Nyhed

DR’s Barometer er tilbage – i ny og forbedret udgave

Nu får danskerne deres lytterbestemte hitliste tilbage

"Det Elektriske Barometer", Danmarks lytterbestemte hitliste for alternativ musik og lytternes personlige historier, havde spillet i næsten 30 år på P3, da programmet fra nytår fik sig en længere pause – indtil nu.

Søndag den 6. september kl. 20.03 er programmet nemlig tilbage på P3 i en opdateret version. Nyt er det, at programmet fremover slet og ret bare hedder "Barometeret", og nyt er det også, at værterne hedder Regitze Engelhardt og Andrew Moyo, som nogle af lytterne måske kender fra P6 Beat i forvejen. 

'Det Elektriske Barometer' så dagens lys tilbage i november 1986, hvor journalisten Kenan Seeberg var manden med ideen om, at der skulle være et talerør for kunstnere i den musikalske undergrund. I mange år blev programmet sendt som en del af ungdomsfladen "P4 i P1", og de seneste mange år har den alternative lytterhitliste været sendt på P3 søndag aften.


"Der er ikke noget, vi elsker mere end at høre folks historier. Derfor håber vi, at lytterne vil være med til at skabe et univers, hvor vi kan dele vores gode historier med hinanden. Både de sjove, pinlige og følsomme historier. Det der med at vokse op er ikke altid lige nemt, så derfor synes vi, at der er behov for, at der bliver talt højt om det – også om tabuerne," siger værterne Andrew Moyo og Regitze Engelhardt.

"Barometeret" på P3 vil også fortsat indeholde Barometerlisten. Listen kommer fremover til at bestå af fem musiknumre, og hver uge bliver lytterne også præsenteret for to musikalske testere. Testerne kan stemmes ind på Barometerlisten – nøjagtig, som lytterne har kunnet stemme hidtil.

Blandt de bands, der har fået masser af spilletid på "Det Elektriske Barometer" gennem årene er for eksempel danske Psyched Up Janis, The Raveonettes, Mew, Sterling, Moi Caprice, Blaue Blume og Kwamie Liv.


Af tidligere værter kan nævnes skuespilleren Paprika Steen, Radio 24Syv-chefen Mikael Bertelsen, P3-værten Tony Scott, TV2 Zulu-stemmen Vigga Svensson og forfatteren Helle Helle.

ANNONCE