Nyhed

Thurston Moore gæster Store Vega

Sonic Youth-guitaristen spiller sin første solokoncert i Danmark mandag den 6. august

Thurston Moore (Sonic Youth) er en af guitarrockens store navne. Siden 1978 har Moore fornyet den alternative rockgenre, helt tilbage fra begyndelsen med Sonic Youth til filmkompositioner, og senest til det akustiske og rockprægede album "Demolished Thoughts" fra 2011. Den 53-årige musiker udforsker med andre ord mange musikalske områder på tværs af genrerne.

"Jeg er vild med idéen om, at folk oppe i alderen laver virkelig god musik. Sonic Youth har en sang, der hedder "Radical Adults Lick Godhead Style". Den skrev vi om folk som Yoko Ono og Neil Young, der dengang var godt oppe i 60'erne, men ikke desto mindre lavede musik, der var langt mere radikal, end det som folk i 20erne lavede" fortalte Moore i et interview med Soundvenue i juli sidste år.

Nu er det første gang, at Thurston Moore giver koncert i Danmark som soloartist. Koncerten i Store Vega den 6. august bliver samtidig hans eneste klubshow i Skandinavien under hans europaturné. Hvem han har med i sit line-up vides endnu ikke.


Moore er som sagt semi-aktuel med albummet "Demolished Thoughts", der er et af Moores mere tilbagelænede album, som i øvrigt er blevet produceret af selveste Beck. Albummet har modtaget mange roser af både de internationale og nationale musikmedier. GAFFA gav albummet fire stjerner og skrev at "afsenderen er ikke til at tage fejl af. Den lidt halvsløve hallucinerende vokal og de stødende guitarrundgange tilhører Sonic Youths guitarikon Thurston Moore. På hans tredje og bedste soloalbum til dato fås det kendetegnende lydbillede dog bare i mere afdæmpet form".

Thurston Moore + band kan opleves på Store Vega den 6. august kl. 20.00. Billetterne kommer i salg fra fredag den 17. februar kl. 10.00 på Billetlugen.

 


ANNONCE