hele syv priser til Danish Music Awards for albummet "Avalanche."

Sidst, men ikke mindst kan NorthSide præsentere danske Mew, der igennem karrieren har leveret unikke, musikalske oplevelser både i pladeform og som liveorkester. Gruppen arbejder for tiden på deres sjette album. Koncerten bliver Mews eneste danske festivalkoncert næste år.

Billetsalget er i fuld gang. Find billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA