Miley Cyrus til GAFFA: Det er sjovt at vise patter

Miley Cyrus til GAFFA: Det er sjovt at vise patter

GAFFAs udsendte var i O2 Arena for at tale kort med Miley Cyrus før hendes stort anlagte Bangerz-tour-premiere i Europa. O2 var udsolgt, og her, mange timer før hun gik på scenen, var de første teenagepiger og paparazzier allerede ude på udkig efter stjernen. Ikke så underligt, for Miley er nok den mest omtalte person derude i øjeblikket. Efter hendes optræden på MTV Music awards med Robin Thicke (hvor hun som bekendt sang og twerkede med Thicke til Blurred Lines) samt et antal andre "markeringer" i det offentlige rum, har hun været smugpressens mål nummer 1.

Miley er på toppen af både hitlisterne, indtjeningslisterne og rekordlisterne. Hun havde således hele 29 "Hot 100" Billboard-placeringer, mens hun stadigvæk var teenager. Miley holder også rekorden for flest tweets under sit - allerede omtalte - show på MTV med Robin Thicke. Her nåede hun 306.100 tweets per minut.

Mileys første tiltag mod skandaler var, da en hacker frigav letpåklædte billeder af det 15-årige teenageidol. Miley undskyldte, og adspurgt om en tidligere udtalelse om, at "stjerner ikke behøver at tage tøjet af" siger hun frejdigt:

Miley: – Det er noget bullshit, man bliver da meget mere berømt af at vise patter! Altså, det er i hvert fald mere griner. Jeg synes, vi har vist de unge, at de kan godt komme ud og smide T-shirten. De kan godt have det sjovt, uden at det er så forfærdeligt farligt.

GAFFA: Du måtte aflyse shows som følge af en allergisk reaktion. Hvordan har du det nu?

Miley: – Jeg står jo lige her, jeg ser godt ud, ik? Jeg hadede at ligge der i de to uger. Jeg var på et punkt, hvor jeg var klar til at komme ud og gå amok. Jeg lå der i tre uger koblet til en masse hospitalsslanger. Jeg ville bare ud og feste med mine fans.

Skru ned for den lortesang!

I modsætning til de begrænsninger, pladeselskabet har lagt på interviewet, er Miley engageret og villig til at tale om nogle af kontroverserne, der omgiver hende. Hun er således hurtig til at påpege, at hendes tre ugers fravær intet havde med stoffer at gøre:

Miley: – Det var ikke en overdosis! Det er utroligt, hvordan tror folk, man får det, når - ikke nok med, at jeg ligger og har det helt vildt dårligt - så skal min familie og jeg også slås med alle mulige ondsindede rygter. Lægerne prøvede alt muligt, og de kunne sgu ikke rigtig finde ud af det, så jeg gik lidt den naturlige rute – lægerne vidste ikke, hvad de lavede, så jeg valgte lidt yoga og en masse vitaminer. Vitaminer er fantastiske...

Ligesom det var tilfældet til aftenens koncert, taler Miley nærmest i et associationsflow. Miley beder teknikerne om at skrue ned for en af hendes egne sange, der giver rungende genlyd i den enorme O2 Arena: Skru ned for den lortesang, jeg kan ikke høre mig selv!

Miley fortsætter:

– Der har været en hel masse snak om alle mine vaner, men i virkeligheden er jeg klart den mest ædru, når vi går på scenen. Jeg er den eneste, der ikke ryger og drikker før et show. Det, folk ikke fatter er, at hvis jeg er fucked op, før jeg går på scenen, så kan jeg ikke lave showet. Hvis jeg er fucked op, falder jeg jo bare af scenen eller af hot dog'en (rekvisit under showet, red.). Jeg tager det helt vildt seriøst, det her er så vigtigt for mig, at det fatter man slet ikke.

Når man senere ser showet, kan man forstå bekymringen. Miley rider blandt andet på en flyvende hot dog – 10 til 15 meter over publikum og scenen.

GAFFA: Du er kendt for cover-numre og gæsteoptrædender, hvad skal de europæiske fans vente sig på denne anden halvdel af din turné?

Miley: – Jeg regner helt klart med nogle covers. Her til England har jeg arbejdet lidt med Arctic Monkeys. De er helt vildt fede. Jeg laver et Arctic Monkeys-cover. Jeg håbede, at de var i byen, så jeg kunne få dem på scenen, men desværre var de i Australien på tour. Ellers er der Coldplay, og jeg er jo vild med Dolly Parton. Jeg synger et Parton nummer i aften.

Det skulle senere vise sig, at Miley spillede Why Do You Only Call Me When You're High? af Arctic Monkeys, men ikke Coldplay, som hun ellers fik lovet. Hun spillede også Jolene, men det gør hun tit – Dolly Parton er i øvrigt Mileys gudmor.

Mileys tour består af hele 60 kæmpe shows hen over lidt over et halvt år. Bangerz gik lige ind på førstepladsen af Billboards top 100, og investeringen har været kollosal. Miley Cyrus gik i "udbud" mellem koncertarrangørerne AEG og Live Nation (med sidstnævnte udnævnt som vinder), Roberto Cavalli designede dragter til stjernen, og John Kricfalusi (skaber af tegnefilmserien "Ren & Stimpy Show") skabte animation og design.

Miley: – Mange strippere spørger mig, hvor jeg får mine dragter fra. Så siger jeg normalt: du kan jo selv spørge Cavalli, om han vil lave dig et.

Hun fortsætter med konstant ironisk distance med en lind strøm om sit show, og hvordan hun glæder sig helt vildt til at fyre den af med publikum. Miley taler begrejstret om sine fans i hele Europa. Som du kan læse her, fandt GAFFAs udsendte, at den tidligere barnestjerne holdt, hvad hun lovede.

Miley Cyrus bringer sit rejsende cirkus til Forum den 4. juni 2014. Der er stadig billetter at få via GAFFA Live.

Se Miley Cyrus' seneste video, "Tongue Tied":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA

// DAN