Hyldemor genudgiver rockperle og spiller live

Hyldemor genudgiver rockperle og spiller live

Pladeselskabet Sony har valgt at gentage sin succes med at genudgive det danske kultband Hyldemor, og i denne omgang er det albummet "Lysene Tændes" fra 1975, som står for skud. Albummet blev udgivet, da gruppen stadig gik under navnet Hyldemors Grønsageligheder, og genudgivelsen byder ud over de ti sange, der i sin tid udgjorde albummet, som kun udkom i på kassettebånd i 200 eksemplarer, også på et bonusnummer i form af "Lille Høne" samt fire sange indspillet i Saltlageret. "Lysene Tændes" genudgives i februar 2014.

Da Hyldemors Grønsageligheder i 1978 blev til Hyldemor, udgav gruppen deres første og eneste album "Glem Det Hele", som blev genudgivet tidligere i år. Her fik det en fremragende anmeldelse af GAFFAs Espen Strunk, som gav det seks ud af seks stjerner med følgende ord: "Hvis ikke C.V. Jørgensen allerede havde brugt den, var det nu, den dejlige vending "syregrønne evergreens" skulle i spil – nu, hvor gode folk på høje tid har foranlediget en flot cd-udgivelse af Hyldemors forsinkede syrerock-milepæl fra '78."

I front for både Hyldemors Grønsageligheder og efterfølgende Hyldemor stod Hans Vinding, som havde en fortid i et andet dansk kultband, Furekåben, og gik bort på sin 51 års fødselsdag, 16. februar 1999. I anledningen af genudgivelsen af "Glem Det Hele" gik alle de nulevende medlemmer af Hyldemor og Hyldemors Grønsaligheder sammen i februar og spillede en næsten tre timer lang koncert på Loppen på Hans Vindings fødselsdag. Du kan læse GAFFAs reportage fra koncerten her.

I anledning af genudgivelsen af "Lysene Tændes" gentager musikerne nu denne hyldest, og igen er Loppen den naturlige ramme om koncerten. Datoen er lørdag den 15. februar, og billetter kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA