Nyhed

Happy Mondays-frontmand udgiver selvbiografi

Shaun Ryder genfortæller sine eskapader som rockstjerne i kommende bog

Han har om nogen efterlevet den nedslidte myte om "sex, drugs and rock'n'roll, og nu vil Happy Mondays' og Black Grapes karismatiske frontmand, Shaun Ryder, samle sine kaotiske memoirs i en formentlig stærkt underholdende selvbiografi.

- Jeg er i mange år blevet opfordret til at skrive min selvbiografi, men jeg har altid sagt nej, fordi timingen ikke føltes rigtig. Mange folk har givet deres mening til kende om Happy Mondays og Black Grape, og nu følte jeg, at tiden var inde til at fortælle historien, som den virkelig skete, udtaler Ryder i forbindelse med offentliggørelsen af den kommende biografi.

Sammen med bysbørnene i The Stone Roses gjorde Happy Mondays i slutningen af 80'erne og begyndelsen af 90'erne hjemstavnen Manchester kendt som "Madchester", og betegnelsen passede om nogen på Shaun Ryder, som blandt andet skulle have spenderet det meste af studiebudgettet på crack, da Happy Mondays i 1992 var draget til Barbados for at indspille albummet "Yes Please". Noget, som var medvirkende til pladeselskabet Factory Records' konkurs kort efter.

En anden historie fortæller, at Ryder sammen med bandmakkeren Mark "Bez" Berry engang kom på den idé at forgifte tusindvis af duer, der sad på taget af en bygning i Manchester og siden faldt som fluer over byens centrum – hvilket den fremragende film om Manchesters farverige musikmiljø, "24 Hour Party People", i øvrigt også vil kunne bevidne.

Hvornår Ryder-biografien udkommer – og om den vil blive udgivet i Danmark – er i skrivende stund stadig uvis. Men indtil da kan man fornøje sig med en liste over de 10 mest mærkværdige øjeblikke, Happy Mondays-frontmanden gennem tiden har sørget for, hvoraf flere af dem formentlig vil indgå i biografien.

ANNONCE