Nyhed

Jonthan Wilson kommer til Danmark

Et af de store navne på den psykedeliske folk-rockscene vender tilbage til Danmark

Efter at have besøgt Roskilde Festival sidste år vender den anmelderroste Jonathan Wilson igen snuden mod Danmark. Manden med det lange, fedtede hår gæster nemlig Aarhus den 18. august til en koncert i VoxHall og besøger dagen efter Lille Vega i København.

Den 39-årige musikant blev i 90'erne kendt som medpart i bandet Muscadine, men det er først som soloartist, at denim-amerikaneren har gjort sig bemærket på den internationale musikscene. Med sin ultra-nærværende stemme og støvede Nashville-rocknuancer – der næsten giver tørhed i halsen og drikketrang – bevæger Jonathan Wilson sig rundt i et genrefelt, hvor han er én af de få. Således leger han også – som blid psykedelisk rocker – med en verden af syrede effekter i et univers, der til tider ligner Pink Floyds – blot langt mere støvet og tørt. 

Med numre, der nærmest konsekvent overskrider de berømte 3:30, blandes, blendes, og sammentømres en række musikalske stilarter i et udtryk, der må beskrives som psykedelisk og farverigt. På det seneste album fra Wilsons hånd, "Fanfare", fylder den analoge og varme produktion af blide rocknumre således, alt imens Wilsons inderlige stemme får frit lejde til at udtrykke det dybeste dybe, i et særegent samspil med diverse syre-effekter.


Er du til cowboyhat og ørkentørke eller kalejdoskoper og regnbuer - eller begge dele, så er VoxHall eller Vega stederne, du bør befinde dig den 18. august eller 19. august. Lad os dog håbe, at Jonathan Wilson formår at løfte sig ud af sin egen skygge som middel-præsterende performer – en skygge, han tilegnede sig under sidste års Roskilde Festival, hvor GAFFAs anmelder kaldte koncerten "en lettere gumpetung affære" og kvitterede med tre stjerner. (Du kan læse hele anmeldelsen her) I mellemtiden kan vi glæde os over det sublime album "Fanfare", som kan nydes nederst i artiklen, og håbe at koncertoplevelsen bliver noget lig den, du ser nedenfor:

Billetsalget er i gang via spillestedernes hjemmesider.


 

ANNONCE