Nyhed

Sort Sols Knud Odde fylder 60 – hør hans bedste sange

Vi fejrer den tidligere bassist og sangskriver – og nuværende billedkunstner

I dag fylder billedkunstneren og musikeren Knud Odde 60 år. Odde er i musikkredse mest kendt for sin tid i det legendariske danske band Sort Sol, som han var med til at danne i 1977 under navnet Sods – et af Danmarks allerførste punkbands – og som han var bassist og sangskriver i frem til 2001. Her forlod han bandet i al stilfærdighed for at fokusere på sin karriere som billedkunstner – en karriere, han indledte allerede i begyndelsen af 1980'erne, og som har gjort ham til en af Danmarks mest anerkendte kunstnere i dag.

I Sods nåede Odde aldrig at blive særlig virtuos på sin bas, men han var til gengæld sangskriver eller med-sangskriver på en lang række af gruppens sange, alene eller i samarbejde med andre af gruppens medlemmer, ikke mindst guitarist Peter Peter indtil dennes højlydte udtræden af bandet i 1995. Herefter skrev Odde sange alene til bandet sideløbende med gruppens andet sangskriverhold, Steen Jørgensen (sang, tekster) og Lars Top-Galia (guitar, musik).

Efter sin udtræden af Sort Sol har Knud Odde udgivet enkelte sange under eget navn, og i 2013 udsendte han en single med projektet Finnerup Lade.


Knud Odde har netop åbnet udstilingen "Sonic Meditation" på kunstmuseet Trapholt i Kolding. Udstillingen kører til og med 9. august. Han har udstillet i en lang række lande, og hans værker er blandt andet at finde på Aros i Aarhus, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg, HEART i Herning, Moderna Museet i Stockholm og mange andre steder. Han har desuden illustreret Martin Halls bog "Nostatic!" udgivet på GAFFA Forlag. Læs mere om bogen her.

Besøg Knud Oddes hjemmeside

Hør Knud Oddes bedste sange nedenfor.

ANNONCE