Nyhed

NorthSide: Stor kredit til publikum

Talsmand John Fogde synes, weekendens festival er gået rigtig godt og roser publikum for deres åbenhed

Lana Del Rey kyssede publikum, Mew fik Wolhert tilbage, Arcade Fire badede himlen i konfetti, og Queens of the Stone Age lukkede festen med en kontant stålnæve. NorthSide Festival er veloverstået, og her dagen derpå har vi fanget festivalens talsmand John Fogde for at høre, hvordan han selv synes, festivalen gik, hvad der kunne have været gjort bedre, og hvad festivalen har af planer for 2015.

Har I fået talt op endnu, så I kan vurdere, om økonomien hænger sammen for årets festival? Har det været en succes?

- Det har vi på nuværende tidspunkt intet overblik over. Vi har selvfølgelig en god mavefornemmelse for, at det er gået godt. Men vi har ikke haft mulighed for at tælle op endnu – blandt andet på grund af de problemer, vi oplevede fredag. Så lige nu kan vi ikke sige noget om, præcis hvordan det er gået økonomisk.


Hvorfor var der kæmpekø ved indgangen fredag ved 18-tiden?

- Det der sker er, at vi de første to-tre timer afvikler indgangsproceduren fuldstændig planmæssigt, og folk kommer ind i et roligt tempo. Lige pludselig dukker der tusind mennesker op inden for en halv time, og det var simpelthen mere end vores porte lige kunne tage, selvom vi faktisk havde samme antal porte og samme antal check-in-personel som sidste år, hvor vi ikke havde kø på noget tidspunkt.

- Det var bare en tilfældighed, at alle folk bare dukkede op samtidig. Vi reagerede ved at ændre vores chek-in-procedure og sende ekstra frivillige derned og fik markant hurtigere afviklet check-in.


Hvordan fungerede det nye betalingsarmbånd?

- Der er ingen tvivl om, at vi havde store udfordringer med det i løbet af fredagen. Men det kom op at køre fredag aften. Og fra lørdag morgen, hvor vi kørte en gennemgang af hele systemet, der kørte det markant bedre.Det var sjovt at bemærke, hvordan nogle af de folk, der havde forholdt sig meget kritisk til tiltaget på de sociale medier om fredagen, skrev til os igen om lørdagen, at nu kunne de faktisk godt se fidussen i det armbånd.

- Når det fungerer, så fungerer det jo fedt. Jeg synes, at vi ender med at have en meget interessant oplevelse af det – både i forhold til de udfordringer systemet giver, men også i forhold til de mange fordele, det giver.  


Hvordan fungerede den nye P6 Beat-scene?

- Vi havde jo en del nye tiltag, og P6 Beat-scenen var nok den mest opsigtsvækkende af dem. Vi er simpelthen så glade for den måde, den har fungeret på. Det har været en stor fornøjelse at se koncerter og afvikle koncerter. Det har været virkelig godt. Jeg har hørt fra flere af de mennesker, der har spillet dernede, at de har haft en fantastisk oplevelse. De har syntes, at det var et rigtigt fedt sted at være. Så det var en stor succes.

Hvilke andre tiltag har I haft?


Vi har blandt andet haft det her nye pantsystem, som har gjort, at pladsen simpelthen var ren og pæn hele døgnet rundt. Det er vi enormt glade for. Det er et system, som vi har været en smule nervøse for. Det er ret kompliceret, og vi har arbejdet rigtigt meget med det. Vi var måske ikke hundrede procent sikre på, at vores publikum ville tage det til sig. Men det har de gjort i en helt ekstrem grad. De har været virkelig gode til at bakke op omkring det og samle ind og gå tilbage og få pant.

- Og det er bare en fornøjelse, for det betyder jo, at pladsen er ren og lækker for alle gæsterne.

Det er vel i samme ånd, at I introducerede de små askebægre, man kunne have i lommen?


- Det var ikke altid tilfældet sidste år, at pladsen var så ren. Derfor var det noget, vi var meget opmærksomme på og brugte en stor indsats på. Og så er det jo en fornøjelse at se, folk tager det til sig.

Kan du sige noget allerede nu om nye tiltag til næste års festival?

- Nej, det er for tidligt at sige. Det der sker nu er, at vi skal ind og evaluere årets festival. Det er den største festival, vi har afviklet – flest mennesker, flest kvadratmeter. Vi skal bruge rigtig lang tid henover sensommeren og efteråret på at evaluere festivalen.


- Vi er superglade for, at de ting vi satte i søen i år, om det er P6 Beat-scenen, om det er vores make-over nede på outsiderområdet, hvor vi fik aktiveret folk og vi fik lavet en lille hemmelig scene, gode restauranter, gode cigarer og rom, og den økologiske øl, alle de her tiltag er der blevet taget rigtig godt imod.

- Nu skal vi se, hvordan vi kan gøre det endnu bedre og brainstorme over nye ideer, hvor vi selvfølgelig også skal inddrage vores publikum med en brugerundersøgelse, vi skyder ud inden længe.

- Det er for tidligt at sige noget om nye tiltag, men jeg kan garantere, at 12.-14. juni 2015 er vi tilbage ved Ådalen med en rigtig fed festival.


Men det lyder til, at I er godt tilfredse med årets festival …

- Den måde at slutte af på med Pixies, Arcade Fire og Queens of the Stone Age, det var bare en helt fænomenal måde at lukke festivalen på. Og så var det jo en fornøjelse, at vi for første gang nogensinde havde en hundrede procent tør festival. Det giver jo bare så meget ekstra til oplevelsen, at folk kan sidde på græsset uden at blive møgbeskidte. Det giver ekstra stemning.

- Vi kan også fortælle i samarbejde med politiet, at vi har afviklet en festival helt uden vold eller nævneværdige problemer med stoffer. Det er jo dejligt, og stor kredit til publikum for bare at være helt fantastiske at være sammen med. Der skal bare en stor ros ud til alle de gode mennesker, der kom på festivalen.


ANNONCE