Nyhed

ONE GROOVE: Nu får dobbelt minoriserede deres eget producerkursus og fællesskab

"Indsatser i forhold til minoriserede grupper tager ofte udgangspunkt i en stereotypisk opfattelse"

Dobbelt minoriseret vil sige, at du er minoritet i mere end én forstand - eksempelvis hvis du er homoseksuel med anden etnisk oprindelse end dansk. Og så kan det være svært at blive hørt - også indenfor musikbranchen.

Det er tanken bag organisationen One Groove Academy - et "producerakademi og community," som konkret består i otte sessions mellem maj og september, hvor der hver gang vil være en gæsteunderviser tilknyttet - herunder Barbara Moleko, Amandah Wilkinson, Aviaja Larsen og Ida Kudo.

"Forløbet er målrettet deltagere, der allerede har en vis produktion bag sig, og arbejder målrettet mod at komme ud i branchen som producer, sangskriver eller artist eller dygtiggøre sig via en kunstnerisk musikuddannelse," hedder det i pressemeddelelsen om tiltaget.


Her hedder det endvidere om initiativet, som realiseres i et samarbejde med den elektroniske musikskole Rumkraft og med økonomisk støtte fra DPA og Tuborgfondet:

"I communitiet finder medlemmerne deres egen stemme, uden om stereotype forventninger og gennem identifikation og rollemodeller kan de finde styrke til at gå ud i branchen med egen stærk identitet," lyder det fra arrangørerne, og videre:

"Ud over at blive uddannet i hvordan man som minoritetskvinde kan navigere i en hvid og mandsdomineret branche, vil deltagerne blive bevidstgjort om nødvendigheden af at stille krav til at branchen transformerer sig, for eksempel ved at ansætte flere minoritetsdanskere og kvinder på gatekeeperniveau."


 

MANGFOLDIGHEDSFEST: KIM vil gøre op med dårlig repræsentation

ANNONCE