Nyhed

Madness udgiver gratis single

Det engelske band er klar med førstesinglen til et kommende album

Madness optrådte i går med deres hit "Our House" til afslutningsceremonien for OL i London 2012. Over en milliard mennesker så med, og nu har gruppen annonceret, at de giver singlen "Death Of A Rudeboy" gratis væk. Det er det første udspil fra Madness' kommende album og kan lige nu hendes via bandets officielle hjemmeside.

Madness fortalte efterfølgende om deres optræden til afslutningsceremonien: "Hvilket privilegium det var at deltage i OL i vores hjemby, "Our House, in the middle of our Street", at inviterere hele verden til den mest ekstraordinære gadefest og at være der til at uddele kopper med te og pølse-sandwiches til den afsluttende ceremoni. London er verden og verden er London, Gud velsigne jer alle. I ved, at I altid er velkomne ned ad vores vej".

Madness har en imponerende musikkarriere bag sig og har siden halvfjerdserne hærget de engelske hitlister med deres lettilgængelige og dansevenlige musik. Deres kendte firser-popperle "Our House" bliver stadig lystigt spillet, og der er endda siden lavet en musical med samme navn, hvor de aldrende personer bag det energiske ska-band bliver hyldet.


Singlen "Death Of A Rudeboy" er en forsmag på gruppens kommende tiende album, som skal efterfølge "The Liberty Of Norton Folgate" fra 2009, der udkom efter ti års albumpause. GAFFAs Kristian Bach Petersen dryssede fire stjerner ud over udgivelsen og skrev blandt andet:

"Lyrisk cirkler pladen meget om Londons mørke og lyse sider, ikke mindst på "We Are London", der har et virkelig fint drive, hvor frontmand Suggs i den grad virker i sit es".

Lige nu er Madness i gang med at forberede deres kommende vinterturné "Change Of The Mad Brigade", som bliver den største til dato. Hvis man vil opleve bandet live, må man drage over Nordsøen til England.


Bandet besøgte sidste gang Danmark på Roskilde Festival i 2009, hvor Orange Scene fik besøg af "gammelmands pop-ska leveret med værdighed" ifølge GAFFAs Thomas Borre. Han gav dengang koncerten fire stjerner og skrev blandt andet:

"Selvom bandet bestemt ikke har den samme charmerende gennemslagskraft som tidligere, så leverede Madness en energisk og veludført koncert med bidrag fra et særdeles indflydelsesrigt bagkatalog".

Download singlen "Death Of A Rudeboy"


ANNONCE