Nyhed

Top 5: Masser af succes med masker og maling

Se en liste over fem store bands og artister, der er kendte for at bære masker eller have malet ansigterne

Futuristiske hjelme, pest-masker og flammende øjne. Sådan vælger nogle bands at optræde offentligt. Slipknot, der på tirsdag den 21. oktober udgiver deres længe ventede nye album, er at af de bands, og grufulde masker er en klar del af deres image. Også en del andre bands er kendte for deres masker, mens andre har fundet det mere fordelagtigt at satse på ansigtsmaling.

KISS

Hård-rock-bandet Kiss er et tydeligt eksempel på succes med maling. På scenen optræder bandets fire medlemmer med ansigterne malet i monokrom sort og hvid. Ansigtsmalingen varierer fra knurhår på kinderne og trekantede katteøjne til et mere uhyggeligt kridhvidt ansigt med sorte flammeøjne og en lang djævletunge. Med det image har Kiss solgt over 100 mio. plader på verdensplan.


Det gik dog ikke helt så heldigt for sig, da Kiss-gutterne droppede malingen og legede med disco. Med videoen til "Lick It Up" beviste de, at nogle fyre altså bare ser bedre ud med maling i fjæset:

 THE KNIFE


Den svenske elektroduo The Knife har i mange år kun optrådt på billeder, mens de har masker på, og de har i lang tid nægtet at optræde live. Da The Knife optrådte på Vega i 2013, var det svært at skelne duoen fra danserne, og man kunne være i tvivl om, hvorvidt hovedpersonerne overhovedet var til stede på scenen. The Knife har for eksempel båret ørnenæb, der minder om de masker, tidligere tiders læger bar, når de var ude blandt pestofre.

INSANE CLOWN POSSE


Hiphop-duoen Insane Clown Posse har, som navnet antyder, deres ansigter malet som klovne. Bandet har også valgt det kraftfulde sort/hvid udtryk, og også deres tekster er inspirerede af gyser-genren. Deres tekstunivers handler ofte om Dark Carnival, et limbo hvor de dødes sjæle dømmes. 

Deres fans kaldet Juggalos ser åbenbart så faretruende ud, at FBI valgte at liste dem en "løst organiseret hybrid-bande". Det fik duoen til at sagsøge det føderale politi tidligere på året.

DAFT PUNK


Franske Daft Punk er en utrolig succesfuld house-gruppe, som siden 1999 har båret hjelme ved liveshows og siden 2001 altid har haft dem på, når de har optrådt offentligt. De ikoniske hjelme er i enten glat krom med LED display eller i strålende guld med helt sort front. Hjelmene i futuristisk stil er i høj kurs hos fans, og de kan købes, eller man kan lave dem selv.

Tidigere på året gik et billede af de franskmænd dog verden rundt, efter at de var blevet fanget i lufthavnen uden masker på. 


DEADMAU5 

DJ'en og house-musikeren Deadmau5 er kendt for sine varierende masker med museører. Deadmau5's store ører er meget karakteristiske på scenen, og maskerne varierer i farve, størrelse og mønster. Nogle har selvlysende ører, og der findes også mange instruktionsvideoer til at bygge ens egen Deadmau5 maske. Deadmau5 fik sit navn, fordi han fandt en død mus i sin computer, da han var ved at reparere den.

Disney er dog ikke fans. De synes nemlig, at Deadmau5 bærer for stor lighed med én af deres egne berømte mus, den måske mest berømte i verden, Mickey Mouse. 

I anledning af det nye album giver Slipknot koncert i Danmark. Det sker københavnske Forum den 12. februar. Billetter er i salg og kan skaffes via livenation.dk og billetnet.dk

ANNONCE