Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S

Hvem er Nik? Og hvem er Jay?

GAFFA | Af Kristoffer Veirum
Fredag d. 17-01-2014 kl. 10:52

Du har hørt deres sange til hudløshed i radioen. Du har slået dig løs på det lokale diskoteks fluorescerende dansegulv og skrålet med på smægtende omkvæd såsom: "Boing! Boing! Hendes røv går op og ned som en fjeder!". Vi taler selvfølgelig om duoen Nik & Jay. Men har du nogensinde stoppet op og tænkt, hvem er egentlig Nik og hvem er Jay? En undersøgelse foretaget af YouGov for Metroxpress viser, at når det kommer til det spørgsmål, er over halvdelen af danskerne mere end i tvivl. De har faktisk ingen anelse. 

Nik & Jay har plaget de danske hitlister siden 2002, de har haft utallige hits, og de har gang på gang markeret sig i den danske musikbranche, for eksempel har de lige modtaget GAFFA-Prisen 2013 for "Årets Danske Band". Synlighed er altså ikke et problem for den populære duo, men alligevel kan man så en smule tvivl om deres brands styrke, fordi 47 procent af de adspurgte personer i alderen 18-74 år ikke kan skelne de to hovedpersoner fra hinanden. Brandingekspert Kresten Schultz Jørgensen mener ikke, at Nik & Jay udnytter de uendelige muligheder, de i virkeligheden har, fordi de er for homogene.

"Det er lidt ligesom i en gruppeeksamen. Man ved ikke, hvem der har skrevet af fra hvem. Nik & Jay er en pakke, og de hedder faktisk begge Nik & Jay. De fungerer kun i kraft af hinanden. Set fra et brandingsperspektiv burde de arbejde mere på at supplere hinanden i stedet. Det ville styrke dem," udtaler Kresten Schultz Jørgensen til Metroxpress. Han nævner som et godt modeksempel dynamikken mellem Rolling Stones' Mick Jagger og Keith Richards – den vilde og den sexede – eller John Lennon og Paul McCartney fra Beatles. 

Før man forveksler Nik & Jay med målmændene for det danske herrehåndboldlandshold, kan man spekulere i om, hvorvidt det måske ville være nemmere, hvis man kaldte Nik & Jay ved deres fødenavne Niclas og Jannik, eller om resultatet ville være det samme? Hvorom alting er, giver det stof til eftertanke, næste gang man nærmer sig en af de to herrer for en autograf. "Jay, må jeg få din autograf?" "Jeg er Nik." Pokkers også!

Og for god ordens skyld: På billedet ovenfor er Nik til venstre og Jay til højre.


Følg Nik & Jay tryk på hjertet

12 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
1
Jeg tror de allerfleste er temmelig ligeglade. Nogle troede sågar at bandet/duoen var en parodi .-)
3
#1: Haha, det kan jeg huske, at jeg troede dengang de kom frem. Kan huske, at jeg tænkte at det måtte være noget satire som P3 havde lavet....nogle gange kan jeg stadig tro det :P
-1
Det er et meget velkendt fænomen, Når jeg ser TinTin, kan jeg heller ikke se hvem der er Dupont og Dupond :)
0
Jeg er dybt skuffet over nationen, fordi over 50% faktisk KAN kende forskel på dem.
0
Nik er ham med alle modermærkerne der står det meste af tiden for håndboldslandsholdet, mens Jay er ham med halvlangt hår, der er reserve og mest skal redde straffekast.
-1
#5: Nik & Jay køber tøj fra Jack & Jones og chiller i Joe & the Juice "Dæææ bar´so funky fresh mand, flade ud på den hippe måde, NICE!" .-)
0
Sikke et par jubelidioter
-1
Ved du egentlig, hvem der er hvem i den populære popduo? - Interessere det dig overhovedet? Ny undersøgelse viser, at halvdelen af danskerne stadig ikke har nogen anelse, samt at 80 procent af danskerne er ligeglade.
0
Det bunder nok i at ingen af dem har en stærk personlighed. Ingen er jo i tvivl om, hvem der er Simon og hvem der er Garfunkel :)
-1
#9: "Whoop - Uh-huh Whoop - Uh-huh Boing! Boing! Whoop - Uh-hug Yes Okay" (citat: "Boing") og "Undskyld mig baby, har jeg set dig før, et sted i København? Og undskyld mig baby, tillad mig at spørge, hvem er du? Og hvad dit navn?" (citat: Lækker) Det jo poesi og dynamik på højt plan ikke sandt, noget man kan fordybe sig i? Skål! .-)
2
Sjovt selv om mange ikke vil stå ved det, så kan man jo se at de er skabs lyttere. Dynamisk besvarelser, med et tvist, lad os være de geniale og svine til for det er vi bedst til, Og det vil vi huskes for, vores livs opgave her i livet. Tillykke husk at gaffatape holder lortet sammen, giv henanden et skulder klap.
0
#11: Sikke en omgang bavl. Skablytter my ass, man kunne ikke undgå det bras da det var på samtlige radiokanaler og tilmed videoer med uha uha C. Schaumburg som danserinde til Boing! Det så meget mindre godt, man bliver tvangsindlagt til at høre og se på, men godt bliver det dog desværre aldrig. Letkøbt og opreklameret bras af øverste skuffe. Skål! .-)

Log ind for at kommentere.

I går, kl. 15:05

Raske Penge: Legalisér det!

Raske Penge gør status over karrieren hidtil med den flotte tredobbelte vinyludgivelse Indtil Nu. Vi har spurgt ham om hans holdning til legalisering af stoffer.

I går, kl. 11:00

Guns N' Roses flirter igen med genforeningsrygter

Mere benzin på rygte-bålet: Nu sælger gruppens hjemmeside merchandise med det oprindelige trademark

I går, kl. 11:45

Boganmeldelse: Helstøbt bog om et hjemmerullet band

Mere Lys – historien om Spids Nøgenhat giver et engageret indblik i et musikalsk miljø meget langt fra alfarvej

I går, kl. 12:15

Stærk musikvideo: MIA kommenterer flygtningesituationen

Kontroversielle MIA bruger musikvideoen til at komme med en kritisk kommentar

I går, kl. 10:10

Ny musikvideo: Symboltung himmel

Blaue Blume har udsendt en flot, stemningsfuld video til singlen 'Sky'

I går, kl. 09:06

Mød Lorenzo Woodrose i biografen

I forbindelse med premieren på dokumentaren 'Born To Lose' tager Woodrose Danmark rundt

GAFFA Shop

Nik & Jay: 2
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Nik & Jay: 3 - Fresh-fri-fly
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Nik & Jay: Alt om Nik & Jay (Bog)
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop
Nik & Jay: De Største
Kr. 139,00
Køb på GAFFA Shop
Nik & Jay: Engle Eller Dæmoner
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.