Nyhed

Kate Bush udtaler sig for første gang om sit live-comeback

Tre uger efter den sidste ud af 22 koncerter har legenden kommenteret begivenheden

Kate Bush afsluttede 1. oktober den række af 22 koncerter, hun har afholdt på spillestedet Eventim Apollo i London siden 26. august. Koncerterne, der var Bushs første fuldlængdekoncerter siden 1979, blev alle udsolgt på et kvarter, da billetsalget gik i gang i marts. I alt var der tale om 77.000 billetter.

Kate Bush er kendt for sjældent at udtale sig i såvel offentligheden som på sin hjemmeside og sine sociale medie-sider, og hun har ikke givet et eneste interview i forbindelse med sit meget omtalte og massivt roste live-comeback. Hun skrev dog en omfattende tekst i programmet, der blev solgt ved koncerterne, og her tre uger efter, at koncerterne sluttede, har hun skrevet en kort takketale på sin hjemmeside. Her skriver hun blandt andet:

"Det var en af de mest ekstraordinære oplevelser i mit liv. Jeg elskede hele processen. Især at sætte bandet, koret og teamet sammen og se det hele udvikle sig. (...) Jeg var virkelig glad for, at koncerterne blev modtaget så positivt og varmt, men det virkelig uventede var publikum. Publikum, som man kun kan drømme om. En af de mange årsager til at ønske at spille live igen var at have kontakt med dét publikum. De slog benene væk under mig. Hver eneste aften var de så meget bag mig. Vi kunne føle deres støtte fra det øjeblik, vi gik på scenen. (...) Så mange gange tak til alle, som kom til koncerterne og blev en del af denne fælles begivenhed. Det var en virkelig speciel og vidunderlig følelse for os alle."


Koncerterne 16. og 17. september blev optaget til en dvd-udgivelse, men hvornår den udkommer, vides endnu ikke.

GAFFA var som eneste danske medie til stede og anmelde den allerførste koncert 26. august. Koncerten fik de maksimale seks stjerner under overskriften "Legendens første koncert i 35 år var endnu smukkere og mere spektakulær, end man turde håbe på." Læs hele anmeldelsen her.

Tilbage i 2011 gav Kate Bush i øvrigt et af sine sjældne interviews til GAFFA. Læs interviewet her.


Se Kate Bush med musikvideoen til 1985-hittet "Cloudbusting", som har været sidste ekstranummer hver aften på turnéen:

ANNONCE