Nyhed

Lanegan, Blasko med flere til Århus Festuge

En hel stribe navne til årets festuge er offentliggjort

Århus Festuge har netop offentliggjort en stribe navne til årets festuge. Blandt disse finder vi de amerikanske sangere og sangskrivere Mark Lanegan og John Doe, engelske Scout Niblett samt australske Sarah Blasko, det islandske band FM Belfast og danske CODY.

Mark Lanegan og Scout Niblett skal spille til de såkaldte Medium Rare Sessions, hvor det århusianske band The DeSoto Caucus er backingband for en række sangere og sangskrivere. Dette samme var orkestret sidste år, hvor de var backing for blandt andre C.V. Jørgensen og Josh Rouse. Mark Lanegan er kendt for sin hæse, tørre stemme, som har kunnet høres i store bands som Screaming Trees og Queens Of The Stone Age, i duo-samarbejde med Isobel Campbell og senest duoen The Gutter Twins med Greg Dulli (The Twilight Singers, Afghan Whigs med flere), men har også gang i en solokarriere.

Manden med det anonyme navn John Doe har en fortid som grundlægger af Los Angeles-punkrockgruppen X og har siden delt sin tid imellem country/folk-bandet The Knitters, en solokarriere og en karriere som skuespiller. Ved Århus-koncerten spiller John Doe primært sange fra sine seneste album "A Year in The Wilderness" (2007) og "Country Club" (2009). Scout Niblett har udgivet seks album og har markeret sig med sin nedbarberede, intime stil, både på plader og live.


Sarah Blasko, FM Belfast og CODY spiller som del af festugens såkaldte 2013-koncerter – bands, som festugen mener er blevet verdensnavne om tre år. Sidste år præsenterede festugen i denne koncertrække, som dengang hed 2012, blandt andet engelske The xx, som må siges at have fået god vind i sejlene siden koncerten på VoxHall. I september 2009 kunne de fylde VoxHall halvt. I januar 2010 kom de tilbage, og denne gang var der udsolgt - og det var der også i Store Vega i København. Så måske kan vi til festugen i år opleve de næste The xx.

Sarah Blasko spillede i øvrigt også i festugen sidste år, men dengang blev det kun til en håndfuld numre - denne gang spiller hun en hel koncert.

Både 2013- og The Medium Rare Sessions-koncerterne bliver afholdt på VoxHall. Programmet ser indtil videre således ud - flere navne følger:


The Medium Rare Sessions:

31. august:
Mark Lanegan (US)

2. september:
John Doe (US) og Scout Niblett (UK)


2013:

3. september:
Sarah Blasko
FM Belfast

4. september:
CODY

Information om, hvornår billetsalget åbner, følger senere.


ANNONCE