Nyhed

Se klip fra den kommende film om Eik Skaløe

Itsi Bitsi får verdenspremiere i næste måned og kommer op i biografen til vinter

Ole Christian Madsens kommende spillefilm "Itsi Bisti" om Steppeulvenes forsanger Eik Skaløe er blevet udtaget til Toronto International Film Festival, hvor filmen får verdenspremiere i "Contemporary World Cinema"-sektionen. Filmfestivalen finder sted 4.-14. september, og filmen får dansk premiere 19. februar. Ekstra Bladet kan nu vise nogle ekskusive klip fra filmen, og dem kan du finde link til nedenfor.

"Itsi Bitsi" er historien om Eik Skaløe, forsangeren i det legendariske 60'er-band Steppeulvene og dennes store kærlighed Iben Nagel Rasmussen (i øvrigt datter af forfatterne Halfdan Rasmussen og Ester Nagel). Filmen er baseret på virkelige begivenheder og fortæller, hvordan den unge aktivist Eik møder Iben i begyndelsen af 60'erne. De betages af hinanden og indleder en affære, som først slutter ved hans alt for tidlige død som 25-årig i 1968 på grænsen mellem Indien og Pakistan. Ifølge et afskedsbrev var der tale om selvmord. På det tidspunkt havde Steppeulvene kun udgivet ét album, det stilskabende "Hip" fra 1967 med blandt andet kærlighedssangen til Iben, "Itsi Bitsi". Albummet var en af de første dansksprogede rockplader og fik hurtigt klassikerstatus.
                                                        
"Vi er meget stolte over udtagelsen til Toronto og glæder os til at vise filmen om den legendariske Eik Skaløe for det nordamerikanske publikum på en af filmbranchens mest prestigefyldte filmfestivaler", siger filmens producer Lars Bredo Rahbek fra Nimbus Film og fortsætter:
 
I filmen har Ole Christian Madsen samlet et hold af nye, danske skuespillere. I rollen som Eik Skaløe ses det debuterende navn, 27-årige Joachim Fjelstrup. I rollen som hans livs kærlighed Iben ses Marie Tourell Søderberg (de to ses på billedet ovenfor). Derudover medvirker navne som Johannes Nymark og Christian Gade Bjerrum samt etablerede skuespillere som Thure Lindhardt, Anette Støvelbæk og svenske Ola Rapace.

Ole Christian Madsen er tidligere kendt for film som "En Kærlighedshistorie", "Nordkraft", "Prag", "Flammen og Citronen" og "Superclasico".


Se klip fra filmen hos Ekstra Bladet.
 

ANNONCE