Nyhed

ANGST OG APATI: Vince Clarke deler musikvideo om bagsiden af moderne teknologi – se den her

Musikvideoen er lavet over Clarkes seneste single-teaser fra hans kommende solodebut-album

I september annoncerede synthpop-pioner og Erasure-medlem Vince Clarke, at han den 17. november udgiver sit solodebut-album Songs of Silence – et 10 numre langt album uden lyrik.

Siden har Clarke delt lidt ud af sit kommende album, først i form af singlen ”The Lamentations of Jeremiah” og nu med singlen ”White Rabbit”, som ledsages af en musikvideo af animator Daniele Arcuri.

I en pressemeddelelse fortæller Arcuri om tankerne bag musikvideoen, der kredser om de mørke sider af menneskets forhold til moderne teknologi:  


”Jeg ønskede åbent at adressere temaerne hyper-forbundethed, angst, apati og voyeurisme over for andres lidelse. Videoen er en dristig og tankevækkende refleksion over, hvordan teknologi på uhyggelig vis former vores eksistens, og den udfordrer seerne til at overveje de menneskelige omkostninger ved en evigt-forbundet verden,” udtaler Arcuri i pressemeddelelsen.

Vince Clarke har som medstifter af både Erasure, Yazoo og Depeche Mode haft masser af succes og derfor ventet til nu med at påbegynde sin solorejse. Arbejdet med det nye album Songs of Silence begyndte som en adspredelse under coronanedlukningen, hvor han pludselig fik tid til at udforske mulighederne ved den det såkaldte Eurorack, et modulopbygget synthesizer-format, som er berømt for sine grænseløse opsætninger:

”Jeg kunne være blevet ved for evigt, jeg kunne ikke have stoppet,” fortæller Clarke i pressemeddelelsen og fortsætter.


”Jeg nød processen så meget og tænkte ikke på, at nogen andre skulle høre det. Men at høre det udvikle sig i mit studie, i mit hoved, lære nye tricks – det har været det bedste ved det. Jeg var faktisk i en choktilstand, da Mute (pladeselskab red.) fortalte, at de gerne ville udgive albummet.”

Med det nye album afviger Clarke også fra sin store pop-arv og åbner i stedet op for nye elektroniske vidder, hvor mulighederne er ubegrænsede.

”De uendelige nuancer af lyde, du kan skabe med bare den mindste justering af en knap, fortsætter med at fascinere mig,” fortæller Clarke afsluttende i pressemeddelelsen.


Se den nye musikvideo nedenfor

Reportage: Vince Clarke som dj på Train


ANNONCE