Nyhed

Dizzy Mizz Lizzy vil larme – men må ikke

Tim Christensen takker nej til at spille i Tivoli på grund af det lave lyd-niveau

De danske rock-ikoner fra Dizzy Mizz Lizzy har sagt nej til at spille på Plænen i Tivoli. Årsagen er den strenge lyd-politik, som Tivoli fører, hvilket forsanger Tim Christensen mener går ud over koncert-oplevelsen. "Når man spiller i Tivoli, kommer man til at stå og spille for de første tre rækker. Rockmusik handler jo om energi og fest, og så er det mærkeligt, hvis det kommer ned på "transistorradio-level," siger bandlederen til TV2.

En anden mastodont i dansk rock-liv, D-A-D, har tidligere spillet på Plænen i Tivoli og oplevet problemerne med det lave lyd-niveau.

Frontmand Jesper Binzer fortæller, at der står en mand ved siden af lyd-manden og simpelthen holder øje med om, der bliver pumpet for mange decibel ud af højtalerne.


"Hvis jeg for eksempel starter koncerten med at råbe "Tivoli, er i der! og publikum råber "jaa – nu er vi i gang" – så har vi faktisk allerede brugt de decibel, som vi må bruge, fordi det er en form for middelværdi, som de står og tæller," fortæller Jesper Binzer fra D-A-D til TV-2.

Tivoli forstår kunstnernes frustrationer, men må samtidig respektere naboklagerne over for meget støj. På sin hjemmeside skriver Tivoli: "Af lovgivningsmæssige grunde kan vi desværre ikke spille så højt, som vi gerne ville. Kom derfor tidligt og få en god plads på Plænen." 

Hør Dizzy Mizz Lizzy med "Waterline" her: 


ANNONCE