Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Roskilde Festival åbner ny festival

GAFFA | Af Cæcilie Salomonsen
Torsdag d. 19-12-2013 kl. 13:35
Foto: Christian Hjorth - www.christianhjorth.dk

Corabelle er navnet på en ny festival, som afholdes for første gang i det kommende år. Folkene bag er dem, som også står bag Roskilde Festival, og det musikalske fokus er elektronisk. GAFFA har fået en snak om den nye festival med Anders Wahrén, programchef for Roskilde Festival og nu også divisionschef for Corabelle:

Hvorfor har I valgt at udvide med en elektronisk festival?
– Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en udvidelse af Roskilde Festival, men en begivenhed, der står på egne ben. De elektroniske musikgenrer lægger op til en medrivende og overraskende form for leg med deltagerne og med de fysiske rammer, og det er på de områder, at vi har vores ekspertise og interesse. Derfor skaber vi Corabelle i 2014. Det er ikke sådan, at Roskilde Festival ikke laver andre musikevents. Vi har i mange år skabt nye events og projekter både for os selv og for andre.

Hvad bliver det særlige ved denne festival?
– Corabelle bliver en begivenhed for elektronisk musik, der vil udfordre og nedbryde de gængse måder at præsentere live-musik udendørs. Vores vision er – med tiden, for det skal bygges op – at blive Nordeuropas største af sin slags, og vi arbejder med tanken om en helhedsoplevelse, et univers, som man træder ind i, og som spiller sammen med den musikalske oplevelse. Den elektroniske musik lægger op til, at man leger med rammerne. Vores location og produktioner bliver også noget særligt. Vi søger væk fra storbyen og vil bygge op i nogle naturomgivelser, der kan skabe noget modvægt. Og vi vil spille til senere, end man typisk kan midt i en by, og trække folk ud af deres hverdag.

Hvor skal festivalen ligge? Og hvornår?
– Et sted vest for København i august 2014.

Hvem kommer til at spille? Og hvis I ikke har navne, hvad bliver så den musikalske profil? Club, house, EBM, elektronika, dubstep, bassmusik eller noget helt andet?
– Vi vil bygge et program op, der udvikler sig fra dagtimerne til nattetimerne. Overordnet vil vi programlægge ud fra to typer oplevelser: de aktuelle og etablerede navne, som skal skabe samlende oplevelser for den feststemte del af publikum. Og så de smalle og udfordrende acts til de nørdede niche-interesserede gæster. Så musikken kan gå fra det afdæmpede til det hårdtpumpede. Vi vil også lege med ting, der måske kunne være for kommercielle i lyden til Roskilde Festival. Vi vil gerne booke noget bredere, der kan åbne den elektroniske genre for flere, der måske ikke tager på mange festivaler i forvejen.

Er I ikke bange for at komme til at konkurrere med jeres egen festival? Og bliver der nu mindre elektronisk musik på Roskilde? Eller kan man forvente gengangere i lineuppen de to festivaler imellem?
– De bliver to meget forskelige begivenheder. Med Corabelle kan vi appellere til folk, der aldrig ville tage til Roskilde Festival, fordi det er overvældende at tage af sted i så mange dage på en lang festival. Corabelle kommer ikke til at påvirke Roskilde Festivals profil eller omvendt. De er indholdsmæssigt uafhængige af hinanden.

Vil I udvide med endnu flere festivaler, hvis Corabelle bliver en succes? Og i så fald inden for hvilke genrer?
– Det har vi ikke overvejet. Nu koncentrerer vi os om Corabelle, og vi ved det er et stort arbejde at bygge nye events op, hvis det skal blive langtidsholdbart.

Følg Corabelle på Facebook

 


Følg Roskilde Festival 2013 tryk på hjertet

Følg Corabelle Festival tryk på hjertet

Følg Roskilde Festival 2014 tryk på hjertet

18 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Fedt!
7
Er vi heldige, kommer der hermed mindre elektronisk musik på Roskilde så..?
4
Hvad med en rock festival?
0
Det glæder jeg mig til at høre mere til.
0
Er mængden af metal egentlig faldet efter Copenhell?

...jeg synes det lyder som en spændende festival! og jeg håber ikke det straffer Roskildes elektroniske program (det ville da også være bøvlet, hvis de skulle til at afskaffe det der store græskar, med det alt for voldsomme lys/bas)
0
#5:
Roskildes 2013 program var der hvor Roskilde havde det største og stærkeste metal/hård rock program de har haft i mange år
0
Fedt med initiativet, men det betyder vel bare endnu mere P3 indie-folk på Roskilde Festival. Suk....
3
#6: The Lumineers og Mumford And Sons skal holde sig langt væk! Ellers gør indie mig nu ikke noget.
0
Puuh Dennis og jeg ser labre ud!
0
Troede lige der var tale om en anden musikfestival . .
2
Jeg hilser initaivet velkommen.
På papiret lyder det som en rigtig fed idé.
Som den elektroniske scene i Danmark ser ud pt er det - efter min mening - for det meste i provinsen det sner med andre festivaller som Phono i Odense eller Click i Helsingør.
Bliver spændende om de kan konkurrerer med dem.
Og så tror jeg iøvrigt ikke at det kommer til at få indflydelse på hvor meget eller lidt elektronisk musik der fremover bliver booket på Roskilde.
De vil jo nok stadig ha' Apollo scenen, som er dedikeret til elektronisk musik. :)
-5
Vis kommentar
2
#11: Jeg synes du ligger mange ord i den artikkel som slet ikke står der, og så bagefte beskylder dem for at stjæle.
0
tror lige der skal en stavehat et på steder til overstående...

tommorowland eller tommorowworld.
0
Hmmm... I mine øjne læner det sig meget op ad festivaler som: Defqon 1 og TomorrowLand. Det kunne være fedt med noget midt imellem disse 2, der får sit helt eget dansk twist! Men fedt at der endelig kommer mere fokus på elektronisk musik i Danmark!
0
Det er Hedeland ved Hedehusene som ligger plads til festivalen.
0
Mon Corabelle henter inspiration af Coahella Festivalen? Ku' godt lyde sådan .... ;)
0
Med al respekt for initiativet er festival-palletten så ikke ved at være fyldt nok op? Det lyder lidt som en krydsning mellem Distortion og Crazy Daisy publikummet man er ude efter. Og de gider da hverken Hedeland eller noget der koster penge.

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 10:00

Ny musikvideo: Jeff Buckley synger The Smiths

Forud for udgivelsen af det nye album, bestående af tidlige indspilninger, fra den afdøde sanger, er der kommet en ny musikvideo, hvor han tager The Smiths under kærlig behandling

I dag, kl. 13:00

Klip: Run The Jewels fyrer op for den fede i studiet

Duoen driller atter fans med et lille klip fra studiet, og denne gang lader de til at fejre, hvad de har indspillet ...

I dag, kl. 12:00

Lyric video: Ida Corr er stærkt tilbage efter kunstpause

Sangerinde har masser af nyt materiale og er klar til at indtage lydbølgerne i 2016

I dag, kl. 12:32

Kultbandet Laibach til Aalborg

Det slovenske orkester gæster Nordjylland til foråret

I dag, kl. 11:00

No Doubt-medlemmer danner ny supergruppe

De øvrige medlemmer af No Doubt skal også have tag over hovedet og smør på brødet, mens Gwen Stefani forfølger sin solokarriere

I dag, kl. 07:00

Stem på den bedste: 11 essentielle anti-Valentinsdag-sange

GAFFA hjælper dig med IKKE at fejre Valentinsdag