Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA A/S

Fem nye navne til NorthSide

GAFFA | Af Rud Kjerstein
Tirsdag d. 04-02-2014 kl. 13:18

Den jyske festival NorthSide skyder endnu engang med stort med dagens fem nye tilføjelser. NorthSide har netop offentliggjort, at de i år får besøg af Lana Del ReySt. VincentWhite LiesRudimental og Donkey Roadshow & Special Guests.

Amerikansk mørke-pop, art-rock, drum-and-bass, post-punk og et regulært reggae-show er, hvad den aarhusianske fesitval kan tilbyde med dagens musiknavne.

I 2011 blev Lana Del Rey en sensation på internettet med videoen til singlen "Video Games", hvilket var første skridt i en kometagtig karriere, der har ført til fem millioner solgte eksemplarer af den amerikanske sangerindes andet album "Born To Die" fra januar 2012. Lana Del Rey har siden udgivet en "Paradise Edition" af "Born To Die" i efteråret 2012 samt de to ep'er "Paradise" og "Tropico" og udgiver i år sit tredje studiealbum "Ultra-Violence". Den 27-årige sangerinde fortalte i sidste uge følgende om det kommende album: "Det helt fantastisk! Mørkere end det første album, så mørkt at det faktisk er forkert og ikke-lyttervenligt. Men jeg elsker det!". Lana Del Rey kommer sikkert til at spille sange fra dette album, når hun giver sin første festivalkoncert i Danmark. Ådalen mørklægges.

NorthSide byder på endnu en stærk kvindelig musiker i form af St. Vincent - også kendt som Annie Clark. Den karismatiske art-popper har tre soloudgivelser med sig i baglandet samt én med David Byrne, når hun kommer til Danmark, men publikum kan godt forvente, at den amerikanske sangerinde byder på nyt materiale, idet Annie Clark om i slutningen af februar udkommer med sit fjerde soloudspil "St. Vincent". Med sine skæve kompositioner, støjende guitar og vidunderlige vokal vil St. Vincent stå for en af årets mere udfordrende og grænsesøgende popkoncerter i Ådalen.

Med Rudimental på årets program har festivalen sikret sig en fest af de større, som bør omdanne Ådalen til Jyllands største dansegulv for en stund. Den engelske gruppe brød i 2012 igennem med singlen "Feel the Love", hvor John Newmans popvokal over drum'n'bass-rytmer sikrede dem en førsteplads på den engelske single-hitliste samt anmelderroser for deres platinsælgende debutalbum "Home", der dags dato har frembragt syv singler. GAFFAs anmelder Simon Nathanael kvitterede med fem stjerner til debutalbummet og beskrev det således: "Drum'n'bass-kollektivets bedste kreationer opstår på grænsen til andre genrer som soul, house og gospel, mens rødderne aldrig slipper den frugtbare muld i Sydlondons klubmiljø".

Den britiske trio White Lies lukkede NorthSide lørdag aften i 2011 og er nu klar til endnu engang at give deres bud på post-punk i det jyske. White Lies blev hurtigt et populært livenavn i Danmark med debutalbummet "To Lose My Life...", og successen fortsatte med albummet "Ritual", der indeholdt sange som "Strangers" og Bigger Than Us". 

De er kendt under navnet Donkey Sound, men til årets NorthSide udvider de persongalleriet og kalder sig Donkey Roadshow & Special Guests. Pharfar og Fresh-I tager nemlig Wafande, Kaka og Dean Thompson med sig, når de skal give koncert til sommer. Derudover vil de på selve aftenen præsentere et hav af hemmelige gæster, der skal være med til at starte en reggae-sommerfest i Ådalen. Sammen står de udvalgte bag hits som "Gi' mig et smil", "Uartig", "Drik ud", "Bang Bang", "La' mig rulle dig" 

Ud over dagens tilføjelser har NorthSide følgende navne på årets program: Ane Brun, Arcade Fire, Baby in Vain, The Blue Van, The Brian Jonestown Massacre, Cold Specks, Flogging Molly, Franz Ferdinand, Lucy Love, Lulu James, Mew, The Mountains, Mount Kimbie, The National, Nina Persson, MØ, Pixies, Quadron, Queens of the Stone Age, Röyksopp & Robyn Do It Again 2014, Turboweekend, og WhoMadeWho.

NorthSide 2014 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 13.-15. juni, og billetter er i salg og findes via GAFFA Live.

 


Følg White Lies tryk på hjertet

White Lies : NorthSide, Blue Stage
16-06-2014 (anmeldelse)
White Lies: Store Vega, København
26-11-2013 (anmeldelse)
22 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Lana del Ray er elendig, men St. Vincent er en rigtig fed tilføjelse!
0
#1: Rey*
2
Ikke lige det jeg havde håbet på.
1
Antiklimaks
4
St. Vincent er en ultra-cool tilføjelse:

http://www.youtube.com/watch?v=mVAxUMuhz98
1
Det er som om den musikalske værdi af billetten bliver mindre og mindre for hver gang de offentliggøre navne.

Lana Del Rey som ikke kan synge live (hvis man da skal tro anmeldere og youtube) og hvis hun er det sidste deciderede hovednavn er det skuffende.

White Lies som er temmelig sløje live og tit spiller i DK.

Rudimental og St. Vincent er okay - men fri os for mere dansk dancehall!

Hvor blev Black Keys af som spiller Southside og Hurricane til Juni, og hvad med Modest Mouse som sagde de ville komme igen i år!
0
#6 Klap nu bare hesten... Festivalen er langt fra med at give os sublime navne, og det gode ved en festival er at der er noget til alle. Så hvis du ikke gider høre Lana skrige/synge kan du snuppe en bajer mere og glæde dig til næste artist. Der er pt offentliggjort ca. 25 navne af et program på hvert fald 40, og lur mig om Northside ikke gemmer de store raketter til klokken bliver midnat.
0
#7: Tvivler på der bliver offentliggjort et "større" navn end arcade fire, national og QotSA
0
#7: Noget for alle? Jeg syntes da netop at det er en meget snæver målgruppe de rammer (alt-rock/indie), hvor er f.eks. Hip Hop'en?

Ikke at dette er et problem, jeg ser f.eks. meget frem til National og Franz Ferdinand.
2
#17: Enig. Jeg tror aldrig at det har været Northsides mening at have noget til alle. Så hvis man er sur idag, har man være sur fra dag ét, og så må man bare tage et andet sted hen. Uanset om man er heavyfreak, hip-hopper, mest til fusionsjazz eller noget helt fjerde.
0
#7 Skulle stå: Festivalen er langt fra færdige med at...
2
Hvornår kommer de med de interessante navne?
-2
Skuffende navne i den her omgang. Håbede på ROCK og bands, som ikke spiller DK konstant. Skuffelse mht. det såkaldte 'hovednavn'.

Når man ser på Hurricane, som NS samarbejder med, så er der: http://www.hurricane.de/

The Black Keys (!!!)
Seeed (!!!)
Dropkick Murphys
Dillinger Escape Plan

m.m.
0
#10: Rockbands som ikke konstant spiller i DK kan du vel få på Copenhell?
-1
#7 det er blot min personlige holdning/smag, men Lana del Rey siger mig ingenting, og festivalen lancere hende som en megastjerne, så jeg forestiller mig at hun også har kostet mange penge, penge som efter min mening kunne være brugt langt bedre.

Selvfølgelig skal det ikke kun være indie/alternativ pop/rock (jeg drømmer om Beirut, Beach House, Of Monsters And Men, Yeah Yeah Yeahs m.fl. hvis de var i Europa til den tid) - efter min smag er de godt 10 navne som er offentliggjort de seneste 2 tirsdage mere eller mindre spild af penge, men så kan jeg jo stille mig i baren og drikke uden fokus mod scenen.

Jeg håber på 1 eller måske 2 hovednavne mere som måske kunne være Black Keys, og så kunne festivalen vel godt afsløre om de er i dialog med Modest Mouse som aflyste sidste år, eller måske The Temper Trap som aflyste for et par år siden og ikke kom igen.
3
St. Vincent og Rudimental er konge tilføjelser!!! Hold nu kæft med det brokkeri og så tag på en anden fesitval - der er nok af dem!
2
Uden at være specialt opstemt over nogle af dagens navne så synes jeg altså at folk er lidt hårde i deres udmeldinger. Det er som om mere vil ha' mere. Samlet set er det da et ok forløbigt program for en ung festival i det jyske. De navne folk har været begejstrede for ved de tidligere annoceringer, er jo ikke forsvundet fra plakaten. Men jeg er da enig i at Black Keys ville være en rigtig god tilføjelse. Og der behøves ikke mere dansk dance-hall/pop og ikke mere indie-pop. Der skal nok blive udsolgt.
2
Hvis man kan se ud over egen personlige næsetip, og betragte Northside udfra alder, størrelse, profil og budget, så er det sgu temmelig imponerende indtil videre. Og så er det jo frivilligt, så ingen grund til brok... medmindre det altså regner hele weekenden ;-)
0
Helt enig med #16 :)

mht Lana del rey, så så jeg hende live i Tyskland sidste år. Jeg var ret nervøs for koncerten, da jeg også havde set youtube-videoer hvori hun ikke synger alt for godt... om jeg tilfældigvis bare var møg heldig mht den dag jeg skulle se hende kan godt være, men jeg blev rigtig behageligt overrasket. Hun sang knald-godt, og hendes backingband var også awesome.
Man skal selvfølgelig være klar på hendes særlige stil som bestemt ikke er for alle, men efter hendes koncert sidste år er jeg bestemt klar på en koncert mere med hende.
-3
Øv! Ville hellere se de der fine briller (Dame Edna værdige) på hende i stedet for på bordet .-) Skål!
0
Copenhell er metal. Det er en stor forskel. ;)

Jeg skrev 'rock' (generelt) OG bands, som ikke konstant spiller i DK, som fx de bands jeg nævnte.
0
Fedt! Glæder mig til Lana Del Rey - og alle de andre. Det er sgu en lækker booking, og mon ikke, hun har smidt de værste premiere-nerver af sig efterhånden og kan give den fuld knald. Yay.

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 07:00

Eric Clapton fylder 70

GAFFA kaster et blik bagud på guitarmesterens lange karriere i anledning af den runde dag

I dag, kl. 07:00

Kokain og tårer: Her er fem af Claptons største stunder

GAFFA guider dig til en håndfuld af de stærkeste skæringer med den runde fødselar

I dag, kl. 07:00

Se Run The Jewels' nye, politiske video

Sort ung mand slås med hvid politimand i hiphop-duoens nye video

I går, kl. 20:07

GAFFA på Tallinn Music Week - dag 3

GAFFAs udsending rapporterer hjem fra Estland

I går, kl. 20:00

Hør: Nyt fra Jamie xx med the xx's Romy Madley-Croft på vokal

Jamie xx er ude med sin solo debut "In Colour" til juni, men allerede nu kan du høre nummeret "Loud Places"

I går, kl. 18:33

Amager Bio bliver ombygget for millioner

Spillestedet er en del af Amager Kulturpunkt, der nu står til at blive udbygget