Nyhed

Se første video med Gabriellas – Remee og Chief 1’s nye fund

Kvindekvartetten er klar med videoen til den heftige Lookalike

Den københavnske kvartet Gabriellas alias fire kvinder i alderen 20-21 år har netop udgivet deres debutsingle, "Lookalike". Gabriellas er i stald hos musikselskabet Re:a:ch og arbejder dermed tæt sammen med sangskriverne og producerne Remee og Chief 1 – og er i stald med navne som L.I.G.A., som de netop har været på turné med, og Melodi Grand Prix-vinderne Anti Social Media. Vi har talt med gruppens forsanger, Gabriela Gärtner om bandet og deres fremtidsplaner.

Hvordan fandt I sammen?

– Chief 1 har kendt vores guitarist Cecilie (Frederiksen, red.) og vores bassist Ann-Sofie (Bjerre, red.) siden 2008. De havde skrevet fanbreve til ham, fordi han havde producerede bandet The Dreams, de var store fans af, og så kom de i kontakt. Chief 1 anbefalede dem at begynde at spille musik sammen, og det gjorde de så. Jeg kendte dem ikke dengang, men spillede flere år senere i et band, der hed New Key, hvor vi indspillede tre numre, og vores trommeslager sendte sangene ind til Chief 1 uden at sige noget til os andre. Chief 1 svarede vores trommeslager, at det var gode sange, men han var ikke helt begejstret for bandet, og så skete der ikke mere.


– Senere gik vi i opløsning, og jeg kontaktede så Chief 1, da jeg fandt ud af, at vores trommeslager havde sendt demoen ind til Chief 1. Chief 1 svarede, at han ikke havde haft noget kontaktinfo på mig, men at han havde ventet på mig og min stemme, og vi indgik så et samarbejde. Han foreslog mig at spille sammen med Cecilie og Ann-Sofie, og vi klikkede med det samme. Vi fik en trommeslager, som dog ikke helt havde det, der skulle til, og vi i bandet – uden om Chief 1 – blev så enige om at holde en audition, hvor vi fandt Sarah (Ziebe, red.). Hun var bare den helt rigtige, og så var hun Paramore-fan, som flere af vi andre også er. Vi har spillet sammen siden efteråret 2013.

Hvordan vil du karakterisere jeres musik?

– En blanding af moderne, elektronisk pop à la Icona Pop og gamle pigebands som The Bangles og The Go-Gos, med et moderne tvist og en flabet attitude. Det er også vores største inspirationskilder sammen med Paramore, og personligt er jeg ligeledes vild med Led Zeppelin og Jimi Hendrix, også performancemæssigt.


Hvad handler jeres debutsingle "Lookalike" om?

– Om at vi ikke forstår, at alle vil ligne hinanden. I bandet har vi altid været lidt alternative og rebelske, og det er sangen også et udtryk for.

 


Kongen af hooks

Hvordan samarbejder I med Chief 1 og Remee om sangskrivningen?

– Nogle af sangene har vi selv skrevet, andre har vi skrevet i samarbejde med Chief 1 og Remee, hvor Remee for eksempel kan komme med et godt hook – han er jo kongen af hooks – som vi så skriver videre ud fra, men det kan også være os, der er kommet med omkvædet, som Remee så arbejder videre på.


Kan man vente et debutalbum fra jer inden længe?

– Vi har i hvert fald skrevet masser af sange, 14-15 stykker. Nogle af dem er helt færdige, andre skal gentænkes. Hvornår vi udgiver noget mere og i hvilket format, ved vi ikke helt endnu.

Hvorfor er I opkaldt efter dig?


– Det var Chief 1 og Remees idé, og i første omgang var jeg ikke så glad for det, for jeg ville gerne have, at vi fremstår som fire ligeværdige musikere frem for mig med backingband. Men de andre var vilde med det og fik mig overbevist, fordi de synes, Gabriela er et smukt navn, og det har jeg også fået at vide gennem hele min opvækst. Men vi hedder jo Gabriellas med to l'er, og jeg hedder Gabriela med ét l, så det er rent teknisk ikke mig, vi er opkaldt efter.

Hvad betyder det for jer, at I er et kvindeband?

– For mig er det vigtigt. Jeg har ellers altid været sammen med drenge og spillet med drenge, men de tre andre piger i bandet er bare fantastiske. Vi har ikke noget imod at blive kaldt et pigeband eller kvindeband. Folk synes jo bare, at det er spændende.


Har I internationale ambitioner?

– Ja, det har vi. Der er nogle, der holder øje med os derude, men det er desværre ikke noget, vi kan fortælle mere om endnu.


ANNONCE