Månedens magasin

Læs online | Abonner for kun 29,-

Du er ikke logget ind  Log ind / Opret brugerCookie persondata politik for GAFFA DK ApS

Rolling Stones til Roskilde Festival

GAFFA | Af Kristoffer Veirum
Torsdag d. 13-03-2014 kl. 15:23

Har du undret dig over, hvad Roskilde Festival har spenderet deres budget på i år, har BT kastet lys over Excel-regnearket. For ja, den er god nok – pengene er blevet brugt på ét stort navn, nok det største rockband i verden. Og således kan vi slå fast: The Rolling Stones kommer til Roskilde Festival i år.

BT har fået bekræftet deres oplysninger fra en ifølge dem altid pålidelig international festivalkilde. Og vedkommende tilføjer, at Roskilde har betalt ikke mindre end 20 millioner kroner for fornøjelsen. Det svarer til godt halvdelen af Roskilde Festivals musikbudget.

"Vi kender selvfølgelig til rygtet. I sidste måned var det U2. Men vi kommenterer aldrig rygter. Men det ville da være fantastisk med Rolling Stones på Roskilde," udtaler Roskilde Festivals talsperson Christina Bille.

BT kunne tilbage i 2011 afsløre, at Bruce Springsteen ville spille på Roskilde Festival 2012. Denne forudsigelse viste sig at holde vand.

Sidste år kunne Rolling Stones fejre deres 50-års jubilæum. Lige nu giver rocklegenderne koncerter i Asien. Og bandet har allerede bekræftet to andre sommerfestival-koncerter i Europa.

I går spekulerede GAFFAs Rud Kjerstein i, hvorvidt de rullende sten ville kigge forbi Danmark til sommer. Her på redaktionen krydsede vi fingrene, og selvom vi ikke kan tage æren for bookingen, har vi da lige sat "Start Me Up" på anlægget. Nyheden bliver sandsynligvis officielt bekræftet 2. april, hvor Roskilde offentliggør det fulde program.

 


Følg Roskilde Festival 2014 tryk på hjertet

70 kommentarer. Tilføj din nedenfor.
Sortering:
0
Det var satans! Fantastisk booket - bedste siden Springsteen på Orange Scene ;-D
-1
#1: The Boss (gaaab) .-)
2
Stop nu. Det er bare BT. Lad os høre, hvad Roskilde siger.
Måske er der ikke blæk på papiret endnu...
-8
Vis kommentar
0
#3: Undrer mig over at Laksesuppe har fået nogen thumbs-down, for sine knivskarpe og realistiske betragtninger ??
0
#46: Der er så meget mystisk her på planet jorden .-)
3
Legendarisk
1
It's only rock n roll - and I like it :)
-14
4
#6: Jeg mener at det burde være temmelig åbenlyst hvorfor dette er en stor nyhed, og også temmelig åbenlyst at GAFFA selvfølgelig skal bringe den. Så din ellers helt vildt hårde og edgy "jeg er da bare ligeglad med om de booker verdens måske største rockband nogensinde, jeg kan altså ikke lide dem"-attitude, er på en eller anden måde lidt malplaceret, og under alle omstændigheder temmelig umorsom (den der ting med at sige 'Og?' på en flabet måde, når dét en anden siger bare er totaaaalt kedeligt og ligegyldigt bruger man da ikke uden for folkeskolen, right?).
Medmindre, selvfølgelig, at spørgsmålet skal forstås "... hvem ellers?". I så fald, skal jeg beklage at hverken jeg eller BT eller GAFFA kan svare, men du kan finde ud af det alt sammen den 2. april...

Udover dét, vil jeg også mane til besindighed og huske alle på at der altså ikke er noget der er offentliggjort endnu...
-11
Vis kommentar
0
#23: OUCH! Dén gjorde nas... men jeg kan heldigvis også bide fra mig: nønønøh, du kan selv være en røv, øvbøv, skrælle skrælle gulerod og så videre, yeah!
0
#41: Et stk. "thumbs down" i din verden gir anledning til dyb krise og du sidder og sutter tommelfinger medens du blir trøstet af mor og far med en varm kop kakao og matadormix bette "Tollestøj" .-)
0
#56: Det er nemlig rigtigt: lige siden den skæbnesvangre dag, den 13.3.2014 kl. 18:10, da en anonym, men særdeles skarp og begavet, kommentator på gaffa.dk's internetforum gav udtryk for ikke at synes om mit indlæg i debatten, har jeg grundet ustoppelig gråd ikke kunnet sove. Jeg havde brugt SÅ lang tid og SÅ mange kræfter på at konstruere den kommentar, og så kommer bare ham der den Store Kong Stemmegaffel og rakker den ned, og det kan være svært at kapere for en skrøbelig størrelse som lillebitte mig... snøft...
1
#8: Jeg ville være ellevild hvis havde det været THE DOORS istedet, men det er jo af logiske årsager ikke muligt, da Jim Morrisson trist nok døde som 27-årig, og sidste år døde Ray Manzerek, ellers var det i 2012, kan ikke helt huske det præcist. Jeg havde foretrukket at det var alle TheDoors medlemmer der stadog havde været i live, fremfor RollingStones - til enhver tid. The Doors vil altid være det bedste band fra dengang.
-10
Vis kommentar
4
#7: De er jo bare så dyre..man må jo betale det det koster.
0
#7: Men det lugter af nederlag på den fede måde. Sig efter mig: ROLLING STONES! Nej, lidt højere - det der lød som Skanderborg Festival. Prøv igen. Sådan det - det er The Orange Feeling, det der.
3
Rart at Roskilde tænker på os, der nu en gang kan lide noget godt rock spillet på instrumenter. De største fester er og har været de største rocknavne! Bossen, The Who, Neil Young (alle gange), Bowie, Metallica, Sabbath, Hulemanden osv.

Fedt at Stones igen skal spille (hvis det passer selvfølgelig) under den orange farve.

At ignorere Stones for deres betydning, dygtighed og evne til at holde en fest er bare dumt...
3
Rart at Roskilde tænker på os, der nu en gang kan lide noget godt rock spillet på instrumenter. De største fester er og har været de største rocknavne! Bossen, The Who, Neil Young (alle gange), Bowie, Metallica, Sabbath, Hulemanden osv.

Fedt at Stones igen skal spille (hvis det passer selvfølgelig) under den orange farve.

At ignorere Stones for deres betydning, dygtighed og evne til at holde en fest er bare dumt...
-1
Helt enig med #7 Trist at, et engang skide godt band (altså 40 år siden) kommer en flok pensionister, mere eller mindre uden den tæft og skarphed de besad dengang. Det er sgu da patetisk og latterligt. Ikke værdigt på Roskilde, medmindre det er en hyldest for et band som har skabt historie?
2
#13: Stones sparker stadig ræv live. Det vil utallige live videoer og anmelelser jo hurtigt fortælle dig.
-2
#13: Har du set dem spille live for nyligt eller lukker du bare lort ud?

De er stadig fantastiske live.
0
Klasse.
De var fantastiske på Glastonbury Festival sidste år (også selvom at de altså er gamle mænd nu).
2
Jo jo, selvfølgelig er det lidt som en museumstur. Paradoksalt nok er de dog næsten en musikalsk modkultur i dag, hvor deres no bullshit-rock får indiefolket (inkl. mig selv, vel) til at dø lidt indeni. Men du kommer aldrig til at glemme, hvem du stod ved siden af, da de slog akkorden an til You Can't... og hele festivalen eksploderede i rocknostalgi.
-2
#15: God kommentar, befriende ærlighed. Jeg ønsker personligt den modkultur held og lykke :)
-8
Vis kommentar
-3
#17: HAHHAHAHA!!! HOLD NU KÆFT HVOR ER DU MORSOM. JEG GRÆDER AF GRIN. JA FANDEME SÅ, JEG GRÆDER I DETTE ØJEBLIK AF GRIN. ROFLMAO!! SÅDAN, DAGENS JOKE - TILLYKKE!!

Jesus christ, hvor er det lavt. Og hvor er det lavt, at folk brokker sig over prisen, deres alder etc. Det er fuldstændig fantastisk hvis de kommer. Glem ikke, at deres alder taget i betragtning, så kan det være en af de sidste gange, vi får muligheden for at se et af verdens største rockbands nogensinde live. I øvrigt er jeg meget tilfreds med Arctic Monkeys, Albarn, Kasabian og Outkast som indtil videre er headliners
0
fantastisk booking , håber på 1 dags billet
0
har de droppet endags ? nogen der ved ?
5
Jeg har stor respekt for bands og solister, der på trods af en høj alder stadig formår at producere noget vedkommende: Bob Dylan, Leonard Cohen, David Bowie, og indtil for nylig, Lou Reed.

Jeg må indrømme, at jeg har min tvivl mht. Rolling Stones. De har lavet nogle fantastiske ting i perioden 1965-1971: "Satisfaction", "Lady Jane", "Going Home", "Jumpin' Jack Flash", "Symphathy for the Devil", "Street Fighting Man", "Sister Morphine" osv. Men når jeg hører deres sidste fire fem albums, slår det mig, at energien ikke er hvad den har været. Og sangskrivningsmæssigt formår de ingenlunde at leve op til fordums styrke. Ikke at det er dårligt, men gnisten mangler. Måske fordi de stadig prøver at lyde som om de er 25.

Når det så er sagt: hvis folk bliver glade for at kunne opleve dem på Roskilde, jamen det er da bare fint. Men det vil ikke lige være dem, der får mig personligt til at købe billet.
0
Kun Kandis kan toppe dette .-)
-1
#22: NOVRA, hvor er det evigt sjovt at lave Kandis-jokes, hva?
-1
#42: Tror Kandis har solgt flere skiver i Jylland end Rolling Stones .-)
-1
Synes det er en super booking af Roskilde. Så kan jeg bedre forstå det L... der ellers er på programmet i år med den hyre Stones skal ha . Glad for min Northside billet, MEN med Stones på Roskilde blir det nok til en endagsbillet (HVIS der kommer endagsbilletter?)
-2
Hvad med Paul Mccartney?? Sksnderborg, han skylder
4
Helt sikkert et kæmpe musikhistorisk scoop at booke Rolling Stones. Det forklarer også hvorfor programmet iøvrigt er temmelig tyndt. Personligt ville jeg nu foretrække en festival med 10 "store navne", fremfor 1"meganavn". Stones kunne istedet give deres egen koncert. Bortset fra det skal det nok blive en stor aften for dem der skal afsted :-)
0
Selv en bedaget udgave af Stones spiller dybest set alle nutidige bands baglæns ud af scenen . . .
0
#28: Du har ret når det handler om elementere riff`s/3 acorder. De kan næppe meget andet. Men dengang de kunne, altså (riff`s/3 acorder) så lød konge:)
0
"Sex - drugs and rock'n roll" _ Stones har opfundet alle tre ting !
1
Halvdelen af budgettet på ét band? Det er da til grin, ligegyldigt hvem artisten er.
Lad dem dog spille i parken og lad folk betale 1000kr, i stedet for at smadre en hel festival.
Roskilde skyder sig selv i foden.
1
Det er da næsten ikke til at bære, at tænke på hvor meget god musik man kunne have fået for de penge.
-3
hvorfor skævvrider man en festival på ET så stort navn?der vil jo være tusinder,der bare sidder foran scenen i timevis,mens resten af pladsen er halvtom

northside.
-1
spil af penge

no we know why the program is once again lacking
Their spending to much money on these mega bands :-(

Shame
1
Kedeligt
0
Der bliver masser af bonderøve med strømper i deres sandaler til dette nostalgiske røvballe.Det er gamle mænd, der ikke er særligt gode længere for alle pengene!
3
Jeg er ikke fan, og hvis det er sandt at man har brugt halvdelen af budgettet på dem, er det pænt sindssygt. Men når det så er sagt, er det faktisk en klasse-booking.
1
#38:I en tid hvor der bliver sparet på de gamle,så de må bo i deres eget skidt, er det velgørende at Roskilde tager et socialt ansvar og hjælper disse fire pensionister og deres famile, så de kan få et rimeligt otium.
1
#39: Tror de er mere til opium end otium .-)
3
En musikanmelder forklarede i radioen i morges, at Roskilde Festival har en konto til "kunstnere man ikke må sige nej til". Det kan være Bowie, RATM og Rolling Stones. Det er således meget muligt, at de koster de nævnte 20 millioner - halvdelen af årets musikbudget - men det er altså ikke sikkert, at alle pengene skal hentes udelukkende fra årets musikbudget.

Just saying...
0
#38 klart ! Kun bands der vil spille gratis, skal spille på Roskilde ?????
1
#43: Jeg har da ikke skrevet at alternativet til de 20 mio. er nul kroner ??

Men er Stones det rette valg til Roskilde ? Det som kendetegner en seriøs festival, er at den har to slags kunstnere: Dem som er hotte nu, og dem som tegner til at blive det i fremtiden.
Stones har eksisteret i ca. 50 år, men det er over 35 år siden, de har udsendt et købeværdig album !
Stones burde nok havde været på plakaten til de der nostalgi-festivaller som dyrker de gamle dinosaurer, f. eks.i Esbjerg.

Men vi kommer ! Lidt ligesom når man kigger på en bilulykke eller går i cirkus og ser koen med de to hoveder :)
0
Sorry - # 39 :-)
1
#45 er MEGET uenig i at RS ikke har lavet et mindeværdigt album i over 35 år ! men fair nok - det er jo smag ! .......... er Boston så en ulykke ingen gider at se på :-) :-) (kan faktisk rigtig godt li' Boston's 2 første skiver)
1
#47: På en god dag, er RS verdens bedste rock-show, på en dårlig er de vel i top tre !

MEN det virker som om, at RS, alene eksisterer for at lave show, baseret på "gamle" dage, og det virker forstemmende på mig. I princippet mener jeg et band, skal lade sig opløse når kilden til nytænkning, på pladeplanet stopper. ELLERS ender et band bare med at være et supergodt kopiband !

Beatles og Gasolin tog konsekvensen, da inspirationen løb tør. Bemærk at ingen af medlemmerne af nævnte grupper, var over 30 år ved opløsningen. DET er en konsekvens jeg beundrer. Både Beatles og Gasolin kunne i de sidste 30-40 tjent en formue ved at turnere med gammelt materiale, men foretrak at dø på toppen, frem for at ende som bevidstløse kopier af sig selv !

Hvis RS var blevet opløst for 40 år siden, ville medlemmerne være fri for den spændetrøje, som det er at være en "rullesten", og ville helt sikkert havde lavet forrygende god musik i andre konstellationer !

Tænk bare på de soloplader John Lennon og George Harrison lavede efter Beatles !!
1

Er der nogen som kan nævne bedre live-band, end The Rolling Stones ?
I min verden det mest legendariske band ever - bevares de har da ikke leveret albums som tidligere, men hæderlige albums trods alt, med fornyelse.

Kæmpe-stort af Roskilde.............
0
#49: Queen Of The Stoneage, er et langt bedre live band.
0
#51: Haha, Queens Of The Stone Age? Du mener Josh Homme og de sørgelige erstatninger?

I det mindste er der stadig 3 medlemmer tilbage i Stones der var med i deres storhedstid. Derudover har Ronnie Wood været med på nogle fantastiske albums.
1
#54: Ja 3 bedagede medlemmer+ Jagger der hopper rundt og ligner en pind der kunne knække hvert øjeblik: "LATTERLIGT"
0
#51: HA HA HA puha du mangler mange koncerter .-)
0
#60: Tror bare at der er alderen til forskel, mellem os + at jeg er udøvende musiker og tiden ikke står stille.Kender mange på min alder som kun er til retro-rock. De kan simpelthen ikke forny deres gejst for avangarde-rock anno 2014!
-1


#49: Muse, Pearl Jam, Rammstein, AC/DC, U2 er alle langt bedre live i min verden!
0
#49: Muse
-1
Spild af penge, så dem i Parken i 2003, fin koncert men ikke mere...
Dumt når der er så mange fede festivaller i Europa med meget bedre og tidsvarende navne. Pensionisterne der kan lide RS gider jo kun dagsbillet, hvis de overhovedet gider RF...
1
Jeg er sikker på at ca. 75% af alle rygklapperne her på forum, ikke har tænkt sig at indløse Roskilde billet. Hovedeparten af roskilde-deltagerne er mellem 16 og 25, lur mig om de gider Rolling Stones.
3
#52: Jeg er 20 år gammel og jeg har snakket meget med mine, dog relativt musikkyndige, klassekammerater og vi synes at det ville være for vildt at høre Rolling Stones på Orange! Jeg har ikke førhen hørt særlig meget Stones men vil på ingen måde gå glip af et så ikonisk om historieskabende band! :) Sådan havde jeg det også med Bruce Springsteen og The Cure da jeg hørte dem på Roskilde i 2012 og nu er jeg enorme fans af dem begge :)
-1
#55: Du milde, hvad siger I "musikkyndige" unge så mon til heavy metal fra 80´erne? .-)
0
#59: Metallica faldt i temmelig god jord sidste år på Roskilde ;)
-1
#62: Næææ tæller ikke rigtig, det skal være Twisted Sister, Mötley Crüe, Scorpions, Accept, Ratt, L.A. Guns, Whitesnake, Def Leppard, Judas Priest osv .-)
0
#67: Hvis DE kommer på Roskilde så lover jeg dig at høre dem! :)
1
Kiss til Roskilde !

Log ind for at kommentere.

I dag, kl. 10:00

Ny musikvideo: Jeff Buckley synger The Smiths

Forud for udgivelsen af det nye album, bestående af tidlige indspilninger, fra den afdøde sanger, er der kommet en ny musikvideo, hvor han tager The Smiths under kærlig behandling

I dag, kl. 13:00

Klip: Run The Jewels fyrer op for den fede i studiet

Duoen driller atter fans med et lille klip fra studiet, og denne gang lader de til at fejre, hvad de har indspillet ...

I dag, kl. 12:00

Lyric video: Ida Corr er stærkt tilbage efter kunstpause

Sangerinde har masser af nyt materiale og er klar til at indtage lydbølgerne i 2016

I dag, kl. 12:32

Kultbandet Laibach til Aalborg

Det slovenske orkester gæster Nordjylland til foråret

I dag, kl. 11:00

No Doubt-medlemmer danner ny supergruppe

De øvrige medlemmer af No Doubt skal også have tag over hovedet og smør på brødet, mens Gwen Stefani forfølger sin solokarriere

I dag, kl. 07:00

Stem på den bedste: 11 essentielle anti-Valentinsdag-sange

GAFFA hjælper dig med IKKE at fejre Valentinsdag

GAFFA Shop

Rolling Stones: Butterfly Navy T-shirt
Kr. 179,00
Køb på GAFFA Shop
Rolling Stones: Charlie Is My Darling (BluRay)
Kr. 199,00
Køb på GAFFA Shop
Rolling Stones: Charlie Is My Darling (DVD)
Kr. 149,00
Køb på GAFFA Shop
Rolling Stones: Charlie Is My Darling Box
Kr. 999,00
Køb på GAFFA Shop
Rolling Stones: Classic Tongue Beanie
Kr. 99,00
Køb på GAFFA Shop

GAFFA nyhedsbrev

Modtag mails om ugens vigtigste nyheder, anmeldelser, koncerter og fester. Du kan afmelde igen til enhver tid.