Nyhed

Ny international reggaefestival på dansk jord

Der er godt festivalnyt for alle reggaefans i Skandinavien

Under det fængende navn One Love Copenhagen er der godt festivalnyt for alle reggaefans i Skandinavien. Ikke siden det nu hedengangne Scandinavia Reggae Festival har der været en rigtig reggaefestival i Danmark, men det skal der nu gøres noget ved.

Det er LinkUp Bookings fra Sverige, der i tæt samarbejde med en række danske ildsjæle inviterer til en stor international reggaefest på Halvandet, Refshaleøen i dagene den 9. og 10 august.

Med kunstnere som Black Uhuru, Queen Omega, Guiding Star Orchestra, The Twinkle Brothers, Yeza, Jah-Lil, Turbulence, Lentourloop, Dan I Locks og Linval Thompson i det umiddelbare rampelys og de voldsomt populære lydsystemer Channel One og Iration Steppas på plakaten bliver det en sand kærlighedserklæring til den jamaicanske reggaemusik og kultur.


Hjemlige sound systems som Rootsman Hifi, Universal Sound, Rockers Ark, LHT Sound og Freetown Sound giver de svenske sound Million Vibes, Safari Sound og Roots Discotheque værdig kamp til stregen. Festivalarrangørerne har efter eget udsagn et par navne gemt i ærmet, så der er god grund til at holde øje med deres sociale medier og hjemmeside i den nærmeste tid.  

Som der står i den udsendte pressemeddelelse, ”har det bedste ved Malmø altid været København”, og der er meget, der tyder på, at det dansk-svenske samarbejde vil bringe rigtig mange svenskere over Øresund, ligesom tilfældet var til den vellykkede Dub Camp Festival for to år siden. På One Love Copenhagens Facebook-side er der således allerede over 4.000, der har meldt sig som mulige festivaldeltagere, og med et yderst begrænset antal billetter på 2.000 er der stor sandsynlighed for, at billetterne kommer til at gå lige så hurtigt som en varm og nypresset vinylplade, man bare eje.

Guess Who’s Coming To Dinner
Black Uhuru
er et af festivalens hovednavne og har med forskellige konstellationer gennem årene været en af de mest markante og stilbrydende vokaltrioer fra Jamaica. Gruppen blev dannet i slutningen af ​​60'erne og opnåede en enorm popularitet over hele verden op gennem 80’erne, hvor deres militante tromme- og bas-stil nyskabte reggaemusikken båret frem af d’herrer Sly Dunbar og Robbie Shakespeare. Dengang var det med forsanger Michael Rose og backingsangerne Puma Jones og det bandstiftende medlem Duckie Simpson ved mikrofonerne, men i dag er det alene Duckie Simpson, der er tilbage fra dengang, Black Uhuru førte reggaemusikken videre efter Bob Marleys tidlige død.


Bandet fik stor indflydelse på reggaemusikken, og med deres unikke stil og tunge roots-sound blev de anerkendt som klassikernes klassikere. Direkte fra Waterhouse-distriktet i Kingston var de det første reggaeband, der vandt en Grammy tilbage i 1984 med albummet Anthem. Black Uhuru kommer med deres eget live-band, og der er sikkert genhør med flere af deres mest kendte numre som ”Guess Who’s Coming To Dinner”, ”I Love King Selassie”, ”Youth of Eglington”, ”Sponji Reggae”, ”Party In Session”, ”Love Crisis”, ”Shine Eye Girl” og ”Solidarity’.

Roots reggae-ambassadører
Danske Guiding Star Orchestra, der vel næppe behøver nogen nærmere præsentation, backer den jamaicanske sanger og producer Linval Thompson, der har været med siden 1970’erne, hvor han blandt andet var med til at udvikle den såkaldte rockers-stil. Den nu 69-årige reggaestjerne er stadig fit for fight og genoptog for et par år siden produktionsvirksomheden på sit eget Thompson-label. Udover en lang række hits i eget navn er Thompson også kendt som skabende grundlaget for nogle af Scientists mest kendte dub-album, ligesom han også har produceret album for Eek-A-Mouse, Freddie McGregor, Ranking Dread og The Viceroys.

Sidst, men ikke mindst skal nævnes Twinkle Brothers, der er et af de længst eksisterende reggaebands fra Jamaica. Dannet i 1962 af to de brødre Norman og Ralston Grant er bandet stadig aktivt den dag i dag. Deres debutalbum Rasta Pon Top fra 1975 regnes som en af reggaemusikkens milepæle med deres stærkt Rastafari-orienterede sange som "Give Rasta Praise", ”Jah Jah Gonna Get You”,”Rasta Pon Top” og "Beat Them Jah Jah", og bandet har gennem årene været tro mod den traditionelle roots reggae. I øjeblikket ledes Twinkle Brothers af det stiftende medlem Norman Grant, og med den legendariske bassist Dub Judah, Black Steel og Jerry Lions på guitar, Aron Shamash på keyboards og Barry Prince på trommer er Twinkle Brothers anset for at være et af de bedste live foundation reggae bands i verden, så der venter København en stor oplevelse, når bandet gæster One Love Copenhagen til august.


Køb billetter her

LÆS OGSÅ: FILMANMELDELSE: Legenden om Marley får nyt liv


ANNONCE