Nyhed

Chamillionaire til Århus

Den grammyvindende amerikanske sydstatsrapper giver koncert på Train til marts

Normalt forbinder de fleste givetvis ikke de amerikanske sydstater med hiphop og rap. Den 28-årige, Grammy-vindende rapper Chamillionaire fra Houston, Texas, er imidlertid en undtagelse.

Til foråret kan rapperen med det borgerlige navn Hakeem Seriki opleves på det århusianske spillested Train, hvor han giver koncert den 29. marts kl. 21.30.

Chamillionaire, som er grundlægger af hiphop-kollektivet Color Changin' Click, har to plader på samvittigheden. Han debuterede i 2005 med "The Sound of Revenge", som sidste år efterfulgtes af "Ultimate Victory".


I 2007 modtog Chamillionaire en Grammy for sin single "Ridin" i kategorien "bedste rap-optræden af en duo eller gruppe". Videoen til samme sang havde året forinden indkasseret en pris ved MTV Video Awards.

Hakeem Seriki er født og opvokset i Houston, Texas, hvor han i en tidlig alder skabte sig et navn som rapperen Chamillionaire. Egne produktioner blev solgt som mixtapes på gaden og udbredte lynhurtigt kendskabet til en rapper, som magtede at tiltale sit potentielle publikum uden at miste hjertet eller gå på kompromis med sine meninger.

Største succes til dato er singlen "Ridin"' (featuring rapperen Krayzie Bone), der blev så populær, at satirikeren Weird Al Yankovic lavede en parodi, hvilket boostede salget af plader og ikke mindst ringetonen til tredobbelt platin.


Udover sin solo-succes er Chamillionaire også manden bag pladeselskabet med eget radioshow Camillitary, som også tæller succesfulde udgivelser med andre kunstnere blandt andre lillebror Rasaq.

Chamillionaire eller ” The Mixtape Messiah”, som han også kaldes, hører til blandt de 20 rigeste rappere i USA – et faktum, som ikke siger så lidt.


Besøg Chamillionaires hjemmeside

ANNONCE