Nyhed

SONISK UNGDOM: Kim Gordon klar med nyt soloalbum - hør første single her

Det 70-årige støjrock-ikon er klar med andet album i eget navn til marts

Det er efterhånden mere end fyrre år siden, det navnkundige støjrockband Sonic Youth fandt sammen i New York City og lagde an til indspilningen af debutalbummet Confusion is Sex (1983). Bandet gik hver til sit sit i 2011, og siden har både Thurston Moore og Kim Gordon forfulgt solokarrierer.

I 2019 kom Gordon første album i eget navn, No Home Record - og nu er den efterhånden 70-årige støjpioner så klar med en opfølger i form af albummet The Collective. Albummet udkommer den 8. marts og følges til dørs af en mindre turné til seks amerikanske byer i marts.

Allerede nu kan man få en forsmag på albummet i form af singlen "Bye Bye," som er ude nu og ledsages af en musikvideo af Clara Balzary - anerkendt, 35-årig fotograf og datter af Red Hot Chili Peppers-bassisten Flea.


Kim Gordon udgav i 2015 sin roste selvbiografi Girl in a Band. Den udkom året efter på dansk, hvor den var blevet forsynet med undertitlen Min historie

"Denne spændende og anderledes selvbiografi er unik. Kim Gordon har et skarpt intellekt og en hukommelse, der parret med sans for beskrivelse af godt sete detaljer hele tiden leverer fine vinkler på det stof, hun får udpenslet i bogen," noterede GAFFAs anmelder i forbindelse med udgivelsen af den danske oversættelse i 2016.


Vild video: Se Peaches få bank med Kim Gordon som brydetræner

ANNONCE