Nyhed

Nyd snevejret med smuk Snowbird-video

Albumaktuelle Stephanie Dosen og Cocteau Twins' Simon Raymonde er klar med en flot animeret og meget snefuld video til sangen "Porcelain"

I skrivende stund falder kraftig sne over store dele af Danmark. I den anledning viser GAFFA denne smukke animerede video med den amerikansk-engelske duo Snowbird alias sangerinde Stephanie Dosen og multiinstrumentalist Simon Raymonde. Videoen er lavet til gruppens debutsingle "Porcelain", en forløber for duoens første album "Moon", der meget passende udkommer i dag, den 27. januar. Og ja, vi har vist videoen før, men vi bringer den lige igen grundet udgivelsen af Snowbirds debutalbum, der altså udkommer akkompagneret af sne, i hvert fald i Danmark – i Raymondes hjemby London sner det ikke lige nu. Stephanie Dosen bor ved foden af Rocky Mountains, så vi kan ikke afvise, at det sner omkring hende i skrivende stund.

Indie-fans vil nikke genkendende til Simon Raymonde, der i perioden 1984-1997 var bassist med mere i den nu hedengangne skotsk-engelske trio Cocteau Twins, der også bestod af sangerinde Elizabeth Fraser og guitarist med mere Robin Guthrie. Raymonde kom med i bandet inden indspilningerne af deres tredje og meget roste album "Treasure" og fortsatte som medlem af gruppen til dens opløsning i 1997.

Læs GAFFAs store portrætartikel om Cocteau Twins med masser af musikeksempler


Herefter stiftede Raymonde og Robin Guthrie pladeselskabet Bella Union, som siden har fået pæn succes med navne som The Czars (med den senere solist John Grant i front), Explosions In The Sky, Midlake, Beach House, Fleet Foxes og danske The Kissaway Trail, Our Broken Garden, Chimes & Bells og Treefight For Sunlight. Guthrie trak sig ud af Bella Unions daglige drift i 2000 for at fokusere på en solokarriere, mens Raymonde blev ved roret.

Raymonde har dog også arbejdet som producer for blandt andre The Czars, James Yorkston og amerikanske Stephanie Dosen på hendes andet album, "A Lily for the Spectre" fra 2007. Samarbejdet ledte til dannelsen af duoen Snowbird i 2010, og de er som nævnt snart klar med deres debutalbum. Et album, der både musikalsk og vokalmæssigt ligger i klar forlængelse af Cocteau Twins med en æterisk kvindevokal i front for melankolske sange.

På albummet medvirker blandt andre to Radiohead-medlemmer, trommeslager Phil Selway og guitarist Ed O'Brien, guitarist og sanger Eric Pulido og trommeslager McKenzie Smith (begge Midlake) samt guitarist Paul Gregory (Lanterns On The Lake) og Jonathan Wilson, også på guitar. Navne, som bortset fra Radiohead alle er tilknyttet Bella Union.


Læs GAFFAs anmeldelse af "Moon".

Se den smukke og snefyldte musikvideo til "Porcelain". Videoen er skabt af Matt Yarrington og Sarah Winters.


ANNONCE