Nyhed

Danmarks Grimmeste Festival udvider programmet

I år vil du også kunne opleve fem elektroniske acts på en ny specialbygget scene med virkningsfulde visuals

Danmarks Grimmeste festival udvider programmet med ny elektronisk performance og kunstnere. Det drejer sig om Unkwon, Bjørn Svin, Smerz, Mikkel Meyer og Rumpistol.

Centrum for arrangementet er en specieldesignet kasse – KUBE – som er beklædt med en semi-transparent skærm, hvor video og visuals, udviklet af Obscura, projekteres under koncerterne. De dynamiske, visuelle projektioner fungerer i samspil med de optrædende elektroniske acts, der spiller fra installationen.

Du kan se videoer om KUBE helt forneden.

Bag Unkwon gemmer sig Anders Dixen, der bruger samples og effektprocesser til at skabe stemningsfulde univers, der spiller sammen med projektionerne på kuben. Anders Dixen har været en del af den danske musikscene i en del år, som producer og DJ under navne som Dixone og som en del af Dokkedal/Dixen og den aktuelle supergruppe AV AV AV. Med Unkwon afslører han en mere følsom side af sig selv, med musik inspireret af den der melankolske, overfølsomme og tømmermandstunge søndagsfølelse.


Bjørn Svin Danmarks grand old man og kultfigur på den elektroniske scene har nu i tyve år været bannerfører og pionerende med sin involverende og kompromisløse produtionsstil.

Efter et år med soveværelsesproduktion har Smerz' nylige liveoptrædener og spredning af musik skabt opmærksomhed og givet jobs i Københavns elektroniske musikmiljø. Den norske producerduo, med base i København, skaber et melodisk og dragende lydunivers, hvor feminin vokal mikses med tunge produktioner.

DYI- og synth-freak Mikkel Meyer præsenterer folk-inspireret acid-electro, der kombineres med vokaler. Mikkel Meyers forkærlighed for vintage dj-gear bringes i spil under hans optræden og giver et personligt og nostalgisk udryk.


I mere end ti år har københavnske Rumpistol leveret sin unikke genre-krydsende elektroniske sæt, der har givet ham en særstatus med sin præcision og professionalisme hos alt fra John Peel og Laurent Garnier. Seneste udspil, "Away", fra sidste år modtog fire stjerner af GAFFAs musikanmelder Simon Nathanael. 

Tiderne er endnu ikke offentliggjort, men Unkwon og Bjørn Svin er sat til at spille fredag den 31. juli, mens Smerz, Mikkel Meyer og Rumpistol spiller KUBE op lørdag den 1. august.

Se præsentation af den spændende nye KUBE her:


KUBE A/V - 2014 Promo from Obscura on Vimeo.

KUBE live from Obscura on Vimeo.


ANNONCE