Nyhed

Copenhagen Jazzhouse åbner ny scene

Det hæderkronede jazzspillested åbner lille scene i stueetagen på åbningsdagen for COP15-topmødet

Copenhagen JazzHouse har gennem det seneste år udviklet en ny kunstnerisk profil med blandt andet ansættelsen af den højt respekterede bassist Lennart Ginman som musikchef og åbningen af en række klubber med blandt andet jazz and poetry, elektronika, verdensmusik, roots og dj's. Den nye kunstneriske profil kan ved årsskiftet fejre et års fødselsdag, og spillestedet markerer nu det, det selv betragter som en kunstnerisk og publikumsmæssig succes, ved at åbne en ny scene i huset.
 
Scenen åbner mandag den 7. december klokken 19.00 - dagen, hvor det globale klimatopmøde COP15 starter - og ligger i stueetagen, mens koncertsalen, som stedets gæster vil vide, ligger i kælderen.
 
Copenhagen JazzHouse kan med den nye lille scene og koncertsalen nedenunder tilbyde aktiviteter i huset samtlige aftener under det globale klimatopmøde - "undtaget søndag den 13. december, hvor vi gør rent", som Lennart Ginman bemærker.
 
Den nye scene vil dog fortsætte med at være i funktion også efter klimatopmødet. Copenhagen Jazzhouse vil nemlig, med egne ord, i starten af det nye år "løfte sløret for et tiltag for jazzens vækstlag, som vil yde Danmarks talentmasse en enestående mulighed for at blive eksponeret."

Lennart Ginman fortæller i en pressemeddelelse:

"Og hvem ved om byen igen en dag skal have sig en pianobar, som giver københavnerne mulighed for at droppe forbi efter fyraften, nyde en drink og høre nogle af vores mange fantastiske hjemlige jazzpianister. Ligesom enkelte jazzmusikere måske ligefrem kunne finde på at eksperimentere med at spille et sæt på hver scene... hov, nu bliver det vist lige lovlig jazz."


Det faste møbelment på scenen vil være pianisten Carsten Dahls personlige opretstående piano, særligt udlånt til lejligheden, sammen med et Funktion-One-forstærkeranlæg, en leopardbetrukket barstol, en guldhimmel og et tæppe i blodrødt velour. Og det lyder jo stemningsfuldt.
 
Åbningskoncerten på den nye scene 7. december bliver med Søren Kristiansen (billedet) Trio med Thomas Ovesen og Mikkel Find.

ANNONCE