Nyhed

SO LONG, SUGARMAN: Sixto Rodriguez er død, 81 år gammel

Den amerikanske sangskriver nåede at få en velfortjent renæssance efter Oscar-vindende dokumentarfilm i 2012

Det er efterhånden 11 år siden, den dengang 70-årige Detroit-sangskriver Sixto Rodriguez gik fra total glemsel til et uventet comeback ovenpå dokumentarfilmen Searching for Sugarman. Nu er Rodriguez gået bort i en alder af 81 år, forlyder det på hans officielle hjemmeside. 

Rodriguez udgav de to album Cold Fact og Coming from Reality i 1970 og '71 - inklusive mindeværdige sange som "Sugar Man," "Inner City Blues" og "Crucify Your Mind."

Karrieren lettede imidlertid aldrig rigtigt, og Rodriguez ernærede sig gennem adskillige årtier ved manuelt arbejde i hjembyen Detroit. Angiveligt uden at vide, at hans musik i mellemtiden havde opnået kultstatus i Australien og - især - Sydafrika.


Det var dén historie, som blev foldet ud i svenske instruktør Malik Bendjellouls dokumentarfilm Searching for Sugarman, som udkom i 2012 og siden modtog en Oscar. Bendjelloul begik selvmord blot et par år senere i en alder af blot 36 år, mens hovedpersonen greb momentum og drog på turné med sit lille bagkatalog i kølvandet på filmens succes.

I 2013 besøgte han således den nu hendengangne Vanguard-festival i København, og tre år senere kom han tilbage og gav det, som skulle blive hans sidste koncert herhjemme, i DR Koncerthuset i juli 2016. I mellem de to koncerter i København nåede GAFFA også at opleve en aften med legenden i Royal Albert Hall, London, i 2015.

Rodriguez – Livet, døden og den legendariske pladebutik


ANNONCE