Nyhed

Guide: 12 koncerter, du skal se i april

Påsken er over os, og vi kvitterer med vores bud på 12 anbefalelsesværdige koncerter i april

Foråret er godt i gang, og vi, her på GAFFA, vil gerne give vores bud på, hvilke live-oplevelser vi synes ville være passende akkompagnement til den spirende tid, eller bare er gode og seværdige koncerter. Vi har derfor 11 forslag til koncertoplevelser i april. Der er flere navne vi meget gerne ville anbefale, men som allerede har meldt udsolgte koncerter. Det gælder koncerterne med In Flames den 12. april i Vega, Manic Street Preachers i Amager Bio den 15., Kings of Convenience i Vega den 15. og 16. og Michael Kiwanuka i Vega den 27.

13. april 

Drake, Forum, klokken 20.00  


Først kom debuten "So Far Gone" i 2009 og udløste fem stjerner fra GAFFAs anmelder. Siden fulgte gæsteoptrædener hos notabiliteter som Rihanna, Lil' Wayne og Nicki Minaj, og i september kom så toeren "Take Care", der atter fik GAFFAs anmelder op at ringe med karakteristikken "luksushiphop fra en markant stemme med verden for sine fødder".

15. april

Michael Bublé, Jyske Bank Boxen, klokken 20.00


Siden udgivelsen af sin debutplade fra 2003 har canadieren etableret sig som en af de største og mest populære jazzsangere med blandt andre hittet "Call Me Irresponsible". Med sin unikke evne til at lave swingende versioneringer af store ballader som "Fever" fra 50'erne over til nyere numre som Elton Johns "The Way You Look Tonight" er crooneren med rette blevet kaldt vor tids Frank Sinatra.

17. april 

Anthony Hamilton, Vega, klokken 21.00 


Den amerikanske soulsanger og sangskriver Anthony Hamilton gæster for første gang Danmark, og med sig fra USA bringer han et stærkt orkester, som skal bakke op om hans vejrbidte soulstemme. Som support til aftenens koncert er den energiske trommeslager LoveStick, som udgør en del af Lukas Graham-bandet. Anthony Hamiltons historie starter, som for mange andre nord-amerikanske soul/r&b-sangere, i kirken. Her optrådte han som 10-årig og fik sit talent bemærket. I 1993 rejste han fra hjembyen Charlotte, North Carolina, og tog til New York City for at komme videre med sin musikkarriere.

I 2000 tog han med på D'Angelos Voodoo-turné, hvor han for alvor fik gjort opmærksom på sig selv som backup-sanger. Hamilton skrev herefter kontrakt med Jamaine Dupris pladeselskab So So Def, hvorfra gennembrudsalbummet "Comin' From Where I'm From" udkom i 2003. Albummet solgte platin og indtjente Hamilton en Grammy. I alt har Hamilton udgivet syv album, senest "Back To Love" fra 2011

18. april


Of Montreal, Train, klokken 20.00 

Gruppen ledes af sanger, sangskriver og multiinstrumentalist Kevin Barnes og er opkaldt efter en kvinde, som Barnes havde en fejlslagen affære med, og som kom "fra Montreal". I 1997 debuterede gruppen med albummet "Cherry Peel" og har siden udgivet en lang række plader med skiftende musikere. På forgængeren, "False Priest" fra 2010, havde gruppen besøg af markante navne som Janelle Monae og Solange Knowles, Beyoncés søster, og nu er de så på spil igen.

23. april 


Rufus Wainwright, Falconer Salen, klokken 20.30  

Debuten var den selvbetitlede udgivelse fra 1998. "Poses" fra 2001 skrev han i New York under et seks måneders ophold på det legendariske Chelsea Hotel, i en periode hvor han desuden kæmpede med afhængighed. Hans popularitet voksede særligt, da han kom ud på den anden side med "Want One" og "Want Two" fra 2003 og 2004. "Release The Stars" fra 2007 er hans hidtige kommercielle højdepunkt, og "All Days Are Nights: Songs For Lulu" fra 2010 hans seneste album. Nu er han igen albumaktuel med den seneste skud på stammen "Out Of The Game", der udkommer samme dag som hans optræden i Falconer Salen.

24. april


Tinariwen, Voxhall, klokken 20.00

Tinariwen blev dannet i 1979 af en gruppe tuaregere og berbere i en flygtningelejr i Libyen, men efter en våbenhvile i 1990'erne vendte ensemblet tilbage til Sahara i den nordlige del af hjemlandet Mali. Med "The Radio Tisdas Sessions fra 2001" nåede bandet for første gang ud til et publikum uden for Saharas grænser, og samme år optrådte de på Roskilde Festival. Det var dog først med albummet "Aman Iman" fra 2007, at Tinariwen for alvor opnåede international anerkendelse. På deres seneste album har de samarbejdet med Tunde Adebimpe og Kyp Malone fra indierock-gruppen TV on the Radio.

26. april


James Taylor, Koncertsalen i Tivoli, klokken 19.30  

Med tidløse klassikere som "Fire and Rain", "Country Road", "Something in the Way She Moves", "Mexico", "Shower the People" og Carole Kings "You've Got A Friend" har den 63-årige musiker sat sit aftryk som en af alle tiders mest populære singer-songwriters. Gennem karrieren er det blevet til mere end 50 millioner solgte plader på verdensplan. Han har samlet modtaget 40 guld-, platin- og dobbeltplatinplader og vundet fem Grammyer.

Andrew W.K., Beta, København, klokken 21.00


Det energiladede partymonster Andrew W.K. er ti år efter debutalbummet "I Get Wet" stadig fuld af energi, og det har resulteret i en turné. I anledningen af årtiet siden det kontroversielle album, der medførte en del forargede miner, har Andrew W.K. samlet et band og turnerer nu med hele debutpladen på programmet.

I slutningen af 2001 udkom det yderst provokerende debutalbum fra Andrew W.K. med titlen "I Get Wet". Albummet blev hurtigt efter udgivelsen kendt for sit cover, et foto af Andrew W.K. med en strøm af blod fossende ud af hans næse ned over hans mund og hals. Albummet modtog stor ros, og GAFFAs Erik Barkman gav W.K. fem stjerner og skrev, " Undertegnede burde næsten skamme sig over at være så vild med Andrew WK's debut. Ikke blot repræsenterer den rocken i sin mindst elegante og raffinerede form, den er også skamløst dum og hedonistisk."

28. april


Veronica Maggio, Musikhuset Aarhus, klokken 20.00

Veronica Maggio røg til tops med hitsinglen "Jag Kommer" fra det festglade album "Satan I Gatan" fra 2011.  I Sverige har hun solgt over 100.000 albums, hun fik tre GAFFA-Priser i Sverige i begyndelsen af januar og er samtidig nomineret til syv priser til den forestående svenske Grammy-uddeling. Albummet røg hurtigt op på førstepladsen i Sverige, og det samme gjorde den førnævnte hit-single.

29. april 


Charles Bradley, Vega, klokken 20.00 

Søndag den 29. april besøger Charles Bradley igen Danmark i Lille Vega efter en medrivende koncert på Roskilde Festival i 2011. En koncert som var et af festivalens højdepunkter blandt de mange publikummer, der var tilstede i et kogende telt. Charles Bradley har ladet vente på sig – næsten et helt liv strejfede han USA tynd i jagten på en karriere. Han måtte sande at Herrens veje er uransagelige, for meget skulle han gå igennem privat som professionelt, før han endelig i en sen alder kunne ernære sig fulltime som sanger.


Charles Bradleys historien er for lang at fortælle her. Med referencer til James Brown og Otis Redding er Charles Bradley & His Extraordinaires soul, rhythm & blues i traditionel klassisk stil - den rene og ufortyndede vare. Seneste album "No Time For Dreaming" , udgivet på Daptone Records (Sharon Jones & The Dap Kings, Al Green, Amy Winehouse, Budos Band m.fl ) er netop blevet genudgivet "by popular demand" og figurerer på en god håndfuld "best of 2011"-lister. Så glæd dig til en aften med soul af virkelig høj kvalitet, når Charles Bradley gæster Lille Vega den  29. april.

30. april 

Steven Wilson, Amager Bio, klokken 20.00 


I september udgav Porcupine Tree-sangeren, guitaristen og sangskriveren Steven Wilson sit andet soloalbum, det anmelderroste dobbeltalbum "Grace For Drowning". Nu giver Wilson så koncert i Amager Bio 30. april. Koncerten bliver hans første koncert i Danmark som solokunstner. Med Porcupine Tree har Wilson i to årtier skabt en særegen, symfonisk rock, som har skabt gruppen en dedikeret fanskare i store dele af verden.

Estelle, Pumpehuset, klokken 20.00 (billedet)

Den britiske sangerinde bag kæmpe-hittet "American Boy" kommer på dansk visit, når hun kan opleves i Pumpehuset 30. april. Estelle begyndte tidligt at søge tilflugt i musikken, og efter et møde med den amerikanske r&b-sanger John Legend fik hun en pladekontrakt med Atlantic Records. I 2004 udgav hun sit debutalbum "The 18th Day", og de tre singler "1980", "Free" og "Go Gone" kom alle i top 40 på de britiske hitlister.


Hendes andet album "Shine" blev udgivet i 2008, og singlen "American Boy" fik stor international succes, med hitlisteplaceringer i top 10 verden over. Estelle er lige nu aktuel med det længe ventede album "All of Me", som giver et dybt indblik i hendes inderste sjæl. Albummet er skrevet efter et brud med hendes kæreste, og viser derfor en mere følsom Estelle end før set. Til koncerten i Pumpehuset vil man kunne opleve både nyt og gammelt album-materiale, der spænder vidt fra hip-hop til r&b og fra europæisk techno til pop.

ANNONCE